CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

Le Faletupe a le Lalolagi: ona o le le atoatoa o le siosiomaga ma le manino, o le a le mafai ona fesoasoani ia El Salvador e ausia lana fuafuaga e faʻaaoga Bitcoin e avea ma tauofoga faaletulafono.Tala fou lata mai, Siaki le CFM tala fou i aso nei….

1. South Korea's COVID-19 Vaccine Promotion Group: i le 02:30 i le aoauli, o le numera o tagata na mauaina le tui muamua o le COVID-19 tui i Korea i Saute na sili atu i le 13 miliona, e tusa ma le 25.3% o le aofaʻi o tagata. .

2. CNN: 72 pasene o le itu i sisifo o le Iunaite Setete o loʻo feagai ma lamala ogaoga, lea o le 26 pasene o loʻo i ai i se tulaga o le lamala ogaoga, o le faʻalavelave sili ona leaga o lamala na oʻo i le itu i sisifo o le Iunaite Setete i le 1200 tausaga.E tusa ma le 2 miliona tagata e nonofo i Kalefonia, Nevada ma Arizona o le a afaina i le lamala.

3. Na iloiloina ma pasia e le Fono a le Setete o Korea i Saute le Tulafono a Johora i le aso 15, lea o le a tuuina atu i le Fono Aoao a le Atunuu mo le iloiloga i le aso 17.E tusa ai ma le Tulafono a Hola, o le a leiloa e matua le aia tatau e maua ai meatotino pe a latou lafoaia a latou fanau vaetama.O le pese pese a Korea i Saute o Woo Hora na maliu i le fale i le 2019 i le 29 o ona tausaga. E leʻi mafaufauina, o le tina moni, o le na sola ese mai le fale mo le silia ma le 20 tausaga, na faʻafuaseʻi ona foliga mai e fusu mo le afa o le tofi o Holla, lea na ita ai tagata lautele.Mulimuli ane, na talosaga le uso o Ju Hora e faʻavae le "Ju Hora Act" e taofia ai matua na tuulafoaia a latou fanau mai le mauaina o meatotino.

4. Na faasilasila e le Federal Reserve FOMC o le a fetuunai le tului i luga o tupe faaagaga ((IOER)) mai le 0.1% i le 0.15%.O le a fa'aauau pea ona fa'atupula'ia ana fa'amauina e le itiiti ifo i le $80 piliona o pone a le malo ma le itiiti ifo ma le $40 piliona o fa'amalumaluga mokesi i masina ta'itasi se'ia o'o ina tele le aga'i i luma i le sini a le komiti o le fa'atinoina o galuega ma le mautu o tau.O le Fed bitmap o loʻo faʻaalia ai e toʻafitu ofisa o loʻo faʻamoemoe e sii i luga tului i le faaiuga o le 2022 (e fa na valoia ia Mati).

5. Le Matagaluega o le Soifua Maloloina a Thailand: o le suʻesuʻega na maua ai o le COVID-19 mutant virus muamua na maua i Initia e sosolo a itiiti ifo i le 40% vave atu nai lo le mutant virus na maua muamua i Peretania.E ui o le faʻasalalauga o loʻo iai nei i Taialani o le muamua lipotia mutant virus i Peretania, o loʻo faʻamoemoeina o le muamua o le a suia le mea mulimuli e sosolo i le atunuʻu i le isi 2-3 masina.

6. South Korea's Arirang TV station: faatasi ai ma le faateleina o le mamafa o tulafono faatonutonu, o le fesuiaiga o aseta numera a Korea i Saute ua amata ona taofi le fefaʻatauaʻiga o nisi o cryptocurrencies ua manatu e sili ona lamatia mo tagata teu tupe.Mai le 20 fefaʻatauaʻiga na maua ai tusi faamaonia o le pulega o le puipuiga, 11 ua taofia le fefaʻatauaʻiga i nisi o tupe poʻo le tuʻuina atu o lapataiga.Na taofia e Korea i Saute le fefaʻatauaʻiga i faʻailoga tupe vevela, ma na taofia e Coinbit le fefaʻatauaʻiga i tupe faʻailoga e valu ma faʻaopoopo 28 faʻailoga tupe i le lisi o lapataiga.

7. European Association of Automobile suppliers: semiconductor shortages ua tuai le gaosiga o 500000 taʻavale i le lalolagi atoa ma e foliga mai o le a faʻaauau pea ona toso le au taʻavale seia oʻo i le 2022. O nisi o taʻavale a le EU o le a tatau ona tipi le gaosiga ma atonu e le mafai ona toe fausia a latou suʻesuʻega i le faaiuga o lenei. tausaga po o le amataga o le 2022.

8. O le galu vevela na taia Kalefonia i lenei vaiaso, ma o le vevela o le tau o le a tumau seia oo i le Aso Faraile.Ua valoia e le matagaluega o le tau e faapea o le tele o vaega o Kalefonia o le a oo i le tau i luga atu o le 32 tikeri Celsius, ma le vevela e oo atu i le 40 tikeri Celsius i nisi o vaega.I le tali atu i le le lava o le eletise, California Grid na valaʻau i tagata nofoia e faʻasaoina le eletise mo le lima itula.

9. Le Faletupe o le Lalolagi: ona o le le atoatoa o le siosiomaga ma le manino, o le a le mafai ona fesoasoani ia El Salvador e ausia lana fuafuaga e faʻaaoga Bitcoin e avea ma tauofoga faaletulafono.I le taimi muamua, na taʻua ai e le minisita o tupe a El Salvador na sailia e le atunuu se fesoasoani faʻapitoa mai le Faletupe o le Lalolagi e faʻatino lana faʻaiuga e faʻaaoga Bitcoin e avea ma tupe aloaia e tutusa ma le tala.

10. I le aso 16 o Iuni, na fesuiai ai e Putin ma Biden ni meaalofa i le fono i le va o ulu o le setete o Rusia ma le Iunaite Setete.Na tuuina atu e Putin ia Biden se seti o sapalai masani a le ofisa faa-Rusia, ae na tuuina atu e Biden ia Putin se pea matatioata masani pailate ma faatagata tioata i foliga o le bison Amerika.Ua lipotia mai e tusa ma le 3 itula le umi o le fono, e puupuu atu nai lo le fuafuaga na faalauiloa muamua.Na viia uma e Putin ma Biden le iʻuga o le fonotaga.

11. I le aso 16 o Iuni, na fesuiai ai e Putin ma Biden meaalofa i le tumutumu i le va o ulu o le setete o Rusia ma le Iunaite Setete.Na tuuina atu e Putin ia Biden se seti o sapalai masani a le ofisa faa-Rusia, ae na tuuina atu e Biden ia Putin se pea matatioata masani pailate ma faatagata tioata i foliga o le bison Amerika.Ua lipotia mai e tusa ma le 3 itula le umi o le fono, e puupuu atu nai lo le fuafuaga na faalauiloa muamua.Na viia uma e Putin ma Biden le iʻuga o le fonotaga.


Taimi meli: Iuni-18-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou