CFM-B2F (pisinisi i fale gaosi) & 24-Itula Taʻimua Taimi
+ 86-591-87304636
La matou faleoloa i luga ole laiga e avanoa mo:

  • ISA

  • CA

  • AU

  • Niu Sila

  • Peretania

  • LEAI

  • FR

  • BER

O le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Initia na tatalaina faamaumauga e faʻaalia ai o Initia sa i ai le aofaʻi o 20665148 faʻamaonia mataupu. Tele tala fou, agalelei siaki talafou a CFM nei.

1. Iapani Matagaluega a le Va i Fafo: e oʻo ia Aperila 1, o le aofai o tamaiti matutua 14 ma lalo i Iapani e 14.93 miliona, i lalo pe a ma le 190000 mai le tausaga na muamua atu, o le maualalo ifo talu mai le 1950. Ina ua maeʻa 47 tausaga sosoo o le paʻu, le aofaʻi o tamaiti i le faitau aofai o tagata ua paʻuʻu i le maualalo tulaga o 11.9%. Tamaiti i lalo ole tausaga o le 2 na faamauina mo le 2.65 miliona, o le fuainumera fuainumera e maualalo ifo nai lo isi tausaga kulupu, atagia ai le paʻu i le numera o pepe fananau mai.

2. O Bill Gates, o le na faavaeina Microsoft, na faalauiloa i luga o upega tafailagi i le aso 3 o Me, o le a faamutaina le la faaipoipoga e 27 tausaga ma Melinda Gates ma na faalauiloa e le ulugalii le la teteaga. Na taʻua e Forbes, o Bill Gates ua avea nei ma tagata fa a tamaoaiga i le lalolagi, e ova atu ma le $ 130 piliona, pe tusa ma le 841.4 piliona yuan. O le Bill ma Melinda Gates Foundation o loʻo iai nei aseta e ova atu ma le $ 51 piliona e pei ona taʻua e Reuters. 

3. Ua tatala aloaia e Korea i Saute lana faʻatapulaʻaina le toeititi atoa le 14-masina i le faʻatauina atu i se taimi puʻupuʻu, o le umi lea i le talaaga o Korea i Saute. Korea i Saute o le atunuʻu mulimuli i le lalolagi na faʻateʻa le tapu. O le lautele o le siitiaina o le faʻasa i luga o le puʻupuʻu e masani ona faʻatauaina i le maketi a Korea ma tele mataitusi tetele ma tele aitalafu o mamafa, o loʻo faʻaaluina mo le toeititi 80% o le aofaʻi o maketi tetele o le South Korea stock market, e aofia ai Samsung Electronics, SK Hynix ma isi Korea tele faʻasoa.

4. E tusa ai ma le Agence France-Presse, Me 4, na fai mai le Neivi a le auvaa, ua taunuu le navy a Saina (vaa faaola o le sami) i Bali e fesoasoani i le faasaoina o le folau o Nangala, lea na maliliu ai le toʻa 53 i le masina talu ai.

5. O le taumafanafana na teʻa nei, o le aau ma taelega na mafua ai le saoasaoa o le faaaogaina o fualaʻau oona ona o se faamaʻi, ma mafua ai ona pagatia le Iunaite Setete i le sili atu o le chlorine i le tala faasolopito. E tusa ai ma le auiliiliga, o le tau o fualaʻau faʻamamaina i le Iunaite Setete e ono siitia i le 70% i lenei tausaga, ma o tau i le tele o eria ua faaluaina. O le kamupani falesuesue o meaola, o se tasi o sili ona tele gaosia o le chlorine i le Iunaite Setete, na le mafai ona toe amata faagaoioia seia oo i le tautotogo o le 2022 ina ua uma ona faaleagaina e le afā, atili faateteleina le utiuti o le utiuti. O nisi tagata faʻatau ua amata ona faʻatapulaʻa le faʻatau a tagata faʻatau.

6. Ia Me 5, taimi ile lotoifale, faʻasalalau e le World Health Organization le lipoti o le epidemiological COVID-19 i vaiaso uma. O le numera o mataupu fou faʻamaonia i le lalolagi atoa na tumau pea i le tulaga maualuga mo le vaiaso lona lua i le laina, fai mai le lipoti. E sili atu i le 5.7 miliona tala fou ua faʻamaonia i le lalolagi atoa i le vaiaso ua tuanaʻi, na siisii ​​i luga mo le iva vaiaso sosoʻo, ma le sili atu i le 93000 fou na maliliu, na siisii ​​i luga mo le fitu vaiaso sosoʻo. Ua iai se siitaga taua i mataupu fou ua maliliu ma maliu i sautesasae o Asia, faatasi ai ma le sili atu i le 90 pasene o fou ua faamaonia mataupu ma le 25 pasene o fou oti i le lalolagi atoa na sau mai Initia i le vaiaso talu ai.

7. Us Feiloaʻiga Failautusi Dai Qi faasilasila i se faamatalaga o le a lagolagoina e le Iunaite Setete le le amanaiaina o le atamai meatotino pateni mo COVID-19 tui. Ae le i oʻo i lenei mea, na fai le finauga a le au fai fualaʻau a Amerika i totonu ma finau malosi e tetee atu i le mataupu. Na taua e Dai Qi e faapea, o le gaioiga a le malo, o le faamamaluina lea o tui puipuia ma le saogalemu i se taimi vave, ma faamutaina le faamaʻi o le COVID-19. 

8. Ia Me 5, taimi faʻalotoifale, le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Initia tatalaina faʻamaumauga faʻaalia ai o Initia na i ai le aofaʻi o 20665148 faʻamaonia mataupu, ma 382315 fou faʻamaoniaina mataupu i le tasi aso, o le fuainumera o sili atu nai lo 300000 mo 14 aso sosoʻo. E tusa ai ma le lipoti na faalauiloa e le World Health Organization (WHO), o le 46 pasene o mataupu fou ua faamaonia ma le 25 pasene o maliu fou i le lalolagi atoa na sau mai Initia i le vaiaso ua tuanaʻi, ma na taʻua e le WHO o le faamaʻi i Initia na sosolo atu i nuu lata ane. . 

9. O le aofaʻi o tagata na feagai ma le le saogalemu o taumafa i le lalolagi atoa na oʻo i le tulaga maualuga i le lima tausaga ua tuanaʻi i le 2020, e tusa ai ma le lipoti faʻaletausaga na faʻatuina e le Global Food crisis Network ia Me 6. I le 2020, tusa ma le 155 miliona tagata i 55 atunuu ma itulagi na paʻu'ū i tulaga faʻaletonu poʻo le sili atu le ogaoga o taumafa, o se siitaga e tusa ma le 20 miliona nai lo le tausaga talu ai. O i latou nei, tusa o le 133000 tagata i Burkina Faso, South Sudan ma Yemen o loʻo feagai ma le sili atu le faʻaletonu o taumafa i tulaga o mala.


Taimi Post: Me-07-2021

Maua auiliiliga tau

Tusi lau feʻau ii ma lafo mai ia matou