CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

O loʻo faʻaauau pea le aʻafiaga o le faʻamaʻi i le lalolagi atoa.E te fia iloa le tulaga lata mai o fa'ama'i?E te fia iloa le tulaga tau tamaoaiga o atunuu eseese o iai nei?E te fia iloa le i'uga o le palota a Amerika?Kind check the CFM's news today .

1. O le tamaoaiga tele o Europa o loʻo faʻamoemoe e ausia le "sili ona lelei" le tau o le tau ia Ianuari mo le taimi muamua i le lata i le afa tausaga.O lo'o lapatai mai ai foi i le le mautonu e uiga i le vaʻaiga o le tau o le tau, ma o loʻo i ai pea le le mautonu pe o suiga i fua faatatau o lafoga o loʻo atagia atoa i fuainumera ona o le tapunia o galuega e mafua mai i poloka o faʻamaʻi tetele.

2. Ua avea Kalefonia ma setete muamua i le Iunaite Setete ua silia ma le 3 miliona mataupu faamaonia o le COVID-19.E sili atu ma le 1 miliona o nei mataupu o loʻo faʻatumauina i le Itumalo o Los Angeles, ma e tusa ma le 1/10 o le faitau aofaʻi o le lotoifale ua faʻamaonia, ae o loʻo taumatemate e le au ofisa o le soifua maloloina o le numera moni o faʻamaʻi pipisi e mafai ona maualuga e pei o le tasi i le tolu tagata.

3. O le FTSE 100th index a Peretania na pa'ū i le 0.11% i le 6712.95, o le CAC40 Farani na pa'ū i le 0.33% i le 5598.61, ma le DAX a Siamani na pa'ū i le 0.24% i le 13815.06.

4. O Ianuari 20, taimi i le lotoifale, na faatautoina aloaia ai le Peresetene-filifilia o Amerika Joe Biden e avea ma peresitene lona 46 o le Iunaite Setete i le sauniga na faia i le Capitol Hill i Uosigitone.O faʻamaumauga tetele e tolu o faʻatauga a le US na faʻapotopoto faʻatasi na tatalaina maualuga, aʻo faʻatautaia malosi faʻatekonolosi, e taʻitaʻia ai le NASDAQ i luga atu o le 1% i le amataga o le sauniga, faʻatulagaina se maualuga fou i taimi uma.

5. FedEx's FedEx Express vaega na fa'ailoa mai o le a tipiina le 5500 i le 6300 tagata faigaluega i Europa ona o le kamupani ua lata ina mae'a le tu'ufa'atasia o lana TNT Express feso'ota'iga tu'uina atu.

6. I le vaʻaia o suiga i le faʻamaʻi e mafua mai i suiga eseese o loʻo maua i isi atunuu, o le a le pine ae faʻasalalau e Kanata ni faiga e faʻamalosia ai faʻatapulaʻaina o femalagaaiga ma ulufale i fafo.Na ia fautuaina tagata Kanata uma ina ia faaleaogaina le faasologa o femalagaaiga na latou faatulagaina i aso talu ai nei pe aloese mai le alu i aso malolo i se taimi lata mai.Na ia lapatai mai o le malaga i fafo e ono paʻulia i fafo ona o le siama.

7.Us Treasury Department: ia Novema 2020, o le umiaina e Saina o US Treasuries na siitia i le 9 piliona US tala.Ina ua maeʻa le ono masina, na toe faʻateleina le umiaina a Saina i le 1.06 trillion US tala, ma o le lona lua sili ona tele i fafo o loʻo umia le US Treasuries.O le umia e Iapani o le US Treasuries na faaitiitia i le 8.7 piliona tala Amerika mo le fa masina sosoo i le 1.26 miliona tala Amerika, ae o loʻo avea pea ma kamupani pito sili ona tele i fafo o US Treasuries.

8. I lona aso muamua o le tofi, na sainia ai e Biden le 17 faʻatonuga faʻatonu e faʻaumatia faaiuga a Trump, e aofia ai vaega tetele e tolu: o le faʻamaʻi COVID-19, faiga faʻavae ma femalagaiga, e pei o le toe foʻi i le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, toe foʻi i le Paris Climate Agreement, taofia le fausiaina o le puipui tuaoi i le va o le Iunaite Setete ma Mekisiko, ma faamutaina faasaina malaga i Mosalemi ma nisi o atunuu Aferika, e tusa ai ma CNN.

9.French pharmaceutical giant Sanofi ua faʻasalalau fuafuaga e tipi 400 galuega i lana suʻesuʻega ma atinaʻe matagaluega i Farani ma le faitau afe o galuega i Europa i le isi tolu tausaga, lea o le a faʻatinoina i lenei tausaga.O fa'alapotopotoga a iuni o fefa'ataua'iga na faia ni tete'e ma fa'ata'ita'iga e tete'e ai i le fa'ate'aina.Fai mai le Minisita o le tamaoaiga o Farani ma le Tupe Lemerre, o Sanofi o le "faʻatau pisinisi" a Farani ma e manaʻomia le faʻamalamalamaina o fuafuaga e pei o le faʻamalolo.

10.ECB: tolu fua faatatau tului tumau e le suia.O le fua faatatau autu o le toe fa'atupeina e tumau pea e le suia i le 0%, o le tupe teu e tumau pea e le suia i le-0.5%, ma le fa'aliliega o nonogatupe e le suia i le 0.25%, e tusa ai ma fa'amoemoega.

 

 


Taimi meli: Ian-22-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou