CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te fia iloa le tulaga faʻatekonolosi a le World intellectual property Organization i le 2021?E te fia iloa e uiga i le faiga fou a le Federal Reserve?E te fia iloa nisi fa'amatalaga e uiga i le tui?Kind check the news today .

1. Saina, le Iunaite Setete, Siamani, Iapani ma Korea i Saute o punaoa autu e lima o fesoasoani faatekonolosi fou, e tusa ai ma le World intellectual property Organization 2021 Technology Trends lipoti na tuuina mai e le World intellectual property Organization (WIPO) i le 23rd.

2. O le Fed e faʻamoemoe e amata faʻatupuina tului i le 2022, ma o le laasaga muamua i le faaui i tua o le faʻamalieina o le faʻaitiitia lea o faʻatauga a le Fed;o le a le lagolagoina le faʻaogaina o faiga faʻavae tupe e faʻasese ai le tau o le tupe maua fua.Ole fua ole 10-tausaga o loʻo faʻamoemoe e siitia atili ile 1.75%.2%.E le gata i lea, ona o faʻafitauli o le sapalai, o le tau o le suauʻu o le a maualuga le maualuga i le 2021, faʻafitauli o le sapalai o le a foia i le 2022, ma o le tau o le a pa'ū i le 2022.

3. Na lipotia e le New York Times i le aso 24 e faapea ua tusia e le Iuni a Europa se ata o tulafono faatonutonu mo faalavelave faafuasei e matua faaitiitia ai le auina atu i fafo o tui COVID-19 na gaosia e le Iuni a Europa i le isi ono vaiaso, ina ia faaitiitia ai le le lava o tui. i totonu o le Iuni a Europa, lea o le a matua afaina ai tui COVID-19 mai fafo mai Peretania ma isi atunuu.

4. I le taimi nei, ua maeʻa e Saina le faʻatagaina o le RCEP, o lona uiga, o le faʻalapotopotoga faʻaitulagi faʻatasi o le tamaoaiga, ma ua avea ma atunuʻu muamua e faʻamaonia le maliliega RCEP.E le gata i lea, ua faamaonia e Thailand le maliega.O sui uma o le RCEP ua faʻaalia o le a latou faʻamaonia le maliliega i le faaiuga o le 2021 ma unaʻia le faʻamalosia ia Ianuari 1, 2022.

5.Fed Kaplan: o le Fed o loʻo faʻamoemoe e amata faʻatupuina tului i le 2022, ma o le laasaga muamua i le faaui i tua o le faʻamalieina o le faʻaitiitia lea o faʻatauga a le Fed;o le a le lagolagoina le faʻaogaina o faiga faʻavae tupe e faʻasese ai le tau o le tupe maua fua.Ole fua ole 10-tausaga o loʻo faʻamoemoe e siitia atili ile 1.75% ma le 2%.E le gata i lea, ona o faʻafitauli o le sapalai, o le tau o le suauʻu o le a maualuga le maualuga i le 2021, faʻafitauli o le sapalai o le a foia i le 2022, ma o le tau o le a pa'ū i le 2022.

6. O le Baltic dry index na pa'ū 2.07% i le 2271. O le Baltic dry index, o se faʻailoga taua o fefaʻatauaʻiga o maketi o oloa, talu ai nei na tulaʻi mai i lona maualuga maualuga i le silia ma le tausaga.O loʻo faʻaalia ai le faʻatupulaia o le faʻasologa o le CRB index, lea e aofia ai le tele o oloa.E tusa ai ma le alamanuia, o le tele o mea e mafua ai le faʻalauiloaina o le Baltic dry bulk index e maualuga le maualuga.Mo le taimi nei, o le a faʻaauau pea lenei tulaga, faʻatasi ai ma le malosi o le maketi o povi i oloa.

7. E tusa ai ma le Ofisa o Tala Fou a le Setete o Suria, talu mai le vaveao o le 23rd, na faʻaaogaina e le militeri a Amerika le 300 tane vaʻa e ave ai le suauʻu gaoa mai Suria;o le tele o vaega fa'afitafita fa'apenei a Amerika na la'u atu le suau'u leaga na gaoia i le masina talu ai.Ua fa'ailoa mai e pulea e le Iunaite Setete le 90 pasene o suau'u ma kesi i le itu i matu sasa'e o Suria.Fai mai le minisita o suauu a Suria, o Amerika ma ana paaga e pei o ni tagata faomea, ma mafua ai ona sili atu i le US $ 92 piliona le gau o pisinisi suauu a Suria.Ua tu’ua’ia fa’afia e le malo o Suria le militeri a Amerika i lo latou nofoia fa’asolitulafono ma le gaoia o suau’u a Suria, ae e le’i manuia.

8.Pollster YouGov suʻesuʻeina tagata 8000 i atunuu Europa e fitu mai ia Mati 12 i le 18. O faʻaiʻuga na faʻaalia ai o le mautinoa i le saogalemu o le tui AstraZeneca na faʻaauau pea ona paʻu i Siamani, Farani, Italia ma Sepania.E itiiti ifo i le 1/3 o tagata tali mai na manatu o le tui AstraZeneca e saogalemu.

9.SEMI: North American semiconductor mea gaosi oloa lafo US $ 3.135 piliona, i luga 3.2% mai le masina muamua ma le 32% tausaga-i-tausaga.O loʻo faʻamoemoeina o le a faʻateleina e fabs i le lalolagi atoa le faʻaaluina o meafaigaluega e tusa ma le US $ 10 piliona i le tausaga i le 2020-2022, ma iu ai ina sili atu i le US $ 80 piliona faʻailoga, e oʻo atu i le $ 83.6 piliona ma oʻo atu i se faʻamaumauga maualuga i le 2022.

 


Taimi meli: Mati-26-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou