CFM-B2F (pisinisi i fale gaosi) & 24-Itula Taʻimua Taimi
+ 86-591-87304636
La matou faleoloa i luga ole laiga e avanoa mo:

  • ISA

  • CA

  • AU

  • Niu Sila

  • Peretania

  • LEAI

  • FR

  • BER

E te manaʻo e te iloa le mea na tupu ai tui i le tele o atunuʻu? E te manaʻo e fia iloa tala fou e uiga i le Food and Agriculture Organization o Malo Aufaatasi? Agalelei siaki le tala fou a le CFM nei.

1. O se suʻesuʻega fou a le Inisetiute o Soifua Maloloina Faʻamaumauga ma Iloiloga i le Iunivesite o Uosigitone na maua ai o le COVID-19 na mafua ai le tusa o le 6.9 miliona tagata maliliu i le lalolagi atoa, sili atu nai lo le faaluaina o le tagata aloaia, e tusa ai ma se lipoti na tatalaina e le Institute of Health Statistics and Assessment i le Iunivesite o Uosigitone i le aso 6. Faatasi ai ma i latou, COVID-19 fasiotia sili atu nai lo 900000 tagata i le Iunaite Setete, sili atu nai lo se isi lava atunuu. O le fuainumera e sili atu foi maualuga nai lo le itiiti ifo i le 600000 tagata faʻamalolo e Johns Hopkins University i le Iunaite Setete. O Initia ma Mekisiko na tulaga lua ma lona tolu faʻatasi ai ma maliu moni na sili atu nai lo le 650000 ma le 610000. O le numera o maliu COVID-19 o loʻo lipotia nei i nei atunuʻu e lua e sili atu i le 200000.

2.Faʻalapotopotoga o Faʻatoʻaga ma Faʻatoʻaga a Malo Aufaatasi: na siʻitia le tau o oloa gaosi faʻavaomalo mo le 11th masina i le laina ia Aperila. Faʻatasi ai ma i latou, o le suka tau faʻasino fua siitia 3.9% masina-i-le masina ia Aperila, toeititi 60% maualuga atu nai lo le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai; o le fuaina o tau o le saito na siitia 1.2%, 26% maualuga atu nai lo le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai; ma le suauʻu fualaʻau, aano o manu ma le susu o loʻo faʻatulagaina tau o oloa na siʻitia uma i tulaga eseese. I se faʻaopopoga, o le "Grain supply and demand Bulletin" a le Faʻalapotopotoga o Meaʻai ma Faatoʻaga na tuʻuina mai i lalo le tau o oloa o le lalolagi i le 805 miliona tone i le faʻaiuga o le vaitau i le 2021, ma o le fuafaatatau o faʻasoa o saito i le lalolagi e faʻatau ai e 28.3%. , le maualalo tulaga i le fitu tausaga. O loʻo tumau pea le maualalo o faʻasoa o saito.

3. Johnson Company o le Iunaite Setete 70 miliona tui o tui COVID-19 e ono mafai ona soloia ona o le filogia. O nei, miliona o tui o tui na ave i le Iuni a Europa, Kanata ma Aferika i Saute. I le masina o Mati, na faafuasei ai ona faaleagaina e le fale tui i Johnson i le gaosiga o le vailaau o le Johnson, i Baltimore i Amerika, ma maua ai le 15 miliona tui o le tui puipuia a Johnson ona ua le ausia le tulaga mama. .

4. O le Iunaite Setete: ia Aperila, totogiina e le o ni faʻatoʻaga na siʻitia i le 266000, ma le faʻatusatusaga faʻaopoopoga o le 1 miliona, faʻatusatusa i le siʻitaga muamua o 916000; o le leai o ni galuega sa iai i le 6.1%, fuafua i le 5.8%, ae o le tau muamua e 6%.

5. O se tamaloa Initia i Hong Kong na nana lana malaga ma mafua ai le tele o siama. O le Hong Kong Center for Health Protection e faapea, talu ai nei, e 11 mataupu na aafia ai le nuu ma le mutant novel coronavirus na maua i Hong Kong, ma e tusa ma le 8 mataupu na fesootai ma le tamaloa Initia. O le tamaloa Initia na toe foi ane i Hong Kong i le amataga mai Dubai ma sa faamautu mai e lana uo teine ​​Filipino i le taimi lava na uma ai lona suesuega ia Aperila 17. O i laʻua uma sa masalomia na natia le lipoti ina ua suesueina i laua.

6. I le taimi nei, e ova atu ma le 1 piliona tui o tui COVID-19 ua tufatufaina i le lalolagi atoa, ae ova atu ile 80 pasene o nei tui o loʻo avanoa i atunuʻu e tele tupe maua ma e naʻo le 0.3 pasene i atunuʻu maualalalo. O malo ma tagata fai tui e fautuaina le tufatufaina o tekonolosi ma foaʻi tui e ala i le FUAFUAINA O TINO E FAʻAALIGA I TOTONU

Ua malilie taʻitaʻi o le 7.EU e taofia le tumau le tuʻufaʻatasia o meatotino a le COVID-19. Latou te talitonu o le mataupu o le tuʻufaʻatasia o meatotino a le atamai o le COVID-19 tui e le o se faʻamuamua lea, ma o atunuʻu a le EU o loʻo feagai ma le tele o faʻafitauli faigata. E manaʻomia e Europa le faʻatelevaveina o tui puipui, faʻateleina tui puipui ma mautinoa le tuʻufaʻatasiga o tui puipui talafeagai. E ui lava e taua le mataupu o le atamai tuʻufaʻatasi tuʻusaunoa o tui, e le o se mataupu e talanoaina i se taimi puʻupuʻu ma feololo, ma e manaʻomia ona talanoaina i se taimi umi.

8.European Komisi Peresetene von Delaine: ua ausia e le Komisi a Europa se konekalate fou ma le Pfizer o le Iunaite Setete ma le Siamani Biotechnology Company e okaina atu i le 1.8 piliona tui o tui COVID-19 i le 2023. O le Iuni a Europa ua saunia sili atu i le 200 miliona tui o tui COVID-19 i tagata Europa. E lata ile 160 miliona papalagi ua mauaina le pulu muamua, sili atu ile 25 pasene ole aofaʻi ole aofaʻi ole EU.

9.O le 21 auala felauaʻiga i le lalolagi, na siʻitia ai le lisi o uta o 16 auala felauaʻiga, ae o le uta uta na o le 5 auala vaʻa na paʻu. I totonu o uafu tetele i luga o le "Maritime Silk Road", o le uta uta o 12 uafu na siitia. E tusa ai ma le alamanuia, o le a faigata mo tau o felaʻuaʻiga pusa oloa e paʻu i luma o Setema o lenei tausaga.

Ua maua e le Komisi o Europa le konekerate fou ma le Pfizer o le United States ma le kamupani biotech a Siamani e oka ai le 1.8 piliona tui o le vailaʻau puipui o le COVID-19 e le 2023. Ua maua e le Iuni a Europa le sili atu i le 200 miliona tui o le COVID-19 tui i tagata Europa. E lata ile 160 miliona papalagi ua mauaina le pulu muamua, sili atu ile 25% ole aofaʻi ole aofaʻi ole EU.

11. Le CDC: 3.6 miliona tagata na fananau mai i le Iunaite Setete i le 2020, paʻu mai le 3.74 miliona i le 2019, paʻu i lalo 4% mai le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai. O le lona ono ai lea o tausaga ole paʻu ole numera o pepe fananau mai ile Iunaite Setete male numera maualalo ole fanau mai talu mai le 1979.

12.Korea Fefaʻatauaiga Asosi: Saina tamaʻi teuteuga maketi na tupu i le averesi faʻatulagaina tau o le 7.7% i le tuanaʻi fa tausaga, ma o le maketi lapoʻa fuafuaina e oʻo atu i le 16.7 piliona yuan i le 2020. Korea pisinisi ua fautuaina e faʻamalosi maketi i lenei tagata faʻatau kulupu

 

 

 


Taimi Post: Me-11-2021

Maua auiliiliga tau

Tusi lau feʻau ii ma lafo mai ia matou