CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te fia iloa le faʻavasegaina o tagata sili ona mauoa i le Iunaite Setete i le 2021?E te fia iloa e uiga i le tau o tupe i atunuu eseese?E te fia iloa le tulaga o le le lava o le vai?Kind check CFM's news today .

1. I le 2018, e le itiiti ifo i le 3.6 piliona tagata i le lalolagi atoa na mafatia i le le lava o le vai mo le itiiti ifo ma le tasi le masina i le tausaga, ma e oo atu i le 2050, o le aofaʻi o tagata e leai ni vai e faʻamoemoe e siitia i le 5 piliona.Ua faailoa mai e le lipoti e faapea, i le 20 tausaga ua tuanaʻi, o le aofaʻi o vai o loo teuina i luga o le laueleele o le lalolagi, o lona uiga, o le aofaʻi o vai uma i luga o le eleele ma lalo o le eleele, “ua paʻuʻū i se fua faatatau e tasi le senitimita i le tausaga,” ma o le tele o lenei fa'aitiitia e ono fa'aauau pea i seneturi o lumana'i.o le ai ai se aafiaga tele i le saogalemu o le suavai i le lalolagi.

2. Na pa'ū le pu mai le US 400 lisi mauoa mo le taimi muamua i le 25 tausaga.E tusa ai ma le Forbes, o le tau aofaʻi o Trump e tusa ma le US $ 2.5 piliona, lea o loʻo itiiti lava le US $ 400m nai lo le tulaga mo le Forbes 400 lisi mauoa i lenei tausaga.E 339 lona tulaga i le tausaga na te’a nei, ae ua pa’ū lona tau aofa’i i le US$600m talu mai le amataga o le fa’ama’i, ona o le fa’aletonu o le maketi o meatotino i totonu o taulaga tetele, lea e maua ai le tele o lona tamaoaiga.

3. Ua faailoa mai e le Matagaluega a le Setete o Amerika le aofaʻi o ulu faaniukilia o loʻo teuina i le Iunaite Setete.E oʻo mai ia Setema 30, 2020, o le militeri a Amerika sa i ai le 3750 malosi ma le leai o ni faʻaulu faaniukilia, 55 itiiti ifo nai lo le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai ma le 72 itiiti ifo nai lo le vaitaimi tutusa i le 2017. O le taimi muamua lea i le fa tausaga o le Iunaite Setete. ua tuʻuina atu faʻamaumauga, ma na musu Trump e mulimuli i le masani o le faʻalauiloaina o le numera o faʻaupuga faaniukilia ina ua ia nofoia le tofi i le 2017.

4. US Matagaluega o Pisinisi: a'afia i le fa'ama'i COVID-19 ma fa'atapula'aina o sapalai, o le pa'u o fefa'ataua'iga a Amerika na si'itia i le 4.2% masina-ma-masina ia Aukuso i le US$73.3 piliona, o se maualuga i taimi uma.E le gata i lea, o oloa faaulufale mai a Amerika ma oloa auina atu i fafo na siitia laitiiti, faatasi ai ma le siitia o oloa faaulufale mai 1.4% masina i lea masina i le US $ 287 piliona ma auina atu i fafo 0.5% masina i lea masina i le US $ 213.7 piliona ia Aokuso.

5. O le Royal Swedish Academy of Sciences: O le saienitisi Siamani o Benjamin Liszt ma le saienitisi Peretania-Amerika o David Macmillan na maua le 2021 Nobel Prize in Chemistry mo a latou sao i le "atinaʻeina o le asymmetric organic catalysis".O mea fou i lenei matata e taua tele i suʻesuʻega faafomaʻi ma kemisi lanu meamata.

6. Faʻateleina le tamaoaiga o le lalolagi i le 2021 e faʻamoemoeina e laʻititi laʻititi nai lo le 6% faʻataʻitaʻiga ia Iulai, e tusa ai ma Georgiyeva, peresitene o le MF.O le malepelepe o le tamaoaiga, o le tau o le tamaoaiga ma le maualuga o aitalafu o loʻo faʻaalia ai le "sili atu ona manino" lamatiaga i le toe faʻaleleia o le tamaoaiga o le lalolagi.

 

7. Ethiopia's Central Bureau of Statistics: o loʻo faʻaauau pea ona siʻitia le aofaʻi o taumafa a le atunuʻu, e oʻo atu i le 42%.E ui lava ina ua faia e le malo o le lotoifale ni auala tau pulega e taofiofia ai le tau o le tamaoaiga, e pei o le taofiofia o tau o taumafa ma le faasaina o le siitaga o totogi, e itiiti lava se aafiaga.I le masina o Setema, o le aofaʻi atoa o le tau o le tamaoaiga o Etiopia na oʻo i le 34.8%, o se faʻaopoopoga e sili atu i le 4 pasene i luga o le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.O le tau o oloa e le o ni taumafa na siitia foi i le 25.2% mai le 20.8% i le tausaga lava lea e tasi.

 

8. E tusa ai ma se faʻamatalaga na tuʻuina atu e le Faalapotopotoga mo le Galulue Faʻatasi ma le Atinaʻe o le Tamaoaiga (OECD), ona o le siʻitia o le malosi ma tau o taumafa, o le tau o le tau o tagata o le OECD na faʻaauau pea ona siitia talu mai Tesema 2020, e oʻo atu i le 4.3% ia Aokuso 2021 ma le 4.2% ia Iulai 2021. E le gata i lea, o le tau o le tamaoaiga i totonu o le sone euro na siitia maualuga i le 3% ia Aukuso, mai le 2.2% ia Iulai, ae o loʻo maualalo pea nai lo le itulagi o le OECD, ae o le tau o le tamaoaiga i le US na maualuga e pei o le 5.3% i le vaitaimi lava e tasi.O tau o malosiaga i le itulagi o le OECD na siitia i le 18% ia Aukuso, mai le 17.4% ia Iulai ma le maualuga talu mai Setema 2008, o le tala lea a le communique.

 

9. Forbes na tatalaina le 2021 American Rich list fou, faatasi ai ma Bezos i le pito i luga, Blackstone Schwarzman ma Warner Music pule i le pito i luga 20. Ua siitia le tau o Bezos i le US $ 22 piliona i le tausaga talu ai, ma avea ai o ia ma tagata muamua i luga o le Forbes lisi e sili atu i le US $ 200 piliona.O le aofaʻi o le tamaoaiga o le 20 Amerika pito i luga ua oʻo i se tulaga e leʻi tupu muamua-o se siitaga o le US $ 500 piliona mai le tausaga talu ai i le US $ 1.8 miliona-sili atu nai lo le GDP a Kanata.


Taimi meli: Oke-07-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou