CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te manaʻo e iloa tulafono fou e pulea ai aganuʻu mo le faʻaulufaleina mai o oloa a le EU pe a maeʻa Brexit?E te fia iloa le aafiaga o le lalolagi o le fou coronavirus O'Micron variant?E te iloa tapula'au palasitika i Farani?Kind check CFM's news today .

1. Mai Ianuari 1 i le tausaga nei, o le tulafono fou a le EU e faʻatonutonu ai le faʻaulufaleina mai o oloa ina ua maeʻa le Brexit.Ua lapataia e se vaega o pisinisi a Peretania e faapea o le tatalaina o se faʻataʻitaʻiga fou o le faʻaogaina o tuaoi e ono oʻo atu ai i le le lava o meaʻai i Peretania i se taimi puʻupuʻu.I tulaga tau fefa'ataua'iga o mea'ai, e fa'alima fa'alima le tele o lo'o fa'aulufale mai e Peretania mai le EU nai lo le auina atu i fafo i le EU.E tusa ai ma le British Retail Association, i le taimi nei, o le 80% o taumafa mai fafo a Peretania e sau mai le Iuni a Europa.

2. I le amataga o Tesema, na valoia ai e Redalio, o le na faavaeina le Bridgewater, le faaputugatupe pito i tele i le lalolagi, o le a siitia e le Fed le tului fa pe lima i le tausaga a sau seia oo ina i ai se aafiaga le lelei i le maketi o oloa.Ua lua nei ituaiga o tau o oloa i totonu o le Iunaite Setete: o le tau o oloa ma auaunaga e sili atu i le gafatia o gaosiga, ma le tau o tupe e mafua mai i le soona tuuina atu o tupe ma aitalafu.Mo le tulaga lona lua o le tau o le tamaoaiga, sa ia lapataia ai e faapea, afai e soona faatau atu e tinoitupe ma tagata o lo o umia pone ia aseta, e tatau i le faletupe tutotonu ona sii vave tului pe tuu maualalo e ala i le lolomiina o tupe ma le faatauina mai o aseta tau tupe, ma o le a atili ai ona faateteleina le tau o le tamaoaiga.O le mea lea e sili atu ai ona faigata mo le Fed ona fai faiga faʻavae.

3. E oʻo atu i le 20.5% o tagata matutua Amerika na suʻesuʻeina e le mafai ona gafatia e totogi le vai, eletise ma le kesi mo sina taimi, e tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina mai e le US Census Bureau.E le gata i lea, o aiga o Amerika e nofo aitalafu e lata i le $20 piliona i pili eseese i kamupani malosi, 67 pasene sili atu nai lo le averesi i tausaga ua mavae.I le taimi o le faʻamaʻi, o le tau o le vai, eletise ma le kesi i le Iunaite Setete na siʻitia uma lava, ma faʻamauina ai se faamaumauga fou mo le sili ona taugata i le Iunaite Setete i le fitu tausaga talu ai.

4. Tesema 31, e tusa ai ma le lipoti faaletausaga na tuʻuina atu e le lalolagi sovereign wealth fund data platform (Global SWF), o aseta o loʻo umia e le tamaoaiga o le lalolagi atoa ma tupe penisione a le malo na tulaʻi mai i se faʻamaumauga $ 31.9 miliona i le 2021, faʻatupu e ala i le siitia o maketi US ma tau suau'u, ma tupe teufaafaigaluega na siitia i le maualuga maualuga i tausaga.

5. Faʻasalalau aloaʻia e Farani tapulaʻa palasitika i le 2022, e aofia ai le faʻasaina o le faʻaaogaina o taga palasitika mo le tele o fualaau 'aina ma fualaau faisua.Ua lipotia mai e faapea, i lalo o faiga fou, e faaopoopo atu i fualaau aina mataʻutia ua afifi ma gaosia ma isi oloa, e 30 ituaiga o fualaau aina ma fualaau faisua, e aofia ai kukama, tipolo ma moli, e le faatagaina ona afifi i totonu o taga pepa iila.E silia ma le 1/3 o fualaau faisua ma fuala'au Farani o lo'o afifi i taga pepa iila, ma e talitonu le malo e mafai e tapula'a fa'asaina ona taofia le fa'aaogaina o taga pepa iila 1 piliona i tausaga ta'itasi.

6. Bill Nelson, faatonu o le NASA, na faasilasila mai ua tautino le malo o Biden e faalautele le faagaoioiga o le International Space Station i le ono tausaga seia oo i le 2030. O le a faaauau pea ona galulue faatasi ma le European Space Agency, le Iapani Aerospace Exploration Agency, le Kanata. Space Agency ma le Russian Federal Space Agency.Ua lipotia mai o le Iunaite Setete na fuafua muamua e faagaoioia le International Space Station seia oo i le 2024, pe a sauni le NASA e tuʻuina atu le faʻaogaina o le vateatea i lea aso ma lea aso i pisinisi faʻapisinisi ina ia faʻasaʻoloto tupe mo le polokalame o le tulaueleele o Artemis moon. .

7. Fa'amatalaga fa'amaonia muamua na tu'uina mai e Clarkson, o se tagata su'esu'e faufale ma va'a a Peretania, o lo'o fa'aalia ai o fa'atonuga o va'a fou i le lalolagi i le 2021 e 45.73 miliona tone mamafa (CGT), lea o lo'o fa'atinoina e Korea i Saute le 17.35 miliona tone aofa'i, e tusa ma le 38%. , tulaga lua na'o Saina (22.8 miliona CGT,50%).

8. Ua faavaeina e Saina ma Iapani sootaga tau fefaʻatauaʻiga saoloto mo le taimi muamua, ma o nisi pisinisi tau taavale o le a fiafia e leai se totogi.O ananafi na amata faamamaluina ai le RCEP, ma e 10 atunuu, e aofia ai ma Saina, na amata aloaia a latou matafaioi, ma faailogaina ai le amataga o le sone tau fefaʻatauaʻiga sili ona tele i le lalolagi ma o se amataga lelei mo le tamaoaiga o Saina.Faatasi ai ma i latou, o Saina ma Iapani na faʻatuina sootaga fefaʻatauaʻiga saoloto mo le taimi muamua, ausia fuafuaga faʻamalieina o lafoga faʻalua, ma ausia se faʻailoga iloga.O se kamupani gaosi uaea ta'avale i Huizhou, Guangdong, o lo'o fa'aulufale maia le tele o vaega palasitika ma relays mai Iapani i tausaga ta'itasi.O le totogi muamua o nei ituaiga oloa e 10%.O le faʻatinoga o le RCEP o le a faʻasaoina ai pisinisi i le tau o le 700000 yuan, ma o le a faʻaititia le tau i le 0 15 tausaga mulimuli ane.O loʻo faʻamatalaina i totonu o sui o le RCEP, o Iapani o le pito sili lea ona tele a Saina o oloa faʻaulufale mai o taʻavale, ma faʻaulufale mai e sili atu i le 9 piliona US tala i le 2020.

9. Kyoto University ma Sumitomo Forestry Company i Iapani: o loʻo tuleia uma i luma ma fuafuaga e faʻalauiloa le uluai satelite laupapa i le lalolagi i le 2023. O le uiga o le satelite laupapa e faia e le tagata e mafai ona mu i le siosiomaga pe a uma ona faʻaaogaina, ma e iai. faaitiitia avega i le siosiomaga.Muamua, o se faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai fafie i avanoa ma faʻamaonia lona tumau o le a faʻalauiloa ia Fepuari o le tausaga fou.

10. O le aofaʻiga o tupe maua a le ofisa pusa o ata tifaga Amerika i Matu i le 2021 e faʻatatau i le $ 4.5 piliona, faʻaluaina i le 2020, ae o loʻo i lalo ifo o le aofaʻi o le $ 11.4 piliona i le 2019, ma maualalo ifo nai lo tupe maua a le ofisa pusa a Saina mo le tausaga lona lua. i se laina, e tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina mai e Comesco Analytics.

11. E tusa ai ma faʻamatalaga na tuʻuina atu e Clarkson, o se tagata suʻesuʻe o le fausiaina o vaʻa a Peretania ma le faʻatau oloa, o le aofaʻi o le aofaʻi o vaʻa fou i le 2021 o le 45.73 miliona tone tone ua suia, lea o loʻo faia e Korea i Saute le 17.35 miliona tone tetele, e tusa ma le 38% , tulaga lua na'o Saina.

12. Minisita o Tupe a Siamani Lindner: o le a tuʻuina atu e le malo fou malologa lafoga e tusa ma le 30 piliona piliona i tagata taʻitoʻatasi ma pisinisi i le vaitaimi o le tulafono.O le tala o le tupe o le 2022 na saunia e le malo o le sa avea muamua ma Chancellor Angela Merkel, o lana ata o le tala o le tupe 2023 o le a aofia ai toesega e pei o saofaga inisiua penisione ma le soloia o tau faaopoopo eletise.

13. A'afia fa'afia i le fa'ama'i o le COVID-19, na fa'atupulaia malosi ai le tamaoaiga o Amerika i le afa muamua o le 2021, ae na fa'agesegese tele i le kuata lona tolu ona toe fa'aleleia lea i le kuata lona fa.O le tele o le aufaipisinisi o loʻo faʻamoemoe e tupu le tamaoaiga o Amerika e tusa ma le 5.5 pasene mo le 2021 atoa. Peitaʻi, i le itiiti ifo o le lagolago tau tupe ma faiga faʻavae tupe, o le aofaʻi o le tamaoaiga o loʻo faʻamoemoe e faʻagesegese i le 3.5 pasene ma le 4.5 pasene i le 2022, ma le faʻamaʻi. ma o le tau o le a avea ma suiga autu e aafia ai le tamaoaiga o Amerika.I le 2021, na siitia ai le tau o le tamaoaiga i le 6.8% i lea tausaga ma lea tausaga, o le maualuga lea i le lata i le 40 tausaga.I le feagai ai ma le maualuga o le tau, o le aufaioloa e faʻaitiitia le latou aofaʻi ma e le faʻaitiitia tau ina ia mafai ai ona gafatia le faʻatupulaia o tau e mafua mai i le tau.

14. O le nofoaga o se fale i Myeongdong i Seoul, Korea i Saute, sa avea ma “tupu o le laueleele” o Korea i Saute mo le silia ma le sefulu tausaga, ae i le 2022, o le tau o fanua iinei na paʻu i le 8.5%, o le uluai paʻu talu mai le 2009. lenei, ua nofoia e le Itumalo Pisinisi a Mingdong le pito i luga o le 10 o tau o fanua faʻasalalau a le atunuʻu mo le tele o tausaga faʻasolosolo, ae o tau o fanua i lenei tausaga ua paʻu uma pe a faʻatusatusa i le tausaga talu ai, ma e lua nofoaga ua pa'ū mai le pito i luga 10. O le taua. O le mafuaaga ua faaitiitia ai le tele o turisi mai fafo i totonu o le li’o o pisinisi ma ua si’itia le avanoa o faleoloa.

15. Ina ua mae'a ona sosolo vave le suiga fou o le coronavirus O'Micron i le tele o nofoaga i le lalolagi, o lo'o ua'i atu le lalolagi i fafo i lona "fa'aleagaina".Fauci, le pule sili o faʻamaʻi faʻamaʻi i le Iunaite Setete, na valoia o le galu fou o O'Mick Rong Crown faʻamaʻi heterovirulent strains e ono maualuga i le faaiuga o Ianuari.O suʻesuʻega a tagata suʻesuʻe a Aferika i Saute na faʻaalia ai i Tsvane, Aferika i Saute, lea na muamua tupu ai le faʻamaʻi, Omicron na mafua ai le maualalo o tagata maliliu ma le ogaoga o maʻi nai lo le faʻamaʻi muamua.Afai e faʻaauau pea lenei faʻataʻitaʻiga ma toe faʻaauau i le lalolagi atoa, e ono i ai se "faʻamavaeina" atoatoa i le va o le numera o mataupu ma le oti i le lumanaʻi, ma Omicron atonu o se faʻailoga o le iʻuga o le faʻamaʻi.

16. UK think tank CEBR: o le galuega autu i le tausaga a sau o le tetee atu lea i le tau o le tau ma suiga o le tau, ae o le a malosi le tamaoaiga o le lalolagi ma o le a vaivai le maketi o oloa.O le tamaoaiga o le lalolagi o le a aʻafia i le faʻafitauli o le sapalai ma le televave o le salalau o le Omicron i le amataga o le tausaga, ae o le tamaoaiga o le lalolagi o loʻo faʻamoemoeina e faʻatupulaia e tusa ma le 4 pasene i le 2022, pe a faʻatusatusa i le tau muamua o le 5.1 pasene. i le 2021. O le faʻafitauli sili mo le au fai tulafono atonu o le tau o le tau.I le feagai ai ma le maualuga o tului ma le faʻaletonu i le quantitative easing, o le lalolagi faʻatasi, tutusa ma fanua faʻatau maketi o loʻo faʻamoemoe e pa'ū i le lalolagi atoa, i le va o le 10 pasene ma le 25 pasene, ma nisi o aʻafiaga e tumau i le 2023.


Taimi meli: Ian-04-2022

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou