CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te fia iloa le coronavirus fou?E te fia iloa le tele o suʻesuʻega tui i atunuu eseese?Siaki lelei tala fou a le CFM i aso nei.

1. Matagaluega o le Soifua Maloloina a Turki: ina ua maeʻa le iloiloga, na faʻamaonia e Turkey le aoga o le tui Saina i faʻataʻitaʻiga faʻapitonuʻu i Turkey.O faʻamatalaga muamua o loʻo faʻaalia ai o le aoga o le tui i Saina ua oʻo i le 91.25%, e leai ni aʻafiaga ogaoga.Ua faamaonia e Saina le auina atu i fafo o tui talafeagai i Turkey, ma afai e lelei mea uma, o le vaega muamua o tui o le a taunuu i Turkey i le aso 28.

2. E tusa ai ma se faaiuga na tuuina mai e le Eleni Matagaluega o Femalagaaʻi ma le sulufaiga, ua filifili le Matagaluega o Femalagaaʻi ma le sulufaʻi e tuʻufaʻatasia le 6,2 miliona euros i nuʻu ma tagata taʻitoʻatasi i le Eleni Northern Aegean Islands e totogi ai le gau o le tamaoaiga na mafua mai i tagata malaga faigata na paʻulia. i luga o nei motu i le 2020 ma muamua.

3. Matagaluega o le Puipuiga a Rusia: o le Matagaluega o Tupe a Rusia ua faaitiitia le paketi o le puipuiga mo le 2021-2023 i le 10% ma le paketi o le atinae o le puipuiga malosi e 5%.Ona o le siʻitia o ituaiga eseese o tupe faʻaalu a le setete i le puipuia ma le puleaina o le faʻamaʻi COVID-19, o le tala o le puipuiga a le atunuʻu ua saunia i lalo o tapulaʻa o le paketi a le setete.

4. Na faalauiloa e le malo o Iapani le taofia o le ulufale mai i atunuu uma ma itulagi mai le aso 28 o le masina nei seia oo i le faaiuga o Ianuari i le tausaga fou.

5. Faʻalapotopotoga fesoasoani i totonu o le atunuʻu: e tusa ma le 54 miliona tagata Amerika e le lava meaʻai i lenei tausaga, o se faʻaopoopoga o le 45% i luga o le 2019, e tutusa ma le 1/6 o le aofaʻi atoa o le Iunaite Setete.O le va'aiga o le to'atele o tagata o lo'o laina laina mo mea'ai lavea'i ua masani ai i le Iunaite Setete atoa.O le mea e sili ona faateʻia ai, o le 54 miliona Amerika o loʻo tauivi ma le fiaaai, 1/3 o tamaiti, o lona uiga, 18 miliona tamaiti Amerika o loʻo feagai ma le fiaaai.

6. Siamani Minisita o le Soifua Maloloina Span: Siamani o le a faʻalauiloaina le COVID-19 tui i le ogatotonu o le 2021, ma sili atu COVID-19 tui e faʻamoemoe e faʻamaonia i nai vaiaso o lumanaʻi.

7. Ole numera o sui o le Iuni a Europa na faʻalauiloaina le tui ole COVID-19 ile Tesema 27 ile taimi faʻapitonuʻu.Ua lipotia mai o le a ave le faamuamua i le aufaigaluega faafomai ma tagata matutua i fale tausi soifua.E tusa ai ma le fuafuaga a le Komisi Europa, Farani, Siamani, Sepania ma isi atunuu o le a amata tui i le aso lava e tasi.

8. Numera o sui o le Iuni a Europa na fa'alauiloa tui ole COVID-19 ile Tesema 27 ile taimi fa'apitonu'u.Ua lipotia mai o le a ave le faamuamua i le aufaigaluega faafomai ma tagata matutua i fale tausi soifua.E tusa ai ma le fuafuaga a le Komisi Europa, Farani, Siamani, Sepania ma isi atunuu o le a amata tui i le aso lava e tasi.

9. O Saina o le a manumalo i le Iunaite Setete e avea ma tamaoaiga sili ona tele i le lalolagi i le 2028, lima tausaga na muamua atu nai lo le mea na fuafuaina muamua, ona o le faʻamaʻi COVID-19 na mafua ai se eseesega tele i le toe faʻaleleia i le va o Saina ma le Iunaite Setete, e tusa ai ma (CEBR) , o se falefa'atonu a Peretania.

 


Taimi meli: Tes-29-2020

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou