CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te fia iloa le tulaga o aitalafu a le lalolagi ua afaina i le faʻamaʻi?E te fia iloa mea fou na tutupu i isi atunuu?Fa'amolemole siaki le tala fou a le CFM i aso nei.

1. O faʻaiʻuga mataʻituina lata mai mai le Institute of International Finance o loʻo faʻaalia ai o se taunuuga o le faʻamaʻi, o aitalafu a le lalolagi na siitia i le US $ 24 trillion i se faamaumauga US $ 281 trillion i le 2020. I le taimi lava e tasi, o le aitalafu a le lalolagi i le GDP e sili atu i le 355%.O aitalafu a le Malo o se vaega o le GDP na siitia i le 105% mai le 88% i le 2019.

2. Ua toe auai aloaia le Iunaite Setete i le Maliega a Paris i suiga o le tau o le lalolagi.Na taʻua e le Failautusi o le Setete o Amerika, Abraham Lincoln, i se faʻamatalaga, o le Paris Agreement o se faʻataʻitaʻiga i le lalolagi atoa mo gaioiga.Ina ua uma ona faia le tautoga o le tofi ia Ianuari 20, na faalauiloa ai e le Peresetene o Amerika Joe Biden le tele o faiga tau pulega, e aofia ai le toe foi mai o le Iunaite Setete i le maliega a Paris i suiga o le tau ma le taofia o le alu ese mai le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi.

3. O le US "pasapaia" rover na taunuu manuia i Mars, ma avea ma lona lima manuia o le tulaueleele o le NASA.A maeʻa ona tulaʻi mai, o le faʻamaoni na toe faʻafoʻi mai lona ata muamua o le Martian surface, a maeʻa ona aoina faʻataʻitaʻiga i Mars ma taumafai e suʻe faʻamaoniga o le i ai o le ola.

4. E tusa ai ma se lipoti fou na tuʻuina atu i le 19th e le ONE Campaign, o se faʻalapotopotoga faʻavaomalo e le o ni tupe mama faʻapitoa e faʻatautaia le mativa ma faʻamaʻi puipuia, e tusa ai ma faʻamatalaga mai kamupani faʻamaʻi e lima, Pfizer, Modena, AstraZeneca, Johnson ma Novax, i le taimi nei, le Iunaite Setete, Iuni a Europa, Peretania, Ausetalia, Kanata ma Iapani ua mauaina le sili atu i le 3 piliona tui o tui COVID-19, sili atu i le 1 piliona tui e sili atu nai lo le 2.06 piliona e manaʻomia mo tagata uma i nei atunuu e maua ni tui se lua o tui. tui.Na unaʻia e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) ia atunuu e fefaʻasoaaʻi tui ma atunuu matitiva e tau ai le faʻamaʻi.

5. Ua toe auai aloaia le Iunaite Setete i le Maliega a Paris i suiga o le tau o le lalolagi.Na taʻua e le Failautusi o le Setete o Amerika, Abraham Lincoln, i se faʻamatalaga, o le Paris Agreement o se faʻataʻitaʻiga i le lalolagi atoa mo gaioiga.Ina ua uma ona faia le tautoga o le tofi ia Ianuari 20, na faalauiloa ai e le Peresetene o Amerika Joe Biden le tele o faiga tau pulega, e aofia ai le toe foi mai o le Iunaite Setete i le maliega a Paris i suiga o le tau ma le taofia o le alu ese mai le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi.

6. E toafitu tagata faigaluega i le fale gaosi moa i le itu i saute o Rusia ua aafia i le siama o le manu, o le lipoti lea a le ofisa o tala fou a Rusia TASS i le Aso Gafua.O le taimi muamua lea ua maua ai i Rusia se gasegase o le manu o le H5N8, ma ua lipotia e Rusia lea tulaga i le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi.Fai mai tagata popoto e leai ni tulaga o le feaveaiina o le manu i le H5N8 na maua i Rusia.Ae ui i lea, e le mafai ona faʻamaonia le avanoa e faʻafeiloaʻi ai tagata-i-tagata pe a maeʻa le suiga o le siama i le lumanaʻi.

7. [WTO] i le kuata lona fa o le 2020, o le tau o fefaʻatauaʻiga o oloa i le lalolagi na oʻo i le 103.9, mai le 100.7 i le kuata lona tolu.Ina ua maeʻa le paʻu tele o fefaʻatauaʻiga i oloa i le afa muamua o le 2020, o le aofaʻi o fefaʻatauaiga i le lalolagi i oloa ua toe faʻaleleia mai le ala talu mai le kuata lona tolu, faʻaosofia e le maualuga o oloa auina atu i fafo mai Asia ma faʻateleina oloa mai fafo mai Amerika i Matu ma Europa.Ae o le toe faʻaleleia atonu e le mafai ona tumau i le kuata muamua o le 2021.

8. Amata mai ia Setema 1, 2021, Taialani o le a molia se lafoga faʻaopoopo 7 pasene i luga o auaunaga faʻaeletoroni i kamupani faʻaeletoroni uma mai fafo o loʻo tuʻuina atu auaunaga i luga ole laiga ma se tupe maua faaletausaga e sili atu i le 387000 yuan.O loʻo faʻamoemoe le malo o Thai e faʻateleina tupe maua e tusa ma le 1.1 piliona yuan i le tausaga faʻaletupe 2021.

9. I totonu o le Iunaite Setete, o le lagona o le i ai o kamupani faʻapitoa faʻamoemoega mauaina o loʻo maualuga ma maualuga.Ona o le faʻalauteleina o le faʻamaʻi o le COVID-19, o le faiga faʻavae tau tupe a le lalolagi ua mafua ai le tele o tupe o loʻo tafe atu i kamupani faʻapitoa e maua ai.Talu mai le 2021, o le aofaʻi o le mauaina ua oʻo atu i le $ 85 piliona, e tusa ma le 30% o le aofaʻi o maketi a le US.E silia ma le 300 kamupani fa'atau fa'apitoa o lo'o su'e kamupani e maua.O le numera o ia kamupani o le a lisiina ua oʻo atu i le 398. ia Ianuari lava ia, e 91 kamupani ua faʻasalalau faʻasalalau, ma maua ai le aofaʻi e tusa ma le $ 25 piliona, e tusa ma le 60% o le IPO, ma e lata i le 100 poloketi o loʻo faʻatulagaina e faʻatino ai le IPO.

10. O le setete o Amerika o Texas i le vaiaso talu ai na fa'atulafonoina le fa'ataga le tumau o kesi fa'alenatura i fafo, ma fa'atupu ai se fa'alavelave malosi i Mekisiko, lea e fa'alagolago tele i le fa'aulufale mai o kasa mai le US.I le tali atu, na fai mai le Peresetene Venezuela Maduro na ia fuafua e valaau le Peresetene Mekisiko o Lopez ma fautua atu ia mautinoa e Venesuela le sapalai o le kesi faalenatura i Mekisiko.Ona o faʻasalaga a Amerika ua leva, e leai ni fale o Venesuela e faʻaliliu ai le kesi faʻalenatura i le kesi faʻalenatura, na taʻua e Reuters le au atamamai o le malosi.

11. I nai aso ua tuanaʻi, 10 aai i le itu i matu sisifo o le setete o Pasila o Akre ua afaina i lologa, ua matua afaina ai olaga o le tusa ma le 130000 tagata i le setete, ma ua tuʻuina tagata ua faʻateʻaina i fale le tumau na faʻatutuina e aʻoga, gymnasiums. ma isi nofoaga.I le taimi nei, ona o le faʻaleagaina o le faʻamaʻi o le COVID-19 i le setete, o le faʻamaʻi o le dengue fever, o le latalata i le paʻu o le tausiga o le soifua maloloina ma le tele o tagata sulufaʻi Haiti na ulufale atu i Pasila mai le tuaoi o le setete ma Peru, Akre State ua ulufale atu. se tulaga o faalavelave faafuasei ia Fepuari 16.

12.O Feb. 21, taimi i le lotoifale, sili atu nai lo 100000 demonstrators faapotopoto i le itu i matu o Initia o Punjab e tetee faasaga i le tulafono fou o faatoaga a le malo.Na fa'atatau e leoleo i le lotoifale o le fa'atasiga mulimuli a le au fa'ata'ita'i sa i le va o le 120000 ma le 130000 tagata.Na talosagaina e le au faifa’ato’aga ina ia soloia e le ali’i o Modi le tele o pili o le toe fuata’iina o fa’ato’aga na fa’alauiloa ia Setema na te’a nei, lea na manatu le au faifa’ato’aga o le a afaina ai a latou mana’oga ma manuia ai nisi o kamupani tetele.Na tautino le iuni a le au faifaatoaga e faaauau pea ona tetee seia oo ina soloia le tulafono.

13. I le 2020, o le faʻamaʻi COVID-19 na faʻateleina aitalafu a le lalolagi i le US $ 24 trillion, ma o le aofaʻi o aitalafu a le lalolagi na oʻo i le faʻamaumauga US $ 281 trillion, e tusa ma le 355% o le tamaoaiga o le atunuʻu (GDP), o se faʻaopoopoga o le 35% pe a faʻatusatusa. ma le 2019. O lenei fua faʻatupulaia e maualuga atu foi nai lo le 2008, ina ua tupu le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

14. US Treasury Secretary Yellen: Bitcoin e masani ona faʻaaogaina mo le faʻatupeina faʻaletulafono.O lona faʻaogaina e le lelei.Bitcoin e maualuga tele taumatematega.E tatau ona mataala le aufaipisinisi.O tupe fa'atekinolosi e ono ta'ita'i atu ai i totogi vave ma maualalo, ae e tele mataupu e mana'omia ona su'esu'e, e aofia ai le puipuiga o tagata fa'atau ma tupe fa'asolitulafono.

15.Bill Gates: o le faasa o faasalalauga faaagafesootai e mafai ona taitai atu ai i le tele o fevaevaeaiga i le Iunaite Setete.Matou te le manaʻo e vaelua fesoʻotaʻiga lautele i ni vaega se lua, matou te mananaʻo ia i ai se faavae masani ma fefaʻasoaaʻi manatu i luga o lena faʻavae.


Taimi meli: Feb-23-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou