CFM-B2F (pisinisi i fale gaosi) & 24-Itula Taʻimua Taimi
+ 86-591-87304636
La matou faleoloa i luga ole laiga e avanoa mo:

  • ISA

  • CA

  • AU

  • Niu Sila

  • Peretania

  • LEAI

  • FR

  • BER

E te manaʻo e iloa auiliiliga o le faʻamaʻi i Initia e matua le mafai ona taofiofia? O le a le tulaga o tui i isi atunuu? Ma nisi o mea sili ona lata mai i isi atunuʻu faʻavaomalo? Agalelei siaki talafou a le CFM nei.

1. O le a faatau atu e Zimbabwe aia tatau o le sailia o elefane ona o faafitauli tau tupe e mafua mai i le faamaʻi o le COVID-19, e pei ona lipotia e le satelite satelite a Lusia. I lalo o le laisene fuafuaina, o le a maua ai e le au tulimanu le aia tatau e fasioti ai le itiiti ifo i le 500 elefane i le 2021. O le Zimbabwe Parks and Wildlife Service na fai mai o le paʻu o tupe maua mai le turisi pisinisi na afaina i le faamaʻi o se tasi o mafuaaga autu mo le faaiuga. O Zimbabwe e tele lona aofaʻi o elefane e 100000, ma le faʻateleina o le aofaʻi o manuʻa. I le 2020, 60 tagata na fasiotia i ni mea le lelei na tutupu, ae 21 na maliliu talu mai le amataga o le 2021. E tusa ai ma le lipoti, o le aia tulimanu o le elefane e fuafuaina e tusa ma le 10, 000 i le 70, 000 US tala, o lona uiga e fesoʻotaʻi ma le tele o le elefane.

 2. O le faʻamaʻi lenei o le COVID-19 i Initia ua matua le toe mafai ona taofiofia: 340000 mataupu ua faʻateleina i lea aso ma lea aso, e faigata ona maua ni moega, ma e susunuina tino i auala. O le faʻamaʻi i Initia e leʻi vaʻaia lava se afaina, o le saoasaoa o tui e tuai lava, ma o le toʻatele o tagata faʻamaʻi e iloa ai o le a feagai Initia ma isi faʻamaʻi. Peitai, ina ua fesili atu Initia i le Iunaite Setete mo se fesoasoani e faasaoloto ai le auina atu i fafo o tui vailaau mata, na taʻu atu i ai "o le Iunaite Setete e muamua." I se eseesega matuitui, na auina atu ai e le Matagaluega o le Va i Fafo a Saina ni faailo faauo i Initia mo le lua aso i le laina, fai mai na latou naunau e tuuina atu se fesoasoani. Peitai, e tusa ai ma le lipoti a le Times of India i le aso 23, na faaalia ai e se ofisa aloaia e faapea e leʻi mafaufauina Saina e Initia e "fesili mo se fesoasoani."

3. Asahi Shimbun: Tokyo Electric Power Company o Iapani na fai mai o se tane vai teu vai o loʻo iai otaota otaota i le Fukushima Daiichi eletise eletise atonu na lulu.

4.I le aso 24th, e 876 fou faʻamaonia mataupu i Tokyo, o le sili ona maualuga talu mai le tulaga lua o faʻalavelave faʻafuaseʻi na toʻesea. O Osaka Prefecture na faʻaopopoina 1097 mataupu i le aso lava e tasi, ma sili atu i le 1,000 mataupu i le aso e tasi mo le lima aso sosoʻo. Faʻatasi ai ma i latou, o le moega faʻaaogaina fua faatatau o COVID-19 'o gasegase tigaina gasegase i Osaka prefecture e sili atu nai lo 98%. Hyogo County ma Capital Prefecture i le aso lava e tasi le numera o fou faʻamaoniaina mataupu faʻapea foi ma le lotoifale fou maualuga.

5.O le fonotaga masani masani a le Federal Reserve o tupe faʻavae tulafono o le a faia mai ia Aperila 27th i le 28th. I le amataga o le masina nei, na faamamafa ai e le Taitaifono o le Federal Reserve, Colin Powell, e ui lava ina malamalama atili le vaai mamao ina ua maeʻa le faalauteleina o le tulaga o tui o le faamaʻi, ae o loʻo manaʻomia lava e le malo o Amerika le lagolagoina o tupe, ina ia mafai ona toe malosi mai le faamaʻi.

6. E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau a Aferika i Saute, o Aferika i Saute i le taimi nei ua na o le pau lea o le atunuu i Aferika e iai taʻavale eletise, ae e naʻo nai lima latou. Aferika i Saute o le a malosi atinaʻe lanumeamata taʻavale pei o eletise taʻavale ma hybrid taʻavale i le 10 tausaga le taimi.

7. E tusa ai ma faʻamaumauga, e oʻo mai ia Aperila 24, o tagata nonofo i le 207 atunuʻu ma itulagi i le lalolagi atoa na mauaina le sili atu ma le 1 piliona tui o tui COVID-19. O le COVID-19 na tui vave i le Iunaite Setete, Saina ma Initia, e tusa ma le 58 pasene o le aofaʻi o le lalolagi. 

8. Hong Nanji, Sui Palemia o Korea i Saute: ua faatonuina e le malo le 99 miliona tui o tui COVID-19, e tusa ma le 192 miliona tui, ua lava lea mo le 52 miliona tagata e maua ai 1.9 tui o tui, e tutusa foi ma le 2.75 taimi o le fualaʻau o le 36 miliona tagata manaʻomia e fausia tele tui puipuia.

9. Na taua e le Komiti Faʻatulagaina o le Olimipeka a Tokyo e faapea, i le taimi o le moligao a le Olimepeka a Tokyo i Kagawa Prefecture i le aso 17 o le masina nei, na aafia ai se leoleo i le Kagawa Prefecture i le 30 o ona tausaga i le COVID-19 i le taimi o le pulega o auala. O le taimi muamua lea na maua ai se faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le molimoli a le Olimepeka.

10. Talu ai nei, o le talosaga a Korea i Saute i le Iunaite Setete e faʻafesuiaʻi semiconductors mo tui na teena. Na taua e le minisita mai fafo o Korea i Saute, sa ia faamamafa i le itu a Amerika, o Korea i Saute na avane i le Iunaite Setete ni pusa o le malosiaga o le acidic acid i totonu o le talosaga a le itu a le US i le tausaga ua teʻa, ma lona faamoemoe o le itu a le US o le a amanaʻia lenei fesoasoani. fesoasoani i Korea i Saute e fofo ni faigata o tui. Ae fai mai le Iunaite Setete e leai se faʻasili mo tui. O nisi aufaasālalau fai mai e uiga i le tufatufaina o tui, na o "le Iunaite Setete e ave le faamuamua".

11.I le aso o Aperila 22, sa i ai se tagata ofoofogia i Initia-314835 tagata na faʻatoa aʻafia e le COVID-19 i lea aso, o le maualuga maualuga lea o le tupuola i le lalolagi talu mai le amataga o le COVID-19. I luma atu o lenei, o le maualuga numera o aso uma faʻamaʻi o le COVID-19 i le lalolagi na aliali mai i le Iunaite Setete ia Ianuari, e oʻo atu i le 297430. I le aso lava lea, o le aofaʻi o tagata maliliu mai COVID-19 i Initia na oʻo i le 2104, ma le O le aofaʻi o tagata maliliu na oʻo atu i le 184657. O le lisi umi o fuainumera o loʻo faʻaalia ai o Initia o loʻo pagatia i le lona lua galu o le "avalanche" faʻamaʻi.

O le fuafuaga a Biden o loʻo fuafua e toe faaluaina le lafoga o tupe faasili mo tagata mauoa i le 39.6%, lea e iai ma le tupe maua o loʻo iai, o lona uiga o le lafoga o tupe maua a le malo tele mo le 43.4%. O le tupe maua o lafoga o tupe faasili mo tagata e mauaina le itiiti ifo i le US $ 1 miliona i le tausaga o le a siitia i le 39.6%, sili atu nai lo le taimi nei faavae fua faatatau o le 20%, e tusa ai ma punaoa. Faʻaopopo i le 3.8% tupe maua o lafoga o loʻo faʻatupeina le Obamacare, ma le maualuga o lafoga maua tupe maua e maualuga atu nai lo le maualuga lafoga totogi totogi.


Taimi Post: Ape-27-2021

Maua auiliiliga tau

Tusi lau feʻau ii ma lafo mai ia matou