CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te fia iloa fa'amaumauga ole COVID-19 mai isi atunu'u?E te mana'o e iloa le fe'avea'i o le maketi fa'amau? Siaki lelei le tala fou a le CFM i aso nei.

1. O se suʻesuʻega a Harvard na lomia i le tusi talaaga Neuron na iloa ai o le faiʻai o le tagata o loʻo i lalo ifo o le 18 tausaga ma e leʻo matua seia oʻo i le 30. Mai le talavou i le luasefulu ma le tolusefulu, o le ki i le suiga o le faiʻai o le o le manifinifi o mea efuefu ma le mafiafia o mea pa'epa'e, ae a o'o atu i le 30 tausaga o le fai'ai, o fa'ailoga uma o lo'o fa'atatau i le paleni.O le eseesega tele i le va o tagata i lalo o le 30 ma i latou e sili atu i le 30 o le mea muamua e sili atu ona faʻalavelave, ma o tagata i lalo o le 30 e masani ona faʻaalia le le matua pe a feagai ma tulaga faigata.

2. Na faasilasila mai e le Peresetene o Amerika Joe Biden i le aso 6 o Mati o le a ia amata tufaina atu le US$1400 i tupe e tatala ai i tua i tagata agavaa i lenei masina.Ina ua uma ona palota le Senate e pasia le pili i le aso lava e tasi, fai mai Biden o le COVID-19 laveai pili o le a fesoasoani i aiga Amerika ma pisinisi e foia faigata ma faasolosolo malie ona faataunuu ana folafolaga i tagata Amerika.

3. E tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina mai e le Matagaluega o le Soifua Maloloina a Pasila, e 69609 mataupu fou faʻamaonia o le COVID-19 i Pasila, faʻatasi ai ma le aofaʻi o 10938836 mataupu faʻamaonia, 1555 maliu fou, o le aofaʻi o 264325 maliu, ma le aofaʻi o 9704351 faʻamalolo. mataupu.South American Football Federation ma le FIFA na faalauiloa aloaia i le aso 6 e faapea o taamilosaga e lua o taaloga agavaa mo le 2022 World Cup i Amerika i Saute, lea na muai faatulagaina mo Mati, o le a tolopo ia Setema po o Oketopa o le tausaga nei.

4. United Nations Food and Agriculture Organization: ia Fepuari, o le FAO tau o taumafa sa 116 points, i luga 2.4% mai le masina talu ai ma 26.5% mai le tausaga na muamua atu.Ua si'itia tau o taumafa i le lalolagi mo le iva masina sosoo.Faatasi ai ma i latou, o le tau o le suka na siitia i le 6.4 pasene mai le masina talu ai, o le tau o le suauu fualaau faisua na siitia i le 6.2 pasene mai le masina talu ai, na oʻo atu i le maualuga maualuga talu mai Aperila 2012, ma le tau o oloa susu, fatu ma aano o manufasi na siitia. 1.7 pasene, 1.2 pasene ma le 0.6 pasene i le faasologa.

5. O le Fed o loʻo faʻamausaliina i le ausiaina o ana sini, ae o loʻo mamao lava mai le ausia.O suiga talu ai nei i le maketi o aitalafu ua tosina mai ai lona mafaufau, ona o le fefe o tulaga tau maketi o loʻo faʻaletonu poʻo tulaga tau tupe o loʻo faʻaauau pea ona faʻamalosi, faʻamataʻu ai le ausia o sini a le Fed.O loʻo faʻamoemoe e faʻatupulaʻia le tau o le tamaoaiga pe a toe faʻaleleia le tamaoaiga, e le o toe mamao ona mou atu le maualuga o le tau maualalo ma e le mafai ona ausia le maualuga o galuega i le 2021. O le tulaga o loʻo i ai nei e talafeagai, ma afai e suia tele le tulaga, o le Fed o le a fa'aoga meafaigaluega ma o le a le si'itia le tului se'i vagana ua ausia tulaga.

6. The Congressional Budget Office: fa'amatu'u atu le Tala Fa'atatau o Tupe mo se taimi umi.O aitalafu a le Feterale o lo'o umia e tagata lautele o le a o'o atu i le 102% o le GDP i le faaiuga o le tausaga fa'aletupe 2021 ma le 202% o le GDP i le tausaga fa'aletupe 2051. O le si'itia tele o aitalafu mo se taimi umi o le a fa'ateleina ai tau nono i le lumana'i ma le lamatiaga o se fa'afitauli tau tupe.Ua palota le maota o sui ina ia pasia le $1.9 miliona tala o le tamaoaiga stimulus package na folasia e le Peresetene Joe Biden, lea o lo o talanoaina e itu e lua i le Senate.Afai e fa'atinoina lea fuafuaga, o le a fa'atupula'ia atili le pa'u o tupe a le US mo le tausaga fa'aletupe 2021.

7. Na auina atu e le Failautusi o le Setete o Amerika o Abraham Lincoln se tusi i le Peresetene o Aferika o Ghani, e valaau ai mo se faaitiitia o sauaga i Afghanistan i le isi 90 aso ma ia taulamua Malo Aufaatasi i mataupu tau le filemu.O fitafita Amerika i Afghanistan o le a solomuli pe a mavae le aso 1 o Me. O le tusi a Blinken na muamua lomia e le aufaasālalau talafou a Aferika ma faamaonia e le New York Times.

8. O loʻo fuafua le malo o Eleni e fausia ni nofoaga saogalemu e aunoa ma le faʻamaʻi COVID-19 i atumotu o Aegean ma Ionian e ala i le tele o tui, ma faia ai le laasaga muamua i le toe tatalaina o le maketi o tagata tafafao maimoa.O le "No COVID-19 epidemic Island Project" o le a maeʻa aʻo leʻi oʻo mai le faʻafiafiaga masani ia Me 2.

9.11.9 pasene o tagata piliona o le lalolagi o tamaitai.Fai mai Forbes, o tamaitai sili ona mauoa i le lalolagi o Francoise Bettencourmeyers ma lona aiga, o loʻo umia le 33 pasene o L'Or é al ma e $71.4 piliona lona tau.E lua o le 10 pito i luga e mai Saina ($31.4 piliona mo Yang Huiyan o le NO.5 country Garden ma le $23.5 piliona mo Zhong Huijuan o le NO.8 Hengrui Medicine) ma le lima mai le Iunaite Setete.


Taimi meli: Mati-09-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou