CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te fia iloa pe faapefea ona feagai le Iunaite Setete ma le le fetaui i le va o le suauʻu ma le manaʻoga?E te fia iloa ua pasia e le komiti talafeagai a le Palemene Europa se talosaga i luga o le Tulafono o Maketi Faʻatekonolosi e faʻagata ai tauvaga le talafeagai i le va o tagata tetele Initaneti?E te fia iloa e uiga i le EU o loʻo fausia se "soʻotaga faʻatau maketi"? Siaki lelei tala fou a le CFM i aso nei.

1. O le fausiaina o se "soʻotaʻiga maketi maketi" i le Iuni a Europa na agai i luma, ma na vave ona faʻaalia e kamupani a Chicago lo latou tetee.I le Aso Tofi, taimi faʻapitonuʻu, na talia aloaia ai e le Komisi Europa ni faʻatonuga faʻaletulafono e faʻatatau i le faʻalauiloaina o le fesoʻotaʻiga o faʻamatalaga tau tupe i totonu o atunuʻu i totonu o le itulagi ma faʻaopoopo atili ai le tuʻufaʻatasia o maketi tetele a Europa.E ui lava o lenei lisi o mataupu na faʻatulagaina i le amataga o le 2015, o loʻo faʻateleina ma sili atu ona taua ona o Brexit ma le faʻamaʻi na afaina ai le tamaoaiga faʻaitulagi.Mo Euronext ma Deutsche B ö rse, o le tuʻuina atu o faʻamatalaga lava ia e aumaia ai tupe maua faaopoopo, ae o le vaega faʻa-Europa o le kamupani na vave faʻaalia le le fiafia.Na vave ona tuʻuina atu e le vaega se faʻamatalaga e faʻapea o le talosaga lata mai a le EU o se tulaga maualuga o le faʻaituau e faasaga i fefaʻatauaʻiga pan-European ma o upusii tutusa e manaʻomia le faʻaogaina tutusa uma o faʻamatalaga maketi.

2. E mafai ona sii i luga tului muamua!Ua fa’ailoa manino mai e le Feterale Reserve e fa’apea, o le faleoloa tala mulimuli i Amerika ua le toe i ai ni oloa tala.O le tau o oloa i totonu o le Iunaite Setete ua i ai se aafiaga tele i le tamaoaiga.E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai na tuʻuina mai e le Matagaluega o Leipa, o le US consumer price index na siitia i le 0.9 pasene ia Oketopa mai le masina na muamua atu, maualuga atu nai lo faʻamoemoega maketi, ma le 6.2 pasene i lea tausaga ma lea tausaga, o le siʻitia sili lea talu mai Novema 1990. le tamaoaiga mai le vevela tele, o le fonotaga talu ai a le FOMC na filifili e faʻalauiloa se faʻaitiitia o faʻatauga o faʻatauga i le faaiuga o Novema, faʻaitiitia ai ana faʻatauga faalemasina o le $ 10 piliona o Treasuries ma le $ 5 piliona o faʻamaumauga mokesi faʻavae (MBS).Ae o le taimi nei, i le feagai ai ma le maualuga o le tau o le tamaoaiga, o loʻo i ai valaʻau mo le Fed e sii i luga tului i luma atu o le taimi.

3. O le a faamatuu atu e le Matagaluega o Malosiaga a Amerika le 50 miliona paelo o le suauu mataʻutia mai le suauʻu faʻaagaaga e faʻaitiitia ai le le fetaui i le va o le sapalai o le suauʻu ma le manaʻoga pe a toe faʻaleleia le tamaoaiga mai le faʻamaʻi COVID-19 ma faʻaititia le tau o le suauʻu, na faʻasalalau e le White House i le Aso Lulu.Fai mai le Matagaluega o Malosiaga a Amerika, o le 50 miliona paelo o le suauu mama o le a tuʻuina i luga o le maketi i le amataga o le ogatotonu o Tesema, lea e 18 miliona paelo ua faʻamaonia e le Konekeresi mo le faʻatau saʻo, ma le isi 32 miliona paelo e faʻapuupuu. -tuuga taimi.pe a mautu le tau o le suauu, ua malilie e toe faafoi le suauʻu faʻaagaaga i le va o le 2022 ma le 2024. E oʻo mai ia Novema 19, o le aofaʻi o le suauʻu na teuina i le US Strategic Petroleum Reserve e tusa ma le 605 miliona paelo, e tusa ai ma le US Department of Energy.

4. Ua pasia e le komiti talafeagai a le Palemene Europa se talosaga mo se "tulafono maketi numera" e faʻatapulaʻa ai tauvaga le talafeagai i le va o sauai Initaneti.I le aso 23, na talia ai e le Komiti o le Puipuiga o Maketi ma Tagata Faʻatau a le Palemene Europa se talosaga i le "Tulafono o Maketi Numera" e faʻatatau i le faʻatapulaʻaina o le faʻatauvaʻa le talafeagai a le au sauai Initaneti i le aofaʻi o le 42 palota e lagolagoina, 2 palota tetee ma le 1 le faʻatagaina.O lo'o fa'ailoa mai e le fa'atonuga e le fa'atagaina kamupani e pei o fa'ainitaneti fa'ava-o-malo e fa'aogaina fa'amatalaga fa'amatalaga e tu'u ai fa'asalalauga fa'atatau i tagata fa'aoga i totonu ole EU se'i vagana ua latou maua le fa'atagaga manino mai tagata fa'aoga.I le taimi lava e tasi, o le tuʻufaʻatasia ma le mauaina o ia kamupani i totonu o le pisinisi tutusa i totonu o le EU o le a faʻatapulaʻaina ma faʻatulafonoina, ma o le faʻamoemoe o le tuufaatasia ma le mauaina e tatau ona faʻamaonia muamua e le Komisi Europa.Afai e solia e ia kamupani tulafono o loo taua i luga, o le a faasala i latou i le 4% i le 20% o a latou tupe maua i tausaga taitasi.

5. Fa'amaumauga na tu'uina mai e le Fa'alapotopotoga mo le Galulue Fa'atasi ma le Atina'eina o Tamaoaiga (OECD) na fa'aalia ai o le fa'aulufale mai ma le fa'atauina atu o oloa fa'atauva'a fa'atauva'a i sui o le G20 na toe fa'amauina i le kuata lona tolu o lenei tausaga, e sili atu i le 4.27 trillion US tala ma le 4.26 trillion US tala taitasi.Ae ui i lea, pe a faʻatusatusa i le kuata lona lua, o lona faʻatupulaia o masina-ma-masina na o le 0.4% ma le 0.9%, lea e manino lava le faʻagesegese.

6. Na fa'ailoa mai e le fa'atonu fa'atauva'a a Italia na fa'asalaina Amazon 68.7 miliona euros ma Apple 134.5 miliona euros.Na sainia e Apple ma Amazon se maliliega i le 2018 e faʻasa ai tagata faʻatau uma o oloa a Apple ma oloa Beats mai le faʻaogaina i luga o le upega tafaʻilagi a Amazon's Italia.Na manatu le AGCM o le maliliega o se soliga o le mataupu 101 o le Feagaiga i luga o galuega a le Iuni a Europa ma faʻatonuina kamupani e lua ina ia vave taofi le faʻatapulaʻaina.

7. O le au suʻesuʻe a le Norwegian International Center for Climate and Environmental Research o loʻo valoia faʻataʻitaʻiga o le tau e faʻavae i luga o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o faʻamaʻi e tusa ma le 2030, ma e oʻo lava i faʻataʻitaʻiga sili ona lelei e le lava e faʻatapulaʻa ai le vevela o le lalolagi i le 2 tikeri Celsius.O le sini umi o le Maliega a Paris o le faʻatapulaʻaina lea o le maualuga o le vevela o le lalolagi i luga aʻe o le tulaga muamua o pisinisi ma lalo ifo o le 2 ℃, ma taumafai e faʻatapulaʻa le maualuga o le vevela i le 1.5 ℃ i luga aʻe o le tulaga muamua o pisinisi.

8. O US President Joe Biden ua fa'ailoa mai o le Matagaluega o Malosiaga a le atunu'u o le a fa'amatu'u atu le 50 miliona paelo o suau'u mai ana suau'u fa'aagaaga fa'aagaaga e fa'aititia ai le tau o le suau'u ma foia ai le sapalai ma le mana'oga le fetaui e mafua mai i le fa'ama'i, e tusa ai ma se fa'amatalaga fa'asalalau i luga o le White White. Upega tafa'ilagi a le fale.

8. I le Aso Gafua, na faalauiloa ai e le Peresetene o Amerika Joe Biden le filifilia o Jerome Powell e avea ma taitaifono o le Federal Reserve ma Lyle Brainard e avea ma sui taitaifono o le Federal Reserve system Council.Na viia e Biden se faasologa o gaioiga na faia e le Federal Reserve ina ua afaina le COVID-19 i le tamaoaiga o le lalolagi, ma o se faavae taua foi mo le faaiuga a le White House e tuuina atu ia Powell se nofoaiga lona lua.Na taʻua foi e Biden e faaopoopo atu ia Powell ma Brainard, na te faamoemoe e faaauau pea ona filifilia le kovana Fed i vaiaso a sau, e aofia ai ma le sui taitaifono e nafa ma le vaavaaiga o teugatupe.E le pei o le "fesoʻotaʻiga" o loʻo faʻatusalia e alii e toʻalua i aso nei, o sui fou o le a aumaia se vaaiga ese ma le eseesega i le Fed.

9. I le afiafi o le aso 21 o Novema, taimi o le lotoifale, o le a fausia ai e le au taaalo Saina ma Amerika se au e tauva i taʻaloga fefiloi o le 2021 Houston World Table Tennis Championships.Lin Gaoyuan o le a faipaaga ma Zhang an o le Iunaite Setete, ma Karnak o le Iunaite Setete o le a faipaaga ma Wang Manyu.


Taimi meli: Nov-26-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou