CFM-B2F (pisinisi i fale gaosi) & 24-Itula Taʻimua Taimi
+ 86-591-87304636
La matou faleoloa i luga ole laiga e avanoa mo:

  • ISA

  • CA

  • AU

  • Niu Sila

  • Peretania

  • LEAI

  • FR

  • BER

E te fia iloa e uiga i le feteʻenaʻiga faʻaauupegaina a Palesitina i le va o Isaraelu ma le Kasa? E te fia iloa le aʻafiaga o le fiva puaʻa masani i Aferika? E te fia iloa le ogaoga o faʻamaʻi nei i Initia? Agalelei siaki le tala fou a le CFM nei.

1. I nai aso ua tuanaʻi, na amata ai taua tetele i le va o Isaraelu ma fitafita Palesitina i le itu o Kasa. Na faasilasila e le sooupu mo Hamas i le aso 13, o le Qassam Brigade, o se vaega o le taua o Hamas, na faapapaina le 250 kilokalama o rockets mamafa i Ramon Airport e latalata i le taulaga i saute o Isaraelu o Eilat i le aso lava lea. Na faʻamalosia e Hamas kamupani vaʻalele uma faavaomalo e taofi loa vaalele i soʻo se malae vaʻalele a Isaraelu.

2.African swine fever ua faʻaititia le faʻasoa o puaa i Filipaina e le tusa ma le 3 miliona, faʻatasi ai ma pisinisi fesoʻotaʻi ua leiloa le sili atu i le $ 2 piliona. O le afaina ai foi na mafua ai le saoasaoa o le tau o puaa a Filipaina, ma faamalosia ai le malo e siitia le faaulufaleina mai o oloa puaa, lea na maualuga ai le tau o puaa faavaomalo. E tusa ai ma le alamanuia, o atunuʻu e pei o Vietnam ma Filipaina o loʻo veleina le puaa i le lalolagi atoa talu mai le amataga o le tausaga, ma unaʻia le unaʻiga o le lalolagi mo puaa faaulufale mai, aveina le lumanaʻi tau o ola puaa mai lalo ifo o le 80 sene i le pauna i le maualuga pei o le 115 sene i le pauna.

3. Faʻamatalaga o le Soifua Maloloina Faʻalapotopotoga (WHO) faʻamaumauga faʻaalia ai o le tele o tala fou coronavirus suiga ua faʻateleina faʻateleina mai le 0.1 i le afe i le 1.3 i le afe, o lea e matua manaʻomia lava le faʻavaveina o le taimi nei atunuʻu tui galuega. I le taimi nei, o le suʻesuʻega e leʻi maua ai o le COVID-19 mutant siama o loʻo i ai le faʻafitauli o le puipuia sola ese. Talu ai nei, o le numera o tala fou coronavirus mutants maua i le lalolagi o loʻo faʻateleina. Mutants maua i Initia ua aliali mai nei i le tusa ma le 44 atunuu ma itulagi. A o faʻasolitulafono pea le faʻamaʻi i fafo, e le mafai ona teʻena le ono iai o ni ituaiga siama fou. Ua maeʻa sauniuniga a Saina e faʻatele ai le quarantine ma le faʻamamaina o oloa mai fafo mai atunuʻu talafeagai.

4. Kyodo news Agency: O Toshiro Muto, o le failautusi aoao o le Tokyo Olympic ma le Paralympic Games Organizing Committee, na ia faapea mai, i le taimi nei, sei vagana ai tagata taaalo, o le aofai o tagata asiasi mai i le Olimipeka i Iapani o le a tuuitiitia mai le aofaiga e tusa o le 180000 i luma o le tolopoina i lalo ifo o le 90, 000. O le aofai o tauvaga e faamoemoe e tutusa ma i luma o le tolopoina, tusa o le 15000.

I le Me 14, na faia ai le uluaʻi iloiloga e uiga i le teteʻa a Bill Gates, o le sa avea ma tamaloa sili ona mauoa i le lalolagi. O le faaiuga o le teteʻa e le tatau ona faia ia Aperila 2022, e aofia ai le vaeluaina o US $ 140 piliona. Cascade Investment, le kamupani faʻatauvaʻa a le Gates, faʻamatuʻu atu le 2.25 miliona Deere sea e tusa ma le US $ 851 miliona ia Melinda ia Me 15, faʻatasi ai ma sea i kamupani pei o Coca-Cola Vansa fagu na avane e Gates ia Melinda, e sili atu ma le US $ 3 piliona.

6.O Me 20, o le Federal Reserve o le a tatala ai minute o lana Aperila FOMC fonotaga. Na taʻua e tagata na auai, o le polokalame o le aufaatau a le Fed talu mai Mati o le tausaga ua teʻa, na faamama avega i le tulaga tau tupe ma maua ai le lagolago tele i le tamaoaiga, e tusa ai ma minute o le fonotaga ia Mati. Atonu e umi se taimi e vaʻai ai i le faʻatinoina o le alualu i luma i le sini a le FOMC o le maualuga o galuega ma le mautu o tau, ma le polokalame o loʻo faʻatau mai nei aseta o le a faʻatautaia pea seʻia oʻo mai i le taimi lena.

7. Na fai mai le Minisita Sili o New Delhi Kejariwal ia Me 16 o le numera o mataupu fou ua faamaonia o le COVID-19 i le laumua o loo agai i lalo. Ina ia mafai ona puipuia le faʻamaʻi alualu i luma ausia na faia i nai aso ua tuanaʻi mai le faʻaleagaina, na faia ai le faʻaiuga e faʻalautele le "tapunia le taulaga" fua i le 5:00 i le aso 24. O le lona fa ai lea o le taimi na faʻalauteleina ai e New Delhi le fua faatatau o le “tapunia o le taulaga”.

O le malo o Iran o le a faʻatulafonoina ni faʻasalaga tetele i tagata e faʻaaogaina le eletise a le aiga e eli ai aʻu tupe maua. Ua lipotia mai o loʻo feagai Iran ma le utiuti o le eletise talu ai le sosolo mai o le eliina o le eletise i le atunuu cryptocurrency ma le faʻaititia o le faʻaaogaina o le eletise i le atunuʻu.

9. Nisi 'aʻai Peretania faʻafaigaluegaina tele galuega nai lo tagata saili galuega. I Manchester, e i ai le averesi o 13 galuega mo tagata saili galuega, ae i Cambridge ma Oxford, o le fuainumera o 11, ae i Meadstone, i sautesasae Egelani, na o le tasi le tagata saili galuega mo uma 20 galuega. O le tele o le leiloa o tagata faigaluega mai fafo o se taua mafuaʻaga mo le le lava o tagata saili galuega. 

10. A o faʻaauau pea le faʻalavelave a le COVID-19, na aʻafia Initia e afā vevela. Talu mai le 15th, i lalo o le malosiʻaga o le "Tauter", matagi malosi ma timuga timuga na tutupu i le tele o nofoaga i le talafatai o saute ma sisifo o Initia. O le Indian Meteorological Agency na lomia se lapataiga i le aso 17 o le afa o afa o Tauter ua siitia mai le "matua ogaoga" i le "matua ogaoga". E oʻo mai i le taeao o le 17th taimi faʻalotoifale, leaga le tau ua mafua ai le tusa o le 10 tagata na fasiotia ma le tele o isi manunuʻa i Initia.

 

 


Taimi Post: Me-18-2021

Maua auiliiliga tau

Tusi lau feʻau ii ma lafo mai ia matou