CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te fia iloa e uiga i le COVID-19 Rescue Law i Amerika?E te fia iloa e uiga i faiga palota i Siamani?E te fia iloa fuafuaga mo Ta'aloga Olimipeka a Tokyo?

1. US President Joe Biden: o le sainia aloaia o le $1.9 trillion COVID-19 laveai pili ua faailogaina ai le uluai galuega tele tulafono a le pulega Biden.O le pili fou o le stimulus e aofia ai le tuʻuina atu o siaki $1400 i tagata agavaa, faʻalauteleina inisiua leai ni galuega, tuʻufaʻatasia tupe i le setete ma le lotoifale, ma le faʻaleleia o tui ma suʻega gafatia.

2.Thirty-fitu pasene o tagata matutua Amerika tali mai ua teu faʻafaigaluega pe mafaufau e teu faʻafaigaluega e faʻavae i luga o tweets a Musk.O loʻo i ai lipoti e faʻapea o le taʻua soo e Musk o faʻamatalaga tau tupe i luga o le Twitter na ita ai le au pulega a Amerika.I le taimi lava e tasi, o le fesuiaiga o le tau o tupe faʻailoga numera e foliga mai na afaina ai le tulaga maketi a Tesla.O le tau o sea a Tesla na pa'ū i le 25 pasene ia Fepuari ina ua maeʻa le pa'ū o le tau o Bitcoin.

3.Dutch Central Bank Saienitisi Fa'amaumauga ua lomia fa'amaumauga e fa'atatauina pe fa'afefea ona fa'ateteleina le si'itia o tau o le bitcoin le taumafaina o le malosi ma le le lava o chip i le lalolagi.E tusa ai ma fua faatatau o tau Bitcoin ia Ianuari, o le fesootaiga Bitcoin atoa e mafai ona faʻaumatia e pei o 184 terawatt itula o le malosi i le tausaga, latalata i le aofaʻi o le malosi faʻaaogaina e nofoaga autu uma o faʻamatalaga i le lalolagi atoa.O le malosi e faʻaaogaina e maua ai foi le 90.2 miliona tone o le carbon dioxide, e tutusa ma le carbon footprint o le taulaga tele o Lonetona.O le ola faʻapuupuu o Bitcoin excavators e mafai ona faauigaina le tele o e-otaota i tausaga o lumanaʻi, lea e tauva ma mea tau eletise ma taavale eletise mo tupe meataalo tutusa, faʻateleina ai le le lava o chip i le lalolagi i le taimi nei.

4.Securities and Exchange Commission: i le aso 26 o Fepuari, na taofia ai le fefaʻatauaʻiga o faʻatauga i kamupani 15 ona o "faʻafitauli i fefaʻatauaʻiga ma faʻasalalauga faʻasalalauga" i le tali atu i taumafaiga e faʻaogaina le aufaipisinisi i le taimi o le vaʻaia o maketi talu ai nei.Ma o le a mata'ituina ma le toto'a gaioiga tau fefa'ataua'iga e feso'ota'i ma fa'asalalauga fa'asoa i luga o fa'asalalauga fa'aagafesootai ma fai se gaioiga vave e taofi fefa'ataua'iga i le taimi talafeagai.

5.On Mati 12, US Eastern taimi, le Faamasinoga Faaitumalo a le US na faasaina Xiaomi mai le aloaia o se pisinisi a le militeri Saina ma taofi le tapulaa na tuuina atu e le Pule Sili 13959 i Xiaomi.Na aveese e le faamasinoga tapulaʻa i luga o le faʻatau ma le umiaina o sea Xiaomi e le aufaipisinisi a Amerika e ala i se faʻatonuga ma aveese le manaʻoga e faʻamalosia le faʻatau atu o sea Xiaomi, lea na faʻataunuʻuina vave.

6. E sefulufitu atunuu, e aofia ai Saina, Rusia, Korea i Matu, Iran ma Venesuela, ua fuafua e faatuina se soofaatasi i Malo Aufaatasi e taua o le “puipuia o Uo o le Tulafono a Malo Aufaatasi” e tetee atu ai i le faaaogaina soo o le malosi e atunuu taitasi. i sootaga faavaomalo.po'o fa'asalaga tu'ufa'atasi tau tamaoaiga.

7. I le aso 14 o Mati, na suia aloaia ai e Amerika i Matu le taimi fa'aola.O maketi tau tupe i le Iunaite Setete ma Kanata o le a fefaʻatauaʻi ma faʻasalalau faʻamatalaga tau tamaoaiga i le itula muamua atu nai lo le taumalulu.Amata mai ia Mati 15, auro, siliva ma suauʻu US o le a tatalaina muamua nai lo le 6:00 taimi Beijing, ae o le US oloa o le a tatalaina i le 21:30 Beijing taimi.

8. Yamashita Tasuhiro, peresitene o le Komiti o le Olimipeka a Iapani, fai mai e mafai foi ona "leai se aofia" mo Taaloga Olimipeka a Tokyo.Na taʻua e Yoshiko Hashimoto, le taʻitaʻifono o le Komiti Faʻatulagaina o le Olimipeka a Tokyo, o le tali pe faʻatagaina tagata matamata mai fafo e ulufale atu i le atunuʻu o le a le iloa seʻia oʻo ina amata le faʻailoga o le moli o le Olimipeka i le aso 25 o Mati. i tagata faigaluega mai atunuu ma itulagi na asiasi atu i Iapani i le taimi o Taaloga Olimipeka a Tokyo ma Paralympic Games, na talosagaina e le itu Iapani le numera o malo faʻapolokiki e pei o ulu o le setete, ulu o le malo, ma faifeʻau o taʻaloga ia faʻatapulaʻa i le maualuga o le 12 ma le 5. .

9. Ole tausaga ole Faiga Palota a Siamani ua lata mai.Mai le aso 14 o Mati e oo atu i le faaiuga o Setema, e ono vaega tau pulega i Siamani, e pei o Bafu, Laifa, Saan, Mei Qian, Thuringia ma le laumua o Berlin, o le a faia palota a le palemene e filifilia ai se faigamalo fou i le lotoifale.O le 709 sui o le Bundestag e filifilia e tagata palota Siamani o le a filifili po o ai o le a avea ma pule o Siamani.A'o fa'ailoa mai e Merkel, lea ua lata ina mae'a lana nofoaiga lona fa, o le a ia le toe sailia le toe filifilia, o lenei faiga-palota tele ua avea ma faiga-palota sili ona masalosalo i Siamani talu mai le 2005.

10. Ua taia e le Femalagaa'i le tuaoi o Amerika, Pelosi: e mafua ona o le gaogao na tuua e Trump.E silia ma le 100000 tagata malaga na taunuu i le itu i saute o Fepuari, ma e tusa ma le 435 tamaiti mai fafo o loʻo taofia i aso uma, e tusa ai ma le (CBP), le US Customs and Border Protection Service.

11. Fono Auro a le Lalolagi: ia Fepuari, na pa'ū laititi le tafe mai o le ETF auro i le lalolagi i le 2% i le 84.7 tone.O le lona tolu lea o le ETF o lo'o alu i fafo o auro i le lata i le fa masina.


Taimi meli: Mati-16-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou