CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te fia iloa e uiga i le tau o tupe i Kanata, Siamani ma Peretania?E te fia iloa le aafiaga o le O'Micron mutant i le Iunaite Setete?E te fia iloa e uiga i feutanaiga i le va o le Iunaite Setete ma Peretania i tau i luga o uʻamea ma alumini auina atu i fafo?Kind siaki CFM talafou i aso nei.

1. O le umiaina mai fafo o Treasuries na ausia le maualuga o le $ 7.75 trillion ia Novema, faatasi ai ma le aofaʻi o umiaina i luga $ 88.8 piliona mai le masina na muamua atu, e tusa ai ma faʻamaumauga lata mai na tuʻuina mai e le US Treasury.Mai lea aofaiga, na siitia ai le $20.2 piliona i le $1.3 miliona i le masina o Novema, o le umia e Iapani o le US Treasuries na siitia i le $15.4 piliona i le $1.08 miliona ia Novema.

2. E tusa ai ma se su'esu'ega o manatu na tu'uina mai e le CBS i le aso 16, na'o le 25% o tagata ua fa'amalieina i le galuega a Biden e tasi le tausaga.

3. Talu ai na faʻasalalau e le Federal Reserve minute o lana fonotaga a le FOMC ia Tesema i le amataga o Ianuari, e masani ona faʻamoemoe tagata faʻatau maketi FOMC e faʻavavevave le tipi i totonu o Treasuries ma faʻalapotopotoga mokesi-backed securities (MBS), faʻatauina aseta o le a faʻamutaina ia Mati 2022, ma le faʻamoemoega faʻatatau. aua o le fua faatatau o tupe feterale o le a siitia mo le taimi muamua mai le kuata muamua o le 2023 ia Iuni 2022. Mulimuli ane, na siitia e le Fed tului ia Mati e avea o se maliega i le maketi;ona i ai lea o leo i le maketi o le Fed na siitia tului e le gata i le faatolu i lenei tausaga, ae o le "fa po o le lima foi o le tului siitia e talafeagai, pe ono pe fitu taimi."i le amataga o aso nei, o tau maketi tupe o loʻo faʻaalia ai o le Fed o loʻo i ai le avanoa e siitia ai tului i le 50 faʻavae i le taimi e tasi.

4. A o faʻaauau pea le faʻatupulaia o tau o le malosi, o le averesi o le pili o le malosi o aiga Peretania o le a toeitiiti faaluaina i lea tausaga ma lea tausaga i le averesi faaletausaga o le £ 2000 ia Aperila, ma o le numera o aiga ua saisaitia i le "mativa malosi" o le a faatoluina, e tusa ai ma le tala. o se falefa'atonu Peretania.Afai o le malo o Peretania e faʻamalieina le aʻafiaga o le siʻitia o tau o le malosi i tupe faʻaalu a le aiga, e manaʻomia se fesoasoani e le itiiti ifo i le 7 piliona pauna, pe tusa ma le $ 9.6 piliona, i lenei tausaga.

5. Ona o le televave o le salalau o le Omicron mutant strain, o le numera o tagata o loʻo talosaga mo se livi pe faamavae mai pisinisi eseese i le Iunaite Setete ua faʻateleina.Talu ai nei, o le aofaʻi o 13000 McDonald's faleaiga i totonu o le Iunaite Setete na tatau ona faʻaititia a latou itula pisinisi i le averesi o le 10% ona o le matua le lava o le aufaigaluega, ma le tele o meaʻai vave e pei o Starbucks ma burritos ua faʻatapulaaina foi a latou itula pisinisi. .

6. I le aso 19 o Ianuari, na fai mai ai Peretania ma le Iunaite Setete ua latou amataina feutagaiga aloaia i luga o tau a Amerika i luga o le uamea ma le alumini a Peretania i fafo i le taimi o le pulega o le Trump.Fai mai le au ofisa o fefaʻatauaʻiga i atunuʻu uma e lua, latou te tuuto atu i "iuga vave", lea o le a fesoasoani e puipuia le au gaosi uʻamea i maketi uma e lua.E foliga mai o le a soloia e le Iunaite Setete le tau o le uamea i Peretania i le lumanaʻi, o se gaioiga e faʻamoemoe e faʻamutaina ai le toe taui atu o tau i Amerika whisky.Ua fa'ailoa mai, o fe'ese'esea'iga tau fefa'ataua'iga ua leva ona va'ava'ai i le va o Peretania ma Amerika.I le tausaga talu ai, na ausia ai e le Iunaite Setete se maliliega e soloia le "lafoga o tuaoi uʻamea" i atunuu Europa.

7. E tusa ai ma se lipoti lata mai i luga o le upega tafaʻilagi a le nusipepa Farani Echo, o le White House na fuafua e faamanatu le maualalo o le leai o se galuega o le 3.9% i le tausaga talu ai ma le talafaasolopito o le tuputupu aʻe o le tamaoaiga, ae i le faaiuga o le tau na gaoia ai le lauiloa.Ia Tesema, o le US consumer price index (CPI) na siitia i le 7 pasene mai le tausaga na muamua atu, o le siʻitia sili lea o le tausaga i le tausaga i le 40 tausaga ma sili atu i le 6 pasene mo le tolu masina i le laina.O le mea moni, o le CPI o loʻo agai i luga le apefai talu mai le afa lona lua o le 2020. E tusa ai ma faʻamaumauga, o le US CPI na pa'ū mai le 2.5 pasene i le 0.1 pasene mai ia Ianuari ia Me i le 2020, ae na siʻi lemu mai le 0.6 pasene i le 1.2 pasene mai ia Iuni ia Novema, ma CPI na siitia mai le 1.4 pasene i le 5 pasene mai ia Tesema 2020 ia Me 2021 ma siitia mai le 5.4 pasene i le 7 pasene mai ia Iuni ia Tesema.

8. O se suʻesuʻega na lomia i le Medical Journal of the American Heart Association fai mai o le umiaina o se taifau e mafai ona fesoasoani e faʻaleleia le faʻamaʻi o le maʻi cardiovascular, ma e 24% le maualalo o le lamatiaga o tagata e ona le maile i le oti nai lo tagata e leai se taifau. .Kramer, o se endocrinologist i le Iunivesite o Toronto i Kanata, na fai mai o le umiaina o se taifau e mafai ona faateleina ai le gaioiga faaletino, faaitiitia le atuatuvale ma le tuulafoaiina, ma faaleleia ai le tino ma le mafaufau.

9. Pe fa'alautele atu e le malo o Amerika lona "lima uliuli" ia Ali Yun?O loʻo toe iloilo e le malo o Amerika le pisinisi o le teuina o ao a le kamupani telefoni feaveaʻi a Saina Alibaba e faʻamautinoa ai pe e ono lamatia ai le saogalemu o le atunuʻu, Reuters lipotia Aso Gafua.E mafai e matou e faʻatonuina ona faʻasaina tagata Amerika mai le faʻaaogaina o pisinisi a Aliyun, e tusa ai ma faʻamatalaga.Fai mai Alibaba e le tali mai.

10. Ua lapataia e le White House le au fai chips a Amerika e mafai e le US ona taofiofia le auina atu i fafo o chip i Rusia pe afai e faateteleina feeseeseaiga i le va o Moscow ma Kiev.

11. Fa'atupe fa'atupe a le lalolagi e "vave" i le 2021. Ona o faiga fa'avae tau tupe e le'i tupu muamua a faletupe tutotonu ma le tulaga o le tele o tupe, e le'i fa'alavelaveina e le fa'ama'i tupe faavae i le 2021. E ui lava e eseese metotia fa'afuainumera, e to'atele tagata su'esu'e ua o'o mai. o se faaiuga faifai pea: o le faʻatupeina o tupe faavae faʻavaomalo o le a setiina se isi faʻamaumauga i le 2021. O le lipoti lata mai mai le CB Insights, o se faʻamaumauga o tupe faavae, o loʻo faʻaalia ai o le faʻatupeina o tupe faavae o le lalolagi na ausia le $ 621 piliona i le 2021, e sili atu nai lo le faaluaina o le $ 294 piliona i le 2020, ae o lipoti lata mai mai le kamupani suʻesuʻe Dealroom ma le London Development Promotion Agency o loʻo faʻaalia ai foi na maua e le au amata le $675 piliona e leʻi tupu muamua i le 2021, faʻaluaina mai le 2020.

12. O le tamaoaiga i Kanata, Siamani ma Peretania na aʻe i lo latou tulaga maualuga i le tusa ma le 30 tausaga, e mafua ai le faʻateleina o le mamafa i faletupe tutotonu e faʻamalosia faiga faʻavae tupe, e tusa ai ma faʻamatalaga lata mai na tuʻuina atu e Kanata, Siamani ma Peretania i le 19th.O le Canadian Consumer Price Index (CPI) na siitia i le 4.8% i lea tausaga ma lea tausaga ia Tesema 2021, teisi vave atu nai lo le 4.7% o le siitaga ia Novema i lena tausaga, o le tala lea a Statistics Canada i le aso 19.Fai mai TD Securities o faʻamaumauga a le atunuʻu o Tesema CPI o loʻo ogatasi ma faʻamoemoega maketi.E le aofia ai penisini, CPI na siitia 4 pasene ia Tesema mai le tausaga na muamua atu.O le taimi mulimuli na siitia ai le tau o Kanata i luga atu o le 4.8 pasene i lea tausaga ma lea tausaga o Setema 1991, ina ua siitia le CPI i le 5.5 pasene.


Taimi meli: Ian-21-2022

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou