CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te mana'o i se fa'afouga ile Suez Canal?E te fia iloa le a'afiaga o matapulepule i luga o le gataifale?

1. O le COVID-19 ua uma ona tui i totonu o le 177 atunuu ma le tamaoaiga i le lalolagi atoa.I totonu o le masina, o le COVID-19 Vaccine implementation Plan ua tufatufa atu le silia ma le 32 miliona tui o tui i 61 atunuu.I le taimi nei, e 36 atunuu o loʻo faʻatali pea mo le tui COVID-19, ma le 16 o i latou o loʻo faʻamoemoe e maua le tui o loʻo saunia e le COVID-19 Vaccine implementation Plan i totonu ole 15 aso.O le fuafuaga e manaʻomia ai se faʻaopoopoga 10 miliona tui o le tui ina ia mafai ai e le 20 isi atunuʻu ona tui a latou tagata soifua maloloina ma tagata matutua i totonu o le isi lua vaiaso.

2. I le taimi nei, o le faʻamaʻi COVID-19 i le lalolagi atoa ua sili atu ma le tausaga.O mea e puipuia ai fa'ama'i e pei o matapulepule ma totigilima na fa'aaogaina e tagata i le taimi o le fa'ama'i na mafua ai se avega tele i le si'osi'omaga.O le Vasa Asia, o se vaega o le siosiomaga, na faailoa mai e faapea o le amanaia o le gaosiga o matapulepule ma mea eseese, e tusa ma le 1.6 piliona matapulepule o le a tafe atu i le vasa i le 2020. E tele manu feʻai e mamate ona o le faʻafuaseʻi o le faʻaogaina poʻo le faʻalavelave i ufimata, lea e fa'atatau e le itiiti ifo i le 450 tausaga e pala.

3. Suez Canal Authority: ua amata ona galue le foeuli ma le pe'a o le vaa uta uta ua pa'ulia ma ua 30 tikeri le foeuli.E 369 va'a o lo'o fa'atali e ui atu i le Suez Canal ma e leai se fa'atonuga mo le fa'amalo o va'a.Ua faatonuina e le Peresetene Aikupito o Sisi ni tapenaga e faamama ai le uta i luga o le vaa uta ua pa'ulia.E le gata i lea, o vaʻa vaʻavaʻa o loʻo viliina vaʻa paʻia ua siitia le 27000 kupita mita o le oneone i le loloto o le 18 mita.

4. O le a'afiaga ole "Century ship blockage" ua sosolo, ma lavea'i atonu e tele vaiaso.O le Lloyd's, le ofisa sili ona faavasegaina i le lalolagi, ua fuafuaina e faapea o le gau o fefaatauaiga a le lalolagi na mafua mai i le “fatia” o le Canal Suez e oo atu i le US $400m i le itula, po o le RMB 2.618 piliona.Na faailoa mai e nisi o au suʻesuʻe e faapea o le mea na tupu o le a atili ai ona sili atu le leaga o faiga faʻatautaia o le lalolagi, ma o loʻo faʻamoemoeina le siitia atili o uta o uta i le lalolagi ma faʻamauina se faamaumauga fou.

5. Ua faʻaalia mai o le American Stock Exchange na faʻalauiloaina se suʻesuʻega i le faʻafefe o (SPAC) IPO, o se kamupani faʻapitoa faʻatau.Tusi i Wall Street faletupe teu faafaigaluega e talosagaina i latou e tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i le (SPAC) poʻo fefaʻatauaiga faʻatatau, e aofia ai totogifuapauina, voluma fefaʻatauaʻiga, pulega i totonu, ma isi.

6. Fai mai le Pulega a le Suez Canal o le lavea'iina o vaa uta uta na pa'ulia i le Suez Canal o loʻo faʻaauau pea ma o loʻo taofia le alavai.O le taimi lava e manuia ai le laveai, o le a tatalaina le Suez Canal i le uati e faʻafetaui ai le taimi faʻatali mo vaʻa uta.I le taimi nei, e le o mautinoa le taimi tonu e laveai ai le va’a uta na pa’ulia.Fai mai nisi o kamupani laveai latou te le taofiofia le avanoa e laveai ai e ono umi ni vaiaso.

7. Ua filifili le peresitene o le US Joe Biden e vaevae le $3 trillion fuafuaga toe faaleleia o le tamaoaiga i ni pili se lua ma o le a faia se lauga i Pittsburgh, Pennsylvania i le Aso Lulu (Mati 31, taimi i le lotoifale).Fa'amatala atili le pili muamua o lo'o taula'i ile toe fuata'iga o aseta i totonu ole Iunaite Setete.

8. Ofisa o le Sui o Fefa'ataua'iga a le Iunaite Setete: o fefa'ataua'iga uma i le va o le Iunaite Setete ma Myanmar e fa'agata, fa'amanaia vave.

9. Asosi pisinisi uila a Pasila a le atunuu: i le 2020, na siitia ai le 50% o le faatauina atu o uila uila a Pasila mai le tausaga na muamua atu, ae i Sao Paulo, le aai tele o Pasila, na siitia ai le faatauina atu o uila i le 16 pasene i luga atu o le atunuu i le 66%.E tusa ai ma pisinisi, o le aʻafiaga o le faʻamaʻi ua mafua ai le faʻateleina o le faʻatauga uila.


Taimi meli: Mati-30-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou