CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa o le a le COVID-19 pasi?E te fia iloa e uiga i le galu o faamavaega i le Iunaite Setete?E te fia iloa le tui puipuia o le lalolagi?Kind check CFM's news today .

1. Talu mai Iulai 1, taimi faʻapitonuʻu, o le tulaga maualuga "COVID-19 pass" ua faʻalauiloa aloaʻia i setete o le EU faʻapea foʻi ma Nouei, Iceland, Liechtenstein ma isi atunuu.I le taimi nei, e silia ma le 200 miliona tusi faamaonia na tuʻuina atu i totonu o le EU.

2.CNBC: faʻatasi ai ma le faʻateleina o le aofaʻi o tagata na tui ma le faʻaleleia atili o le faʻamaʻi o le COVID-19, ua amata ona fai atu kamupani Amerika i tagata faigaluega e toe foʻi i le ofisa.I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se galu o faʻamavaega i tagata faigaluega Amerika.E tusa ai ma fuainumera o le US employment website, i le tulaga ua taʻua o le "tele faamavaega", e oʻo atu i le 95% o tagata faigaluega i le Iunaite Setete o loʻo mafaufau e sui galuega, ma 92% o tagata faigaluega e oʻo lava i le naunau e sui galuega e suʻe galuega talafeagai. .

3.US: ia Iuni, o totogi e le o ni faatoaga na siitia i le 850000, faatasi ai ma le siitia o le 720000, faatasi ai ma le siitia muamua o le 559000;o le leai o ni galuega e 5.9%, ma e tusa ma le 5.6% ma le tau muamua o le 5.8%.Na taʻua e Reuters e faapea, ina ua uma ona toe tatalaina le tamaoaiga e ala i tui COVID-19, na muta le tamaoaiga i le tuputupu aʻe malosi i le kuata lona lua;galuega e le'o fa'amoemoe e toe fo'i i tulaga a'o le'i fa'ama'i i se taimi i le 2022.

4.OECD: o le alualu i luma o feutagaiga aupito lata mai ua faia i totonu o le auivi aofia mo lafoga faavae tafia ma tupe mama faaliliuina, ma le lua-poutu polokalame mo le toefuataiga o faiga lafoga faava o malo ua lagolagoina e 130 o le 139 sui o le faavaa ma pulega faa-faamasinoga.E sili atu i le 90 pasene o le tamaoaiga o le lalolagi.Afai e fa'amauina le fua faatatau o lafoga fa'apisinisi aupito maualalo i le lalolagi i le 15 pasene, o le a maua ai pe tusa ma le $150 piliona sili atu i le tausaga i le tulaga o le lalolagi.

5.Kids2, o se tagata fai meata'alo ta'uta'ua o le ofisa autu i Atlanta, Georgia, na fa'aagaga talu ai nei le 20 miliona tala Amerika e fa'atu ai se falegaosimea i Saina.Ryan Gunneger, lona pule sili, fai mai o Saina e manino le lelei i le maketi a Saina ona e mafai ona maua ai se faasologa atoatoa o fale gaosi oloa o auaunaga, mai mea mataʻutia e pei o mea tau eletise, uʻamea ma palasitika i suʻisuʻi.Ua pulea lelei e Saina le faʻamaʻi ma faʻamautinoa le faʻaogaina masani o le fale gaosimea.

6. O le salalau atu o le respiratory syncytial virus (RSV) i totonu o le Iunaite Setete ua amata ona faateleina le vevesi i le taimi o loʻo faʻamalieina ai e le Iunaite Setete faiga faʻatonutonu e faasaga i le faʻamaʻi fou o le coronavirus, o le Buenos Aires Economic News Network o Argentina na lipotia ia Iulai 2. Me, o faʻamaʻi pipisi o le RSV ua faʻaauau pea ona faʻateleina i le Iunaite Setete.O matou pulega o le soifua maloloina e talitonu o le auala e feaveaʻi ai le siama e tutusa ma le novel coronavirus.

7. 3 piliona tui o le COVID-19 tui ua tufatufaina atu i le lalolagi atoa, ma e tatau i taʻitaʻi i le lalolagi atoa ona galulue faʻatasi e faʻamautinoa e oʻo atu i lenei taimi i le tausaga fou, 70 pasene o le faitau aofaʻi o atunuʻu taʻitasi o le a tuʻuina atu ile COVID-19.Faʻavae i luga o se iloiloga malosi o le saogalemu ma le aoga, na tuʻuina atu e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) se lisi o le faʻaaogaina faʻafuaseʻi o tui COVID-19, ma le faʻamoemoe o le a iloa ma talia e atunuu uma le tui COVID-19 ua faʻamaonia e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO).

8.Bill Gates: fa'amalo ia Saina i le mauaina o le Fa'alapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) e leai se malaria fa'amaonia mai le atunu'u.O le mauaina e Saina o le Fa'alapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) o le fa'ailoga a le atunu'u e leai se malaria, o se fa'ailoga taua tele lea i le tau faasaga i le malaria, o se fa'ama'i mata'utia.

9. I le Aso Faraile, o le FTSE 100th index na pa'ū 0.03% i le 7123.27, i lalo 0.18% i le vaiaso.O le DAX index a Siamani na siitia 0.30% ile 15650.09, i luga ole 0.27% ile vaiaso.O le CAC40 fa'ailoga Farani na pa'u i lalo 0.01% i le 6552.86, i lalo 1.06%.

10. E tusa ai ma le Asahi Shimbun a Iapani i le aso 5, o loʻo faia e le malo Iapani ni fetuunaiga mulimuli i le tulaga o le leai o se aofia mo le sauniga tatala o loʻo lumanaʻi o Taaloga Olimipeka a Tokyo.Na ta‘ua foi e le tele o faamatalaga a le Malo o Iapani e faapea, e lē gata i le tatalaina o le sauniga ma nisi o mea tetele, ae o nisi o mea laiti ma mea e tutupu o le a taofia pea le au maimoa.

11.Yonhap: Na taʻua e le ofisa tutotonu o le saogalemu o le saogalemu o Korea i Saute i le aso 4 o Iulai o le ofisa tutotonu o le tali atu i faalavelave faafuasei ma le ofisa autu o le puipuiga o faamai na lipotia mai le fuafuaga e faamalosia ai le puipuiga o faamai i totonu o le li'o o le laumua i le fonotaga i le aso lava e tasi.I totonu o le li'o tetele, e mana'omia pea tagata tui COVID-19 e fai matapulepule i totonu ma fafo, ma e le fa'atagaina ona inu ava malosi i paka, vaitafe ma isi nofoaga pe a uma le 10:00 i le afiafi.


Taimi meli: Iul-06-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou