CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa ua siitia le 571000 galuega a le Iunaite Setete ia Oketopa, pe a faatusatusa i le siitia o le 400000, pe a faatusatusa i le siitaga muamua o le 568000. O se maualuga fou talu mai Iuni.Tele tala fou i le lalolagi, siaki lelei tala fou a le CFM i aso nei.

1. WTO: o oloa auina atu i fafo i le lalolagi atoa na siitia i le 47% i le kuata lona lua pe a faatusatusa i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai, faatasi ai ma le tele o le faateleina o oloa auina atu i fafo i Aferika.E tusa ai ma le lipoti, o Saina na faatumauina le saoasaoa o le IG oloa faaulufale mai ma auina atu i fafo i le kuata lona lua, ae o Ausetalia IG auina atu i fafo ma Initia faaulufaleina sili ona faateleina.I tulaga tau alamanuia, o le tuputupu aʻe o masini felauaiga i le lalolagi e sili ona malosi.

2. O le paʻu o fefaʻatauaʻiga i oloa ma auaunaga na siitia i le 11.2 pasene i le $ 80.9 piliona ia Setema mai le toe iloiloina o le $ 72.8 piliona ia Aukuso, e tusa ai ma faʻamatalaga na tuʻuina atu e le Matagaluega o Pisinisi i le Aso Tofi.O oloa auina atu i fafo na paʻu i le 3 pasene i le $ 207.6 piliona ia Setema ona ua paʻu le auro ma le suauu mama.O le faʻateleina o tupe paʻu o fefaʻatauaiga ia Setema o lona uiga o fefaʻatauaiga o loʻo faʻaauau pea ona toso i le GDP i le kuata.

3. Malo Aufaatasi: o le fua faatatau o le mafanafana o le taulaga i le lalolagi e faaluaina le averesi o le lalolagi.Afai e tumau pea le maualuga o le kasa oona, o le vevela i le tele o taulaga e ono siitia i le 4 ℃ i le faaiuga o le seneturi.E oo lava i le vevela o le lalolagi i le 1.5C, e 2.3 piliona tagata e ono afaina i galu vevela ogaoga.

4. Amerika: ia Setema, o le pa'u o fefa'ataua'iga na o'o i le maualuga o taimi uma e 80.9 piliona tala Amerika, fa'atasi ai ma le fa'atatauina o le pa'u o le 80.2 piliona tala Amerika, pe a fa'atusatusa i le pa'u muamua o le 73.3 piliona tala Amerika.

5. I le aso 2 o Novema, na tuʻuina atu ai e le ASEAN Secretariat, le leoleo o le Regional Comprehensive Economic Partnership Agreement (RCEP), se faʻaaliga e faʻailoa ai e toaono sui o le ASEAN, e aofia ai Brunei, Cambodia, Laos, Singapore, Thailand ma Vietnam, ma le toafa e le o se ASEAN. Sui Usufono, e aofia ai Saina, Iapani, Niu Sila ma Ausetalia, na tu'uina atu aloaia a latou pepa fa'atulafonoina i le Failautusi-Aoao o le ASEAN, ma o'o atu i le faitoto'a mo le fa'amalosia o le Maliega.E tusa ai ma le maliliega, o le RCEP o le a faʻamalosia mo atunuu e sefulu o loʻo taʻua i luga ia Ianuari 1, 2022.

6. O le faʻamatalaga a le Fed a le FOMC o loʻo faʻaalia ai o le a faʻalauiloaina se polokalame faʻagata aitalafu ia Novema, faʻaititia ai le faʻatauga o aseta i masina taʻitasi i le $ 15 piliona;o le a faatelevaveina le saoasaoa o le talaina o aitalafu ia Tesema;ma fetuunai ana faatauga faalemasina o pone a le malo ma le MBS i le $70 piliona ma le $35 piliona.O le mafuaʻaga o le siʻitia o le tau o tupe e faʻamoemoe e le tumau ma ua sauni e fetuunai le saoasaoa o faʻatauga faʻaititia pe a manaʻomia.O fa'atauga o fa'amaumauga a le treasury ma fa'amaufa'ailoga mokesi fa'aletupe ia Tesema na fa'atulaga i le $60 piliona ma le $30 piliona.

7. Lufthansa: i le kuata lona tolu, na maua ai e Lufthansa se tupe mama o le 17 miliona euros ao le i tului ma lafoga, o le taimi muamua lea na maua ai e le kamupani se tupe mama talu mai le afaina, lea e sili atu le maualuga nai lo le mea na faʻamoemoeina.Na faʻamoemoe le au suʻesuʻe e leiloa le 33 miliona Euro i le kuata lona tolu.Na leiloa le 1.26 piliona euros i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.

8 Iunaite Setete: ADP galuega na siitia i le 571000 ia Oketopa, faʻatusatusa i le faʻatusatusaina o le 400000, faʻatusatusa i le siʻitaga muamua o le 568000. O se maualuga fou talu mai Iuni.

9. Audi Pule Sili: o le sapalai o chip e faʻamoemoe e tumau pea seʻia oʻo i le taumafanafana o le 2022. Matou te faʻamoemoe e ausia se tulaga mautu o le gaosiga ma le tuʻuina atu o chip i le faaiuga o le afa muamua o le 2022. Volkswagen, le kamupani sili ona tele i Europa, i le vaiaso talu ai. tipi lana va'aiga fa'asoa ma fa'atauga fa'atau ma lapata'ia le fa'ate'aina ona o le le lava o chip na mafua ai ona maualalo-nai lo le fa'amoemoeina lona tolu-kuata fa'agaoioiga tupe mama..


Taimi meli: Nov-05-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou