CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa o le fatu puaa muamua na faia i le Iunaite Setete?

1. Iapani: Na saunoa le Palemia Fumio Kishida ia Ianuari 11, ina ia taofia le sosolo o le "O'Micron" mutant o le novel coronavirus, sa masani lava ona tausisia e Iapani ana tulafono ulufale i le taimi nei i le faaiuga o Fepuari, o lona uiga, ia faasaina. ulufale fou o tagata ese i mataupu faavae.

2. O le US quarterly CPI na siitia i le 7 pasene ia Tesema mai le tausaga na muamua atu, o le maualuga maualuga talu mai Iuni 1982, ma ua faamoemoe e 7 pasene, pe a faatusatusa i le tau muamua o le 6.8 pasene.Us CPI na siitia le 0.5 pasene masina-ma-masina ia Tesema ma ua faʻamoemoe e 0.4 pasene, faʻatusatusa i le tau muamua o le 0.8 pasene.

3. Upega Tafaʻilagi a le Lalolagi: na filifili le Komisi Europa talu ai nei e le faʻatagaina Hyundai heavy Industries o Korea e maua le Daewoo Shipbuilding and Ocean Engineering Co., Ltd. O le mafuaʻaga ona o le tuʻufaʻatasia o tagata tetele e lua o le a pulea le gaosiga o le tele o le lalolagi. va'a kasa fa'alenatura fa'asuavaia, matua fa'aleagaina ai le tauvaga maketi.

4. Na avea aloaia Joachim Nagel ma peresitene o le Bundesbank ia Ianuari 11, taimi i le lotoifale.E talitonu le au suʻesuʻe o Nagel o le a faʻaauau le laina o lona muamua, Weidman, ma faʻamalosia faiga faʻavae tau tupe ma maualuga tului.

5. E tusa ai ma le lipoti lata mai o le Global Economic Outlook na tuʻuina atu e le Faletupe a le Lalolagi i le aso 11, o le tamaoaiga o le lalolagi e faʻamoemoe e tupu i le 5.5% i le 2021 ma le 4.1% i le 2022, e 0.2 pasene e maualalo ifo nai lo le tala muamua.I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻamoemoe le Faletupe a le Lalolagi e tupu le tamaoaiga o Saina i le 8% i le 2021 ma le 5.1% i le 2022.

6. Apple: talu mai le faʻalauiloaina o le App Store i le 2008, ua maua e le au atinaʻe le sili atu i le $ 260 piliona e ala i le faʻatau atu o oloa ma auaunaga numera.E tusa ai ma le lala sooupu, Apple o loʻo atiaʻe se faʻauluuluga meta-universe ma le malosi faakomepiuta i luma atu o ana tauva mo le tusa ma le 2MUR 3 tausaga.

7. Fa'alapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi: e silia ma le 7 miliona fa'ato'a fa'amaonia mataupu o le COVID-19 ua lipotia i Europa i le vaiaso muamua o le 2022, e sili atu i le fa'aluaina i le lua vaiaso.E fa'atatau i le isi ono i le valu vaiaso, e silia ma le afa o le faitau aofa'i o tagata Europa o le a a'afia i le COVID-19 mutant virus Omicron strain.

8. Fa'atosina fatu pua'a muamua a le lalolagi na faia i le Iunaite Setete.O se fatu pua'a fa'ata'ita'i fa'a kenera na fa'atūina i totonu o se ali'i ma'i o lo'o i ai nei i se tulaga lelei i le tolu aso talu ona uma le taotoga.I le avea ai ma se isi tekinolosi faʻaonaponei i le togafitiga o le faaletonu o le fatu, o le a aʻafia ai le fatu faʻapitoa?

9. OECD: ia Novema 2021, na oʻo atu ai le tau o tupe faʻaitulagi i totonu o atunuʻu o le atunuʻu i le 5.8 pasene, mai le 1.2 pasene i le vaitaimi lava lea e tasi i le tausaga talu ai ma le maualuga talu mai Me 1996. Mai ia mea, o le tau o le tau i le Iunaite Setete e 6.8 pasene , o le maualuga lea talu mai Iuni 1982, ma o le tau o le tau i totonu o le sone euro o le 4.9 pasene, maualalo ifo nai lo le tulaga atoa o sui o le OECD.

10. Fa'alapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO): fa'atasi ai ma le fa'asalalauina o le fa'ama'i o le Omicron, na amata ai ona fa'aitiitia le fa'ateleina o le fa'ama'i o Delta, ma o lo'o i ai le fa'asalalauga fa'alaua'itele o fa'ama'i o Omicron i le tele o atunu'u.Mai le lata i le 360000 virus gene sequence samples na aoina i le 30 aso ua tuanaʻi, 58.5% o Omicron strains, ae o le vaega o Delta strains na pa'ū i le 41.4%.Ole galu ole Omicron e iai sona avanoa taua ole fa'asalalauina, ma ua vave ona suitulaga i isi fa'ama'i e avea ma fa'ama'i autu.

11. Fed Bostick: ona o le maualuga o le tau ma le malosi o le toe faʻaleleia o le tamaoaiga, o le a manaʻomia e le Fed le faʻatupuina o tului ia le itiiti ifo ma le faatolu i lenei tausaga, amata mai ia Mati, ma o loʻo i ai foi se manaʻoga e vave faʻaitiitia ana aseta i le faasologa. ia toso mai le tele o tinoitupe mai le faiga tau tupe.Nai lo le manatu o se faʻamaʻi fou o le a avea ma toso i luga o le toe faʻaleleia, e sili atu le faʻateleina o le tau o le tamaoaiga, ma e tatau ai ona siitia le tului i le 25 faʻavae mo le fa taimi i le 2022, nai lo le faʻagesegese ma tuʻuina atu le manava Fed. avanoa.

12. Fai mai le Ta'ita'ifono Fed Philadelphia Huck i se fa'atalanoaga e fa'apea, afai e fa'aauau pea ona fa'atuputeleina le tau o le US, o le a ia lagolagoina le si'itia o tului e sili atu i le faatolu i lenei tausaga.“Ou te manatu i le taimi nei o le a tolu si'itaga tului i lenei tausaga, ma ou te matua tatala lava i luga le tului mai Mati i lenei tausaga,” o le tala lea a Huck.Afai e mana'omia, ou te naunau e talia nisi fa'aopoopoga o tului." O ananafi, na lipotia ai e le US Bureau of Labor Statistics e faapea o le tau o tagata faatau (CPI) na siitia i le 7 pasene i lea tausaga ma lea tausaga ia Tesema mo le taimi muamua talu mai le 1982. I le tali atu, ua fai mai Huck o le faailoga e matua leaga lava.

13. O se vaega su'esu'e e aofia ai le Iunivesite o Mitsubishi o Iapani, Iunivesite o Tokyo ma le Inisetiute o Saienisi ma le Kemisi na fa'ataunu'uina ma le manuia se tui fa'asusu o le isu ma le maualuga o le puipuiga mai le novel coronavirus, ma fa'asalalau fa'ai'uga talafeagai o su'esu'ega i le American science journal iScience.O le vaega lea na fa'avasegaina e le 'au tagata parainfluenza virus type 2 (hPIV2), lea e mafua ai le malulu, e taofia ai mai le fa'ateleina i totonu o le tino, ona fa'aaogaina lea e fai ma ve'a mo kenera mai fafo, ma fa'atupuina ai le tui COVID-19 e fa'aaoga ai se virus-e teu i totonu. - fa'atupu fa'ama'i pipisi mo le taimi muamua.O loʻo fuafua le vaega suʻesuʻe e amata se suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ole tui ole nasal spray ole COVID-19 ile tusa ole tausaga ma faʻatino ile tusa ma le lua tausaga.


Taimi meli: Ian-14-2022

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou