CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa le tulaga o suʻesuʻega o tui fou coronavirus?Texas fai'ai amoeba?Le tulaga o kamupani fa'aputu tupe penisione a Kanata?Siaki lelei tala fou a le CFM i aso nei.

1.Chinese Centres for Disease Control and Prevention Zeng Guang: ua na o le 9 masina talu ona maua le novel coronavirus.O le a le umi ole taimi ole puipuiga ole tui taitasi pe a uma ona tui?e umi se taimi ma tele galuega su'esu'e.I le taimi nei, o le taunuuga lelei o le mataʻituina o le sua o suʻesuʻega o tagata muamua na tuʻuina i Saina o loʻo faʻaalia ai o loʻo tumau pea le antibody i se tulaga maualuga, lea e taʻu mai ai o le tui atonu e umi se taimi e puipuia ai.

2.Huihua Financial Management Co., Ltd., faʻavae faʻatasi e le Faletupe o Saina ma Oriental Huili, na faʻatagaina aloaia e amata pisinisi i le aso 24 o Setema. O lona uiga o Huihua Financial Management ua avea ma uluai kamupani tupe faʻapisinisi faʻatasi a Sino-mai fafo e fa'atagaina e tatala.E tusa ai ma le upega tafaʻilagi aloaia, o le tupe faʻamaufaʻailoga e 1 piliona yuan, faʻatasi ai ma le 55% o Dongfang Huili Asset Management Company ma le 45% o le Faletupe o Saina Financial Management Co., Ltd., o se lala atoa a le Faletupe o Saina.

3. Ua fa'ailoa mai e le Komisi Europa o le a apili le mataupu lafoga a Apple e $15 piliona.I le amataga o Aukuso 2016, na faʻatonuina e le Komisi Europa e faapea na aloese mai Apple i le tulafono 13.1 piliona ($ 15 piliona) i lafoga i Aialani ma e tatau ona toe faafoi e Apple le lafoga i le malo Irish.Na faaalia e Apple ma le malo Irish le le fiafia i le faaiuga ma faila ai se apili.

4. O aitalafu a le Malo o Peretania i lenei tausaga faaletupe ua sili atu lona maualuga faaletausaga i le taimi o faaletonu tau tupe o le lalolagi.Ua lipotia mai o le malo o Peretania na nono mai le 173.7 piliona pauna i totonu o le lima masina talu mai le amataga o le tausaga faaletupe ia Aperila, e sili atu i lana faamaumauga o le 157.7 piliona pauna i le 12 masina mai le faaletonu o le tamaoaiga o le lalolagi ia Mati 2010. Mati 2021, o le paʻu e mafai ona oʻo atu i le 372 piliona, ma siitia ai le aofaʻi o nonogatupe i le 18.9% o oloa faʻalotoifale, o le maualuga maualuga talu mai le taua lona lua a le lalolagi.

5. E tusa ma le 3500 kamupani a Amerika ua latou faia ni faʻasalaga faʻaletulafono i luga o faiga faʻavae a le Trump, e manaʻomia ai le toe totogiina o lafoga totogi ma valaʻau i le malo o Amerika e sui lana faiga faʻavae, Reuters lipotia Aso Gafua.O nei kamupani Amerika e aofia ai kamupani taʻavale e pei o Tesla ma Ford, faʻapea foʻi ma igoa o aiga i le Iunaite Setete, e pei o le Home Depot ma Walgreens.Na ta‘ua e ni isi o kamupani i le tagi e faapea, o taua tau fefaatauaiga a le Malo o Amerika e leai ni tuaoi ma le lē taofiofia, ua aafia ai le faitau piliona o tala o oloa o loo faaulufale mai e Amerika mai Saina.

6. Canadian Pension Fund Investment Corporation: a maeʻa le faʻamaʻi COVID-19, o le tele o tamaoaiga o le a feagai ma se faʻafitauli sili atu ona ogaoga, o lona uiga, o le paʻu o le malo.Ua iloa nei e le au fai faiga faavae tau tupe ma le tele o faletupe tutotonu le manaʻomia o le lagolago faifaipea mo se taimi umi e mautinoa ai se tulaueleele malu, lea e ono tumau seia oʻo i le 2021, 2022 pe sili atu.E ui o le toe faʻaleleia o le tamaoaiga o le Iunaite Setete o loʻo tuai, e manaʻomia le tuʻuina atu o le tele o fesoasoani tau tupe.Canadian Pension Fund Investment Corporation o le a faʻaauau pea ona teu faʻafaigaluega i Saina.

7. New York City Mayor Bill de Blasio: e ui lava ina faʻaleleia le faʻamaʻi o le COVID-19 i totonu o le taulaga, o faleaiga a Niu Ioka o le a faʻatinoina le fuafuaga o taumafataga i fafo mo se taimi umi.Ua lipotia mai o le faaiuga na tuuina mai e le maota o le aai i lalo o le faateteleina o uunaiga mai le pulega a le aai ma faleaiga ma pa pia o loo tauivi, faapea foi a o lei mou atu atoa le faamai o le COVID-19.'aiga i totonu o le a fa'aauau pea ona fa'atapula'aina.=

8. E tusa ai ma le Facebook, ua faʻamaonia e Apple se talosaga e faʻataga ai kamupani e taofia mo se taimi le tumau le totogiina o le 30% komisi mo galuega totogi lugalaina.O le faʻatulagaga faʻapitoa e oʻo mai i le taimi o faitioga i le auala e faʻaogaina ai e Apple lana maketi numera.

9. I le aso 25 o Setema, na tu'uina atu ai e le Matagaluega o le Si'osi'omaga tulaga fa'asaina le vai paipa ina ua maua se amoeba e 'ai ai le fai'ai oti i vai paipa i Texas.Fai mai tagata popoto, e masani ona ola le amoeba i le palapala, vaipuna po'o vaita'ele e le'i fa'asalaina.Afai e manava le vai leaga e ala i le isu, e mafai ona ulu le amoeba i le faiʻai ma mafua ai le maningoencephalitis, ma e 90% - 95%.

10. Ua lipotia mai e faapea, AlphabetInc.(GOOG) o le a teu faʻafaigaluega 310 miliona tala i se tupe fou e faʻalauiloa ai le eseesega ma le faʻaogaina ma faʻamalieina tapulaʻa i luga o tagata faigaluega o loʻo manaʻo e talanoa faʻaalia e uiga i faiga faʻafeusuaiga ma manaʻoga taui.O le faiga faavae fou e aofia ai le filifiliga o le faamasinoga mo tagata faigaluega ma konekarate i feeseeseaiga ma le kamupani ma le faasaina o sootaga alofa i le va o pule ma tagata maualalo.

11.O le aofaʻi o 176363 tagata na maliliu ma 165730 pepe na fananau i Korea i Saute mai ia Ianuari ia Iulai i lenei tausaga, faʻatasi ai ma le faʻaititia o le faitau aofaʻi masani o le 10633, faʻatasi ai ma le faʻaititia o masina taʻitasi o le 1519, e tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina atu e le South Korean Statistics Office i luga le 28.O Korea i Saute o loʻo faʻamoemoe o le a oʻo i le faʻaitiitia o le faitau aofaʻi masani mo le taimi muamua i le talafaasolopito i lenei tausaga.

12. Na faasilasila e FTSE Russell le aofia ai o noataga a le malo o Saina i le FTSE World Treasury Index (WGBI), o le lona tolu o faʻasalalauga faʻasalalauga faʻasalalau i le lalolagi atoa e aofia ai faʻamaumauga a le malo o Saina i lana faʻatulagaga ina ua maeʻa Bloomberg ma JPMorgan Chase na aofia ai faʻamaumauga a le malo Saina i totonu o latou faʻamatalaga autu.

13. O fa'ailoga tetele e tolu o fa'atauga a Amerika na tapunia fa'atasi i luga.O le S & P 500 na tapunia le 53.14 points, poʻo le 1.61%, ile 3351.60;na tapunia le NASDAQ 203.97, poʻo le 1.87%, ile 11117.53;ma le Dow Jones index na tapunia 410.10, poʻo le 1.51%, ile 27584.06.


Taimi meli: Sep-29-2020

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou