CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa le a'afiaga o le fa'ama'i COVID-19 i le lalolagi?E te iloa le toe faaleleia o le tamaoaiga o atunuu eseese?Siaki lelei tala fou a le CFM i aso nei.

1. [Global Times] i lalo o le talaaga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le COVID-19, o pisinisi laiti ma feololo a Siamani na leiloa le silia ma le 1 miliona galuega i le 2020, o lona uiga na oʻo i le 3.3 pasene le aofaʻi o le faʻamalolo, e tusa ai ma se lipoti na tuʻuina mai e le Faletupe Siamani mo le Toe Fausiaina ma le Faʻaaitalafu i le 22nd taimi faʻapitonuʻu.

2. [Faamatalaga Tau Tupe Faava-o-malo] O fuainumera taimi moni mai le Iunivesite o Johns Hopkins i le Iunaite Setete o loʻo faʻaalia mai i le 06:24 taimi Beijing i le aso 23, e 41552371 faʻamaonia mataupu ma 1135229 maliu o le COVID-19 i le lalolagi atoa.O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai o le atunuʻu o loʻo i ai le tele o numera faʻamaonia ma oti o le COVID-19 i le lalolagi o le Iunaite Setete, ma le aofaʻi o 8395100 faʻamaonia mataupu ma 222925 maliu.

3. ISA: ia Oketopa, Markit gaosiga PMI tau muamua o le 53.3, faʻataʻitaʻiga o le 53.5, o le tau muamua o le 53.2;Markit auaunaga pisinisi PMI taua muamua o le 56, faʻamatalaga o le 54.6, o le tau muamua o le 54.6.E talitonu le au suʻesuʻe e foliga mai na amata malosi le tamaoaiga o Amerika i le kuata lona fa, ma le faʻatupulaia o pisinisi i lona saoasaoa vave talu mai le amataga o le 2019 ia Oketopa.Aʻo faʻateleina kamupani faʻafeiloaʻi i le olaga i lalo o faʻalavelave faʻalesoifua maloloina, o auaunaga e amata ona taʻitaʻia le faʻalauteleina o le tamaoaiga, ae o le a faʻaauau pea le tuputupu aʻe malosi o gaosiga aʻo faʻateleina manaoga o aiga ma pisinisi.

4. Lee Kun-hee, suli i le tagata mauoa a Korea i Saute, o le a totogi 10 trillion won lafoga esetete i Oketopa 25. Lee Kun-hee, taitaifono o Korea i Saute Samsung Group, na maliu i se falemai i Seoul i le 78 o ona tausaga. Lee O Kun-hee o le ta'ita'ifono o Samsung, o le vaega tele a Korea i Saute, ma o le ta'ita'i sili ona ta'uta'ua i Korea i Saute.O le maliu o Lee Kun-hee, ma totoe ai le $17.3 piliona o le tamaoaiga o le aiga, ma le agai i luma o Samsung, o le taulaiga lea a le lalolagi i fafo.E tusa ai ma le tulafono a le esetete a Korea, o le a totogi e le esetete se lafoga o le 50%, ona toesea lea o le 3 pasene e tusa ai ma lana lava tautinoga, lea e tau e tusa ma le 62.8 piliona yuan (10.6 trillion won).

5. Lapata'i vaega o le siosiomaga: Fukushima a Iapani lapisi faaniukilia i le sami pe aafia DNA tagata i ni nai aso talu ai, na lapataia e le faalapotopotoga o le puipuiga o le siosiomaga e faapea o le otaota faaniukilia teuina i le Fukushima Daiichi malosiaga faaniukilia i Iapani o loo i ai e le gata radioactive isotope tritium, ae faapena foi. radioactive isotope carbon-14, lea e ono a'afia ai le DNA o le tagata.O le fale faaniukilia a Fukushima Daiichi ua faʻaputuina le 1.23 miliona tone o vai faʻamaʻi faʻamaʻi faaniukilia, ma o le tane e teu ai vai o le a oʻo atu i lona tapulaʻa i le 2022. I le taimi muamua, na lipotia mai e le aufaasālalau Iapani na filifili le malo o Iapani e lafoai otaota faaniukilia i le sami, ae peitai sa tetee i ai itu uma.

6. E toʻatolu tagata o loʻo misi ina ua maeʻa se vaʻa suauʻu a Rusia i le maeʻa ai o se afi i le Sami o Azov, o se tane suauʻu Rusia na paʻu ina ua maeʻa le afi i le Sami o Azov i Oketopa 24, e tusa ai ma auaunaga faʻafuaseʻi a Rusia.E oo mai i le taimi nei, e toa 10 le auvaa ua laveaʻiina, ae toʻatolu o loʻo misi.E tolu vaʻa laveaʻi ua auina atu i le vaaiga, o le aofaʻi o tagata 102 ma 14 meafaigaluega i totonu o le galuega laveai.

7. Le aloaia: o le faʻamaʻi COVID-19 ua mafua ai le leiloa o le 500 miliona galuega i le lalolagi atoa, ma o le tamaoaiga o le lalolagi ua leiloa e tusa ma le $ 375 piliona i le masina.Faatasi ai ma le siʻitia o sauaga faʻavae i itupa, o maʻi mafaufau o se "faʻalavelave i se faʻalavelave".E tusa ma le 24 miliona tamaiti e mafai ona le toe aoga, "o le a iai se aafiaga io latou olaga."

8. Palemia Italia Conte: o le a faia e le malo o Italia se faasologa o faiga fou e faʻamalosia atili ai le puipuia ma le puleaina o faʻamaʻi COVID-19.Mai le 00:00 i le aso 26 o Oketopa i le aso 24 o Novema, o le a faʻasa e Italia pa, faleʻaiga, faleʻaiga ma faleoloa asikulimi mai le tatalaina pe a uma le 18:00 i aso uma;faatino aoaoga i luga ole laiga mo le 75% o tamaiti aoga maualuga;tapunia fale tifaga, fale fa'afiafia, faleta'alo, vai 'au'au, ma isi, ma taofia uma ta'aloga feso'ota'i se'i vagana le liki a le atunu'u;taofi fonotaga, fefa'ataua'iga, faaipoipoga ma maliu;e mafai ona tatala pea falemataaga e pei ona masani ai.

9. Matagaluega o Pisinisi: o le failautusi a le Asia-Pacific Trade Agreement (APTA) na logoina sui auai o Mongolia na teuina se meafaigaluega o le taliaina i le ESCAP, faʻamaeʻaina le faʻaogaina o le Maliega, ma faʻamoemoe e faʻatino fuafuaga faʻaititia o tau ma sui auai talafeagai i luga. Ianuari 1, 2021. I lalo o le faʻatonuga o le tau, o le a faʻaititia e Mongolia tau i luga o 366 lafoga lafoga, aemaise lava e aofia ai oloa vai, fualaau faisua ma fualaau 'aina, suauʻu manu ma fualaau faisua, oloa minerale, oloa vailaʻau, laupapa, filo filo, filo vailaʻau, oloa masini. , mea tau felauaiga, ma isi, fa'atasi ai ma le fa'aitiitiga fa'aitiitiga o lafoga e 24.2%.I le taimi lava e tasi, e mafai e Mongolia ona fiafia i faʻatonuga faʻaititia o tau mo isi sui e pei o Saina.

 


Taimi meli: Oke-27-2020

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou