CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa le a'afiaga o le COVID-19 i pisinisi eseese i le lalolagi?Siaki lelei tala fou a le CFM i aso nei.

1. E tusa ai ma le upega tafaʻilagi aloaia a le Nobel Prize, o le Nobel Prize in Physiology or Medicine na faʻasalalau aloaia i le 17:30 Beijing taimi i Oketopa 5. na manumalo faʻatasi e Harvey (Harvey J. Alter), Michael Horton (Michael Houghton). ) ma Charles Rice (Charles M. Rice), saienitisi mai le Iunaite Setete, Peretania ma le Iunaite Setete, mo le mauaina o le siama o le hepatitis C.O le a faʻasoa e le au manumalo e toʻatolu le taui o le 10 miliona Swedish kronor.

2. I le Aso Gafua, US taimi, o fa'amaumauga tetele uma e tolu a le US na tapunia maualuga, fa'atasi ai ma le Dow i luga 1.68%, o le S & P 500 i luga 1.8%, ma fa'atekonolosi fa'amaumauga mo le tele Nasdaq tapunia 2.32% maualuga.O oloa fa'atekonolosi na ta'ita'ia le tele o vaega i le Aso Gafua.O se tasi o mafuaʻaga autu mo le faʻaleleia atili o le tuʻinanau i le maketi o le US President Donald Trump na faasilasilaina i le Aso Gafua o le a faʻateʻa i le 6:30 taimi i le lotoifale.Fai mai le au suʻesuʻe, soʻo se tala o loʻo manuia le peresetene o le a faʻamalieina ai le le mautonu o le siosiomaga i fafo.

3. Ua fa'ailoa mai e le kamupani va'alele a le Philippine Airlines o le a fa'ate'aina le 2700 galuega, pe tusa ma le 35 pasene o le aofa'i o ana tagata faigaluega, ona o le fa'aauau pea o le a'afiaga o le fa'ama'i o le COVID-19 i le kamupani va'alele.Na taʻua e le Philippine Airlines i se faʻamatalaga e faʻapea, ona o le faʻaitiitia o le manaʻoga mo femalagaaiga i luga o le ea ma le faʻaauau pea o aʻafiaga o tapulaʻa femalagaiga talafeagai i totonu ma fafo, o le aofaʻi o vaalele o loʻo faʻagaioia nei e le kamupani e itiiti ifo i le 15% aʻo leʻi faʻamaʻi. o lea la o le faamalolo ma le toe faatulagaina e "le mafai ona alofia."

4.Apple: ua taofia le faʻatau atu o masini e pei o headphones ma failauga uaealesi mai tagata tauva e pei o Sonos, Bose ma Logitech i luga o lana upega tafaʻilagi.A e ulufale i Sonos, Bose ma isi ituaiga ile Apple's Apple Store, e le toe mafai ona e mauaina ni faʻaiʻuga, ae naʻo mea e le faʻalogo e pei o pusa keyboard ma mea pueata o loʻo faʻaalia i le sailiga mo Logitech.Fai mai tala o le Apple's AirPods Studio o le a faʻalauiloaina i le faaiuga o le 2020.

5. E tusa ai ma faʻamatalaga faʻamatalaga mai le Sensor Tower Store, Douyin ma fafo atu o TikTok na mauaina le sili atu i le $130 miliona i le lalolagi atoa App Store ma Google Play ia Setema 2020, 7.9 taimi sili atu nai lo Setema i le tausaga talu ai, ma toe faʻatupuina le telefoni feaveaʻi i le lalolagi atoa. (e le o ta'aloga) lisi o tupe maua.O lenei, e tusa ma le 89 pasene o tupe maua e sau mai le gagana Saina o Douyin, o le maketi a Amerika e tulaga lua, e 6 pasene lona sao, ma Turkey lona tulaga tolu, e tusa ma le 1 pasene.O YouTube na tulaga lua i le lata i le $85.5 miliona i tupe maua, i luga 56 pasene mai le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.

6. Fa'atauga fa'alelalolagi o ta'avale pasese a Mercedes-Benz na toe fa'aleleia atili i le kuata lona tolu o lenei tausaga, e fa'atatau i le mana'omia mai le maketi a Saina, e tusa ai ma fa'amaumauga na tu'uina mai e le kamupani ta'avale Siamani Daimler i le aso 6.E tusa ma le 223600 Mercedes-Benz taavale pasese na faʻatau atu i Saina i le kuata lona tolu, i luga ole 23.4% mai le tausaga na muamua atu.O le maketi a Saina o loʻo faʻatumauina le vave toe faʻaleleia ma faʻaauau pea ona tuʻuina atu le malosi autu mo le faʻatau atu o taavale pasese a Mercedes-Benz.

7. I lana lipoti o le Poverty and shared Prosperity 2020, na valoia ai e le Faletupe o le Lalolagi e faapea o le faamaʻi o le COVID-19 o le a faateleina ai le numera o tagata o loo ola i le matuā mativa i le 88 miliona i lenei tausaga i le 115 miliona, ma o le tausaga nei o le a faateleina ai le aofaʻi o tagata matitiva i le lalolagi. mo le taimi muamua i le 20 tausaga.“Mativa tele” ua faauigaina o le ola i lalo ifo o le U$1.90 i le aso.Na matauina e le Faletupe a le Lalolagi e faapea, a aunoa ma ni faiga faavae vave, taua ma taua, o le a le ausia le sini o le aveesea o le mativa i le lalolagi atoa i le 2030.

8. E tusa ai ma se lipoti na tuʻuina mai e le Yves Institute for Economic Research, o se Siamani mafaufau-tank, ma le European Center for Economic and Fiscal Policy Research, o le tamaoaiga o le lalolagi e faʻamoemoe e paʻu i le 4.4% i lenei tausaga, ma e naʻo le tamaoaiga o Saina e mafai. ausia le tuputupu ae lelei i totonu o le tamaoaiga tele.E talitonu tagata popoto i nisi o tamaoaiga tau atina'e, o le faiga fa'avae aupito sili ona aoga mo le fa'afitauli o le fa'ama'i o le tu'uina atu lea o le fesoasoani tau tupe mo pisinisi laiti ma feololo.

9. United Nations Office for Outer Space Affairs: o le aofaʻiga atoa o loʻo i ai nei o le tamaoaiga o le vateatea e sili atu i le U$400 piliona, ma o suʻesuʻega a le United Nations Office for Outer Space Affairs ma le Iuni a Europa o loʻo faʻaalia ai e toetoe lava 40% o le 17 gafataulimaina. O sini o le atina'e e fa'alagolago i le mata'ituina o le lalolagi ma faiga fa'akomepiuta tau satelite.

 


Taimi meli: Oke-09-2020

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou