CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa o le vevela o le tau na taʻitaʻia ai le malo o Italia e faʻaalia se tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi.E tele tala fou i le lalolagi?Fa'amolemole siaki tala fou a le CFM i aso nei.

1. Ua faalauiloa e le United Nations Intergovernmental Panel on Climate Change lana uluai suʻesuʻega faasaienisi tele o suiga o le tau talu mai le 2014. O le vevela o le lalolagi o le 1.5 tikeri Celsius atonu o le sefulu tausaga muamua atu, e faʻaalia ai o le vevela o le lalolagi e vave atu nai lo le mea na muaʻi fefe ai, ma e toetoe lava a e mafua uma lava i mafuaaga o tagata.E le mafai ona taofiofia le avanoa o se tali vave ma se suiga ogaoga i le tau.Se'i vagana ua i ai ni taimi pupuu, vave ma tetele fa'aitiitiga fa'aitiitiga fa'amala, o le fa'atonuga ole vevela ole lalolagi ole 1.5-2.0 tikeri Celsius o le a le ausia.

2. I le afa muamua o le 2021, na si'itia ai le faufale o va'a koneteina i le lalolagi i le 11 fa'atusa pe a fa'atusatusa i le vaitaimi lava e tasi i le tausaga talu ai, ma o'o atu ai i le tulaga maualuga lona lua i le fa'asologa o le afa tausaga.I lalo ole tulaga fa'ama'i ole COVID-19, o le si'itia o tau o uta ua si'itia ai le si'itia o tupe maua a kamupani va'a, ma o atina'e eseese ua fa'aufaafaigaluega i le fau vaa.O loʻo faʻatatauina e iai le lamatiaga o le paʻu pe a maeʻa le fausiaina o vaʻa ma tuʻu i luga o le maketi i le 2023-2024.O lo’o siisii ​​fo’i le tau fau o va’a container, ma o lo’o fesuisuia’i pea le si’osi’omaga o tupe maua a le kamupani va’a.

3. South Korea "Central Daily": ia Iuni, 4240 fale fefaʻatauaʻiga na faʻatau atu i Seoul, o tagata faʻatau i lalo ifo o le 30 tausaga na maua ai le 5.5%, o le maualuga lea talu mai le amataga o fuainumera ia Ianuari 2019. E le gata i lea, e pei o tagata i lalo o le 30 tausaga e le lava tupe maua ma nonogatupe e faʻatau ai fale, o loʻo toʻatele tupulaga talavou o loʻo faʻalagolago i o latou tama e faʻatau fale.

4. Le Economist: o se faʻalavelave o le a faia ai se faʻalavelave mamafa i le tamaoaiga o tupe mama.Afai e paʻu Bitcoin, o le taunuuga o le tele o le tamaoaiga ua faʻaumatia, ma o le aofaʻi atoa o le tamaoaiga e soloia o le a sili atu i le aofaʻi o tau maketi o aseta numera.O le pa'ū o le a faʻaumatia ai foi le faʻafaigaluegaina tumaoti a kamupani tupe faʻapitoa e pei o fefaʻatauaʻiga (faʻatatau i le $ 37 piliona i le taimi nei) ma le tamaoaiga o kamupani o loʻo lisiina tupe (e tusa ma le $ 90 piliona).

5. Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi: i tausaga taʻitasi, e sili atu i le 8 miliona tagata e maliliu ona o le ulaula ma le aʻafia i le ulaula.O le mea e fa'apopoleina ai, o lo'o fa'atau atu pea le sikaleti fa'alesoifua maloloina.Vala'au mo tulafono fa'amalo i le maketiina o sikaleti eletise.E tatau ona faia ni faiga e fa'aitiitia ai le ono a'afia o nei masini i tagata fa'aoga ma isi, ma e tatau ona fa'asa le fale tapaa mai le fa'aogaina o fa'amatalaga tau soifua maloloina e le'i fa'amaonia e fa'atau atu ai oloa e-sikareti.

6. Saienitisi i le Iunivesite o Seoul i Korea i Saute ua latou atiina ae se masini komepiuta e mafai ona suia lanu i le taimi moni ma le siosiomaga lata ane, musuia e le chameleon.E fa'aogaina e le tekonolosi fa'ailoga lanu, mea fa'avevela laiti e faia i nanowires siliva ma mea thermochromic, ma e mafai e le robot ona iloa ma'ale'ale suiga o lanu i tua.Pe a faʻatusatusa i le faʻaogaina muamua o tekonolosi robot, o le tekinolosi o lenei robot e taugofie, ma e mafai ona faʻaaogaina i le tele o tulaga moni, e pei o suʻesuʻega a le militeri, faia o lavalava faʻapipiʻi ma isi mea, lea e faʻailogaina ai se oso tele i luma i tekinolosi faʻaogaina.

7. Ua tatalaina e le UN Intergovernmental Panel on Climate Change lana uluai suʻesuʻega faʻasaienisi tele o suiga o le tau talu mai le 2014. O le vevela o le lalolagi o le 1.5 tikeri Celsius atonu o le sefulu tausaga muamua atu, e faʻaalia ai o le vevela o le lalolagi e sili atu le vave nai lo le mea muamua na fefe ai, ma e toetoe lava a e mafua uma lava i mafuaaga o tagata.E le mafai ona taofiofia le avanoa o se tali vave ma se suiga ogaoga i le tau.Se'i vagana ua i ai ni taimi pupuu, vave ma tetele fa'aitiitiga fa'aitiitiga fa'amala, o le fa'atonuga ole vevela ole lalolagi ole 1.5-2.0 tikeri Celsius o le a le ausia.

8. Na faasilasila mai e le malo tele o Tokyo i le Aso Gafua e faapea, o se tamaloa i le 60 o ona tausaga na maliu ina ua aafia i le COVID-19 ina ua uma ona maua ni tui se lua o le COVID-19 tui ia Iuni, na lipotia mai e le ofisa talafou a Kyodo.O le maliu muamua lea i Tokyo ina ua uma tui e lua o tui.

9. New Zealand Real Estate Association: ia Iulai, o le tau o fale i Niu Sila na ausia se faamaumauga NZ $826000, i luga ole 25.2 pasene mai le tausaga na muamua atu.I lena masina, o le tau o le fale i Aukilani e NZ $1.175 miliona, o se maualuga maualuga, i luga ole 28% mai le tausaga na muamua atu.Talu mai Mati, ua fa'alauiloa e le malo o Niu Sila ni faiga fa'avae e fa'amalieina ai le maketi o fanua.

10. Associated Press: i le aso 10 o Aukuso, taimi i le lotoifale, o le a tapunia ai se fale tele Nissan i Tennessee mo le lua vaiaso e amata ia Aukuso 16. O le umi lea na tapunia ai se fale gaosi taavale tele i le Iunaite Setete talu ona amata le le lava o chip. afaina ai le gaosiga o taavale i le lalolagi i le faaiuga o le tausaga talu ai.Ona o le "leai o le autu", o le gaosiga o taavale ma vaega a Amerika na faaitiitia i le 22.5% i le kuata lona lua pe a faatusatusa i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.

11. I le 13:14 i le taimi i le lotoifale, na fuaina ai e se nofoaga e mataʻituina ai le vevela o le 48.8C i Sicily, Italia.Fai mai le au atamamai o le meteorological Italia, afai e faʻamaonia atili, o le a sili ona maualuga le vevela i le talafaasolopito o Europa.Ona o le maualuga o le vevela i le tele o nofoaga i le itu i saute o Italia, mai le 10th i le 11th po, na maua ai e le au fuimu lipoti e sili atu i le 300 afi.Ua valoia e le matagaluega o le tau e faapea o le maualuga o le vevela e mafai ona oo i lona tumutumu i le aso 13, ma ua faailoa mai e le malo o Italia se tulaga o faalavelave faafuasei.

 


Taimi meli: Aukuso-13-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou