CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa le le lava o tupe meataalo i le lalolagi?E te iloa le aafiaga tumau a le coronavirus i atunuu eseese?E te fia iloa le tele o oloa auina atu i fafo ma le fua faatatau o le leai o ni galuega a le Iunaite Setete?

1. US oloa auina atu i fafo na pa'ū 3% i le US $ 207.6 piliona ia Setema, ae o oloa faaulufale mai na siitia 0.6% i le US $ 288.5 piliona, faatasi ai ma le faaletonu o le US $ 80.9 piliona ia Setema na sili atu i le faamaumauga o le US $ 73.2 piliona ia Iuni, e tusa ai ma le Matagaluega o Pisinisi.O faʻamaumauga na faʻaalia ai o le US non-farm payrolls na siitia i le 531000 ia Oketopa, o le siʻitia sili lea talu mai Iulai ma maualuga atu nai lo faʻamoemoega maketi.Dow Jones na faʻamoemoeina 450000, ae o le leai o se galuega na faʻamoemoe e pa'ū laʻititi i le 4.7%.

2. Fai mai le Asosi Faasalalau a Iapani (NHK), ua fuafua Iapani e faia se palemene faapitoa i le aso 10 o le masina nei e filifilia ai le palemia i lona suafa.O Fumio Kishida o le a filifilia e avea ma palemia lona 101 a Iapani ona o le manumalo o le pulega o le Liberal Democratic Party ma le Komeito Party i le palota lona 49 a Iapani i le aso 31 Oketopa.

3. US: ia Oketopa, na siitia ai totogi e le o ni faatoaga i le 531000, faatasi ai ma se siitaga fuafuaina o le 450000, faatasi ai ma se siitaga muamua o le 194000;fua faatatau o le leai o ni galuega o le 4.6%, le maualalo talu mai Mati i le tausaga talu ai, ua faamoemoe e 4.7%, faatasi ai ma le tau muamua o le 4.8%.

4. Na pasia e le US House of Representatives le US$1.2 trillion bipartisan infrastructure bill, le Infrastructure Investment and Jobs Act (Infrastructure Investment and Jobs Act), i le 228 i le 206pm taimi i le lotoifale, ona sainia lea e Peresitene Joe Biden.

5. ING: o le Fed o le a siitia tului ia le itiiti ifo ma le faalua i le tausaga a sau.O le tau o le tau o loʻo salalau lautele i vaega uma o le tamaoaiga o Amerika, ma o loʻo faʻateleina pea.I le taimi lava e tasi, o le faʻamaʻi COVID-19 na faasolosolo ona vaivai ma toe faʻaleleia le tamaoaiga.O lo'o va'ai mai le ING e fa'apea, i le tulaga o lo'o i ai nei, o le a fa'amae'a vave le fa'aitiitia o aitalafu a le Fed, ma o lo'o fa'atupula'ia le lamatiaga o le a fa'atelevaveina e le Fed le si'itia o tului.Na faʻamoemoe le lala sooupu e sii faʻalua le tului a le Fed i le 2022, taʻitasi i le 25 faʻavae.

6. Berkshire Hathaway na maua tupe maua e US$6.47 piliona i le kuata lona tolu, i luga ole 18% mai le tausaga na muamua atu.EPS lona tolu-kuata (tupe i le sea) e US$6882, ma o tupe mama e maua mai i tagata e umia sea e US$10.34 piliona, pe a faatusatusa i le US$30.14 piliona i le vaitaimi lava e tasi i le tausaga talu ai.O tupe fa'aagaga a Berkshire Hathaway na ausia le maualuga o le US$149.2 piliona.

7. O le faʻamaʻi umi o le COVID-19 o loʻo faʻamalosia ai le paʻu i lalo o totogi o ofisa i Iapani.O lisi o fale i Tokyo i le tausaga ia Setema na maualalo ifo nai lo le tausaga na muamua atu mo le taimi muamua i le sefulu tausaga, e tusa ai ma le suʻesuʻega.E le gata i lea, o le lisi o lisi o Osaka na tuʻu ai foʻi taofi.I le faaopoopo atu i le tipiina o tau ma le faʻaitiitia o le tele o pisinisi, o le suiga i le manaʻoga o le ofisa e mafua mai i le lauiloa o le galue mai le fale ua aumaia ai foi suiga i le fausaga o le maketi o fanua.

8. O fata o pateta chips i supamaketi ma faleoloa i le tele o nofoaga i Peretania ua uma ona gaogao, ma o lenei tulaga e ono faʻaauau mo ni nai vaiaso.I se tulaga tele, o lenei mea e mafua mai i le faʻafouina lata mai o le faʻaogaina o le Vox, o le gaosiga sili ona tele o pateta pateta i Peretania, lea na mafua ai le toilalo o le gaosiga masani o nisi o oloa, ma mafua ai le faʻalavelaveina o sapalai.O ave ta'avale la'u taavale i totonu o Peretania e matua leai lava ni lima e le mafai ai ona avatu i le taimi tonu e tusa lava pe gaosia.

9. I le afiafi o Novema 5, taimi fa'apitonu'u, na pasia ai e le US House of Representatives le US$1.2 trillion infrastructure bill i se vaapiapi o le 228 votes i le 206. o le a mafai ai e le malo o Amerika ona faʻaleleia auala, alalaupapa, US. paipa vai, uafu ma isi nofoaga faitele i nai tausaga o lumanai.O le pasiaina o le pili na foliga mai o se fana i le lima, na faasaoina ai le le mautonu o mataupu a le aiga o Biden ma tuuina atu ia te ia se talitonuga e le masani ai.Ae na o le pau lena o le auala e fai ai.

10. Viatename: mai ia Ianuari ia Setema, o le kofe Vietnamese na tele lava ina auina atu i fafo i le maketi Siamani, faatasi ai ma le tele o oloa auina atu i fafo o le 181014 tone, e sili atu nai lo le US $ 319 miliona i fesuiaiga o tupe mai fafo ma se tau auina atu i fafo o le US $ 1765.2 i le ton, i lalo 1% mai le o le vaitaimi lava e tasi i le tausaga talu ai, ae o le aofaʻi o oloa auina atu i fafo na siitia i le 13.8%.O le kofe e auina atu i fafo i Siamani e tusa ma le 15.3% ma le 14.3% o le kofe a Vietnam e auina atu ma auina atu i fafo.Ua avea Siamani ma maketi sili ona tele e auina atu i fafo mo kofe Vietnamese.

11. O le lipoti o le Mataʻituina o Tupe na tuʻuina atu talu ai nei e le International Monetary Fund (IMF) o loʻo valoia mai i le 2026, lima tausaga mulimuli ane, o le aitalafu a le atunuʻu a le malo o Korea i Saute o le a oʻo atu i le 66.7% o le GDP, i luga ole 15.4 pasene mai le 51.3% ile faaiuga. o lenei tausaga.O le siitaga o le maualuga lea i totonu o atunuu e 35 o loo lisiina e le IMF o atunuu atiaʻe.

12. O le fono a minisita e lua aso a le Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) na faia i Niu Sila i le 9 o taimi i le lotoifale.O le fonotaga na faia i luga o luga ole laiga vitio e talanoaina ai pe faʻafefea ona faʻavavevave le toe faʻaleleia o le tamaoaiga faʻaitulagi e ala i faiga faʻavae fefaʻatauaʻiga fou ma le felagolagomai multilateral.O le ASEAN Secretariat, le Pacific Economic Cooperation Council ma le Secretariat of the Pacific Islands Forum o le a faasoa uma fautuaga i faiga faavae e avea ma tagata matau.O le fonotaga, o loʻo taʻitaʻia faʻatasi e le Minisita o le Va i Fafo a Niu Sila Mahuta ma le Minisita o Fefaʻatauaʻiga ma Faʻatau oloa O'Connor, o le a toe iloilo ai le alualu i luma na faia i le 2021 fonotaga a le APEC ma maua ai le maliliega i faiga faʻavae autu, faʻavaeina le faavae mo le isi fonotaga a taʻitaʻi o le APEC.

13. Ona o le le lava o chip i le lalolagi atoa, na fesiligia muamua ai e le US Commerce Department le TSMC, Intel, Samsung, SK Hynix ma isi tagata gaosi chip e tuʻuina atu "faʻamatalaga faalilolilo" talafeagai aʻo leʻi oʻo i le aso 8 o Novema, ma mafua ai feeseeseaiga.I le taimi nei, 23 Taiwanese gaosi oloa, e aofia ai le TSMC, ua tali atu i le itu a le US e "tuʻu atu i totonu o pepa" ma toe lafo atu faʻamatalaga talafeagai aʻo leʻi oʻo i le aso e gata ai.E ese mai i le TSMC, o kamupani Korea i Saute e pei o Samsung ma SK Hynix e leʻi tali mai i le "tuʻuina atu a latou pepa."e le gata i lea, o le US Intel ma Infineon, o se kamupani Siamani tele, lea na faʻaalia faalauaitele o le a latou galulue faʻatasi ma le US, e leʻi tali mai.

14. Korea i Saute: ina ia faʻaitiitia ai le le lava o le urea, o se gaioiga faʻapitoa e faʻaumatia ai le fofo o le urea taavale ma le taumatematega o le urea na faʻalauiloaina i le aso 8 o Novema, ma o se suʻesuʻega tuʻufaʻatasiga a le tele o matagaluega i luga o le faʻasalalau faasolitulafono o le urea na faia mai le 0 : 00 i lea lava aso.E tusa ai ma le aso o asiasiga, o tupe fa'aagaga a le au gaosi vaifofo, tagata fa'aulufale mai ma fa'aulufale mai e le tatau ona sili atu i le 110% o le fa'atauga fa'alemasina i le tausaga talu ai.


Taimi meli: Nov-09-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou