CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa le le lava o le malosi o le lalolagi?E te fia iloa le sapalai o kopa i le lalolagi?E te fia iloa le a'afiaga o suiga o le tau ile fa'afitauli ole vai ole lalolagi?Kind check CFM's news today.

 

1. Peresetene Rusia Vladimir Putin: O Rusia sa avea pea ma kamupani fa'alagolago i tagata fa'atau kesi faanatura i le lalolagi ma ua sauni e fesoasoani e fa'amautu le maketi o le malosi o le lalolagi.O oloa auina atu i fafo a Gazprom i Europa i le iva masina muamua o lenei tausaga e latalata i le maualuga o taimi uma.Ina ua maeʻa talanoaga ma le Komisi Europa talu ai, o ana faiga uma na faʻatatau i le faʻaitiitia o konekarate gas mo taimi umi ma fesuiaʻi i fefaʻatauaiga o kesi, o se faiga faʻavae ua foliga mai e sese.

2. O aitalafu a le lalolagi e fai ma sea o le GDP o lo'o fa'amoemoe e o'o atu ile 260% ile fa'ai'uga o le tausaga, ae o tului maualalo o lona uiga e mafai ona fa'afoeina le solvency.Ona o le tali atu i faiga faavae i le taimi o le faamai, e le maalofia le faaputuputuina o aitalafu.O le maualuga o le leverage ma fa'ailo fa'aaitalafu maualalo i le taimi o le toe fa'aleleia e ono mafua ai le tele o fa'aletonu.O le toe faʻaleleia o le a le maeʻa seʻia oʻo ina lautele le tui e faʻataga ai tagata e feoaʻi sili atu le toʻa, ma o le faʻamaʻi e leʻi faʻaleagaina ai le "Seneturi Asia".

3. Fono Auro a le Lalolagi: o le auro na pa'ū i le 4% ia Setema, e mafua ona o le siʻitia o tupe maua a le Faletupe ma le aʻafiaga leaga o tulaga i le lumanaʻi ma le malosi o le tala.O le faʻatinoina o tau o auro mo se taimi pupuu e faʻamoemoe e tumau pea le le mautonu, ae o le sili atu le faʻamoemoeina o le tamaoaiga e mafai ona avea ma se toso i luga o tupe faʻafaigaluega auro.

4. Initia tele totogi feavea'i Paytm: o le a sailia se tau fa'atatau ile US$20 piliona i le US$22 piliona.O loʻo faʻagasolo feutanaiga ma le Abu Dhabi sovereign wealth fund, GIC, BlackRock ma Nomura e filifili ai le IPO taula faʻatupeina i Initia.

5. I le taimi lona 7 i le lotoifale, na faalauiloa ai e le Faatonu Sili Aoao o le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) Tan Desai le faalauiloa o le faiga o tui puipuia o le COVID-19, ma le faamoemoe e tui le 40 pasene o le faitau aofaʻi o le lalolagi e faasaga i le COVID-19 i le faaiuga o le tausaga. ma le COVID-19 mo le 70 pasene o le faitau aofaʻi o le lalolagi i le ogatotonu o le tausaga fou.O le taʻiala e manaʻomia ai le itiiti ifo ma le 11 piliona tui ole tui ole COVID-19, ma o le taimi nei o le averesi o le lalolagi atoa i masina taʻitasi e tusa ma le 1.5 piliona tui ole tui ole COVID-19, pe a mafai ona tufatufa lelei le tui, o le a lava tui e ausia ai lenei fuafuaga.E tusa ai ma faʻamaumauga a le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO), e oʻo atu i le faaiuga o Setema o le tausaga nei, ua sili atu i le 6 piliona tui o le COVID-19 na maua e le lalolagi.

6.International Copper Research Organization: o le maketi apamemea i le lalolagi atoa e tatau ona i ai le le lava o le 42000 tone i lenei tausaga ma le faʻasili o le 328000 tone i le 2022. A maeʻa ona tuputupu aʻe i le 2 pasene i le 2020, o le gaosiga o le kopa faʻamamaina o le lalolagi e tatau ona tupu e tusa ma le 1.7 pasene ile 2021 ma le 3.9 pasene ile 2022.

7. Pule fa'atonutonu malosi a Peretania: tau o le malosi i Peretania o le a toe si'itia "ma'ai" toe tautotogo a sau.O Jonathan Brilli, o le pule sili, na fai mai o le tapulaa i tau o le malosi i le iunite o le malosiaga e tuuina atu e tatau ona toe siitia ona o le "siitia muamua" o tau o le kesi faalenatura.Talu ai nei, o tau o le kesi faanatura i Peretania ua paʻu i taimi uma ona o le le lava o le malosi.

8. Ua faasilasila mai e le Norwegian Nobel Committee o le 2021 Nobel Peace Prize o le a tuʻuina atu ia Maria Reza ma Dmitry Muratov mo le "puipuia o le saolotoga o faʻamatalaga o se mea e manaʻomia muamua mo le faatemokalasi ma le filemu mautu".O Muratov e le gata o le uluai Rusia Nobel Prize na manumalo i le 11 tausaga ua tuanaʻi, ae o le muamua Rusia Nobel Peace Prize manumalo talu mai Mikhail Gorbachev.

9.Tesla: e oʻo atu i le 2030, o le a ausia faʻatauga faʻaletausaga o le 20 miliona taʻavale ma sili atu i le 100000 tagata faigaluega i le lalolagi atoa.O le a siitia lona laumua i Austin, Texas, ma o le a faʻaauau pea ona faʻalauteleina i Kalefonia, faia se faʻaiuga i luga o le nofoaga o le fale fou i le 2023. Fai mai le Pule Sili o Musk na ia talitonu e mafai ona ia faʻatumauina le faʻatupulaia o le faʻaleleia o le itiiti ifo i le 50 pasene. ma sa tatau ona siitia tau mo sina taimi ona o le tau o le tau i le sapalai sapalai, ma le faamoemoe o le le lava o chip "o le a vave ona faaitiitia".

10. Talu ai nei, o le sootaga i le va o le tuʻuina atu o le malosi ma le manaʻoga ua vevesi i le tele o vaega o le lalolagi, ma o nisi e faʻaalia ai faʻailoga o faʻalavelave faʻapitonuʻu.O le fa'afitauli o le malosi o lo'o i ai nei e iai fo'i uiga ma'oti tulaga, e fa'aalia ai le fa'aletonu i le fa'agasologa o le suiga o le malosi i le va o mea tuai ma fou.Pe o le atunuʻu muamua poʻo le tuai o le faʻaitiitia o le carbon, o loʻo mamao lava mai le sini o le carbon neutralization.I se uiga, o le suiga i le va o le fou ma le tuai ua na o le amataga.O le aotelega o lesona mai faʻafitauli o loʻo faʻaalia i le taimi ma faia ni faiga faʻavae sili atu o le a fesoasoani e ausia sini lua o le malosi mautu ma le faʻaitiitia o le carbon i le taimi umi.

11. O le Faalapotopotoga mo le Galulue Faʻatasi ma le Atinaʻeina o Tamaoaiga (OECD) ua faʻasalalau se faʻalavelave tele i le toe fuataʻiina o lafoga a le lalolagi, ma le laʻititi o lafoga lafoga o le 15% mo faʻalapotopotoga faʻavaomalo (MNEs) mai le 2023, e tusa ai ma le Faalapotopotoga mo le Galulue Faʻatasi ma le Atinaʻeina o Tamaoaiga. MNEs) upega tafaʻilagi.O le feagaiga iloga, ua ausia e 136 atunuu ma pulega faafaamasinoga, toe tufatufa atu le sili atu i le US $125 piliona o tupe mama i atunuu i le lalolagi atoa.fa'amautinoa o lo'o fefa'asoaa'i lafoga i nofoaga o lo'o fa'agaioi ai kamupani tetele ma mea e maua ai tupe mama.

12. E oʻo mai ia Iuni 2021, o le vaega o le vasega ogatotonu Amerika i le aofaʻi o tamaoaiga a le atunuʻu na pa'ū i le 26.6%, o le tulaga sili ona maualalo i le 30 tausaga talu ai.I le taimi lava e tasi, o le aofaʻi o le tamaoaiga o le 1% pito i luga o le tamaoaiga sili na oʻo atu i le 27% o le sosaiete atoa, e sili atu i le vasega ogatotonu atoa mo le taimi muamua.

13. Fai mai le faauluuluga o Iran's Atomic Energy Agency, ua faaputuputu e Iran le sili atu i le 120 kilokalama o le uranium faʻamaoaigaina ma le tele o le 20%, e sili atu le maualuga nai lo le maliliega na ausia ma malo malosi o le lalolagi i le 2015.

14. O nofoaga autu e lua i Lepanona ua tapunia ona o le faʻaitiitia o le suauu, ma mafua ai ona paʻu le atunuʻu i totonu o se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma atonu e le mafai ona toe faʻaaogaina i se taimi puupuu.Talu mai le 2019, ua afaina Lepanona i se faʻafitauli ogaoga o le tamaoaiga, lea na faigata ai ona faʻaulufaleina mai suauʻu mai fafo ona o le leai o se fesuiaiga o tupe mai fafo, ma atili faʻateleina ai le le lava o le malosi.Mo se taimi umi a'o le'i motusia, o le to'atele o tagata e na'o le lua itula e maua ai le eletise i le aso.

15. Sui Palemia o Rusia: Ua fuafua Rusia e amata felauaiga i le tausaga atoa e ala i le auala o le Sami i Matu i luga o le Arctic i le 2022 poʻo le 2023. O loʻo faʻamoemoe le au ofisa Rusia e faʻateleina le aofaʻi o oloa feaveaʻi i le auala i le 80 miliona tone i le tausaga, toeititi faatolu. o le tausaga talu ai.

16. O le afa o le 2021 Nobel Prize in Economics na tuuina atu ia David Card mo lona sao taua i le tamaoaiga o tagata faigaluega, ae o le isi afa na alu ia Joshua D.Angrist ma Guido W.Imbens mo lo latou sao i le metotia o le auiliiliga o mafuaʻaga.

17.WMO: O suiga o le tau o le a oo atu ai i se faaletonu o le suavai i le lalolagi atoa, ma e le o lava le tapenaga a ofisa faavaomalo ma malo.E oʻo atu i le 2018, e tusa ma le 3.6 piliona tagata e le lava le faʻaaogaina o le vai mo le itiiti ifo ma le tasi le masina i tausaga taʻitasi, ma o le numera e faʻamoemoe e sili atu i le 5 piliona i le 2050.


Taimi meli: Oke-12-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou