CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te fia iloa fa'amatalaga lata mai ole COVID-19 ile Iunaite Setete?E te fia iloa le galulue faatasi talu ai nei i le va o atunuu?E te fia iloa e uiga i le maliega i lalo o le sami talu ai nei i le va o Farani ma Ausetalia?Tele tala fou i le lalolagi, Siaki le CFM tala fou i aso nei.

1. O le Siamani Institute for Economic Research ua faʻaititia lana faʻataʻitaʻiga o le tuputupu aʻe o le tamaoaiga mo le 2021. Na aʻafia i le faʻamaʻi COVID-19, o le tamaoaiga o Siamani na paʻu i le 4.6 pasene i le 2020. Ona o le siʻitia o tau o le malosi ma le toe foʻi i lafoga masani faʻaopoopo, le Siamani Institute for Economic Research o loʻo faʻamoemoe e 3.0% le aofaʻi o le tamaoaiga i Siamani i lenei tausaga-o le maualuga maualuga talu mai le 1993. E foliga mai e tumau pea le tau o le tamaoaiga o Siamani i le 2.0% i le 2022.

2. BMW Group: 12 ta'avale eletise mama o le a fa'alauiloa i le 2023, lea e fa'amoemoe e fa'atatau i le 25% o le aofa'i o fa'atauga a le kamupani i Saina.O le a galulue faʻatasi ma le State Grid Electric ma Trent New Energy e faʻalautele ai le faʻaogaina o atinaʻe lautele ma faʻaauau le faʻalauteleina o tupe teufaafaigaluega i le lumanaʻi tekonolosi i Saina.

3. O le pili i luga o le faʻamaoniaina o cryptocurrencies e pei o le BTC na tuʻuina atu e le Faletupe Tutotonu o Cuba (BCC) ua amata nei ona faʻamalosia, ma ua avea nei tupe ma auala faaletulafono e totogi ai fefaʻatauaiga pisinisi a Cuba.Faatasi ai ma cryptocurrencies ua aloaia nei faaletulafono e le BCC, Bitcoin ma isi cryptocurrencies ua mafai nei ona faaaoga mo fefaʻatauaiga faapisinisi ma tupe teufaafaigaluega i Cuba.

4. E oʻo mai ia Setema 7, o le aofaʻi o 9 West Nile na maliliu i siama na lipotia i Arizona, Arkansas, Kalefonia, Idaho, New Jersey ma Texas, e tusa ai ma le Centers for Disease Control and Prevention.O fa'ailoga o le West Nile virus ua maua i le tele o setete, ma e ono a'afia uma manu ma tagata.I le taimi nei, 136 faʻamaonia pe masalomia mataupu na maua i le 29 setete.O le West Nile virus ose fa'ama'i e feavea'i e namu e mafai ona mafua ai fa'ama'i tuga e pei ole encephalitis ma le maningitis.)

5. Ua fa'asala e le Komisi o Fefa'ataua'iga Fa'atauga a Korea i Saute le Google e tusa ma le $177 miliona mo le tu'ua'ia fa'asua'ina o le pule fa'atauva'a i lalo o aiaiga o lana konekarate ma tagata fai masini.Fai mai KFTC, na fa'asa e Google tagata fai telefoni mai le fa'apipi'iina o fa'asologa fa'apitoa o le Android operating system i luga oa latou masini i lalo o se feagaiga, fa'alavelaveina le tauvaga i le maketi o masini feavea'i a Korea i Saute.Google fai mai o le a apili le faaiuga.

6. O le JPMorgan na faʻaititia lana faʻataʻitaʻiga mo tatou le tuputupu aʻe o le tamaoaiga i le kuata lona tolu i le 5 pasene mai le 7 pasene, ma taʻua ai le faʻaitiitia o le faʻatupulaia o le manaʻoga ma le faʻagesegese o le toe fausiaina o suʻesuʻega.O le televave o le salalau o le Delta strain, faʻatasi ai ma faʻafitauli o le sapalai, o loʻo faʻatapulaʻaina ai le faʻatupulaia o tupe faʻaalu a tagata faʻatau, lea na faʻagesegese i le tusa ma le 1.9 pasene i lenei kuata, na tusia ai e le aliʻi sili o le tamaoaiga o le US o JPMorgan Michael Feroli i se lipoti i le Aso Lulu."O le Delta o loʻo taofiofia tupe faʻaalu a tagata faʻatau, ma o le utiuti o faʻatau taavale o se tasi lea o mea taua e faʻalavelaveina ai tupe faʻaalu a tagata," o le tala lea a Feroli.

7. I le 15th, taimi faʻapitonuʻu, na tuʻuina atu ai e le Fono a Malo Aufaatasi i Fefaʻatauaʻiga ma Atinaʻe (UNCTAD) le lipoti o Fefaʻatauaʻiga ma Atinaʻe 2021.O le lipoti o loʻo faʻaalia ai le faʻafetai i faiga faʻapitoa na faia e atunuʻu eseese ma le manuia o le faʻalauiloaina o tui COVID-19 i atunuʻu atiaʻe, o le a toe faʻaleleia le tamaoaiga o le lalolagi i lenei tausaga ma o loʻo faʻamoemoe e tupu i le 5.3 pasene, o le maualuga maualuga i le toeitiiti 50 tausaga.E le gata i lea, o le leai o se avanoa tau tupe ma faiga faʻavae tau tupe ma le faigata o le mauaina o le COVID-19 tui ua faʻatapulaʻaina le atinaʻeina o le tele o atunuʻu atinaʻe, faʻateleina le va i le va o latou ma atinaʻe tamaoaiga.E oʻo atu i le 2025, o atunuʻu atinaʻe e faʻamoemoe e leiloa le $ 12 trillion i tupe maua ona o le faʻamaʻi.

8. Talu ai nei lava, o le atunuu Aferika o Cameroon e lata ane i le ekueta na oo i se tau e le masani ai, ma le uatoʻa ma le kiona i le itu i sisifo o le atunuu.O le kiona na tupu i le itu i sisifo o Cameroon, e aofia ai Panas, o loʻo taʻua e tagata o le lotoifale o le "Little Paris".Fai mai Panas Mayor Sangha o suiga o le tau na mafua ai le kiona.O Cameroon o loʻo i totonu o Aferika i sisifo-gatotonu, ma le vevela o le tausaga e 24 i le 28 tikeri Celsius.

9. Na maua e le au su'esu'e a le Iunivesite o Oxford o le tele o le pa'u muamua o le mamafa, o le vave foi lea o le pa'u o le mamafa pe a uma le pa'u.O faʻamaumauga suʻesuʻe na suʻesuʻeina mai le 249 faʻataʻitaʻiga o le paʻu o le mamafa ma le averesi o le tulitatao o le lua tausaga (e oʻo atu i le 30 tausaga).E tusa ai ma le paʻu o le mamafa, ua fautuaina e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi e te leiloa le 0.5 kilokalama i le vaiaso ma le 1 kilokalama i le masina.O lenei auala "tulaga tutusa" o le paʻu o le mamafa e itiiti se faʻaleagaina o le tino ma e le faigofie ona toe faʻaleleia.

10. Ua maua e se vaega o tagata suʻesuʻe mai Ausetalia ua tupu aʻe se alatoto faaopoopo i le ogatotonu o le lima o le tagata talu mai le 18 senituri.O le atinaʻeina o tekinolosi i aso nei e manaʻomia ai ni lima fetuutuunai e faʻatino ai faʻatonuga o le faiʻai, e fai ai galuega sili atu ona faʻapitoa, ma ia sili atu le agile, e pei o le taina o keyboards, pulea telefoni feʻaveaʻi, poʻo le faʻatonutonuina o taʻaloga, VR, ma isi, ma o lenei evolusione e fetaui ma nei manaʻoga.


Taimi meli: Sep-17-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou