CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa le tulaga o loʻo iai nei faʻamaʻi i atunuu eseese?E te iloa le tele o a'afiaga o le fa'ama'i i atunu'u i le taimi nei? Kind check CFM's news today .

1. Ua faʻamaonia e le malo o Amerika o le tamaoaiga o Amerika na sili ona paʻu i lalo i le 73 tausaga i le kuata lona lua ona o le faʻalavelaveina o le faʻamaʻi COVID-19.I lana faʻatusatusaga lona tolu o le GDP, na taʻua ai e le Matagaluega o Pisinisi o le GDP e-31.4% i le kuata lona lua, o le paʻu tele lea talu ona amata faʻamauina e le malo o Amerika i le 1947.
2.World Wide Web: O le Peresetene Rusia o Vladimir Putin, Farani Peresetene Macron ma le US President Donald Trump na tuʻuina atu faʻamatalaga e manaʻomia ai se taofiga i le va o le au faʻatauvaʻa i le itulagi o Nagorno-Karabakh ma faʻamalosia Armenia ma Azerbaijan e tuuto atu i talanoaga vave.Azerbaijan ma Armenia na amata se fesuiaiga o afi i le itulagi Nagorno-Karabakh i le taeao o Setema 27, tuuaia e le tasi le isi i le faaosofia o se taamilosaga fou o feeseeseaiga.
3.US: i le vaiaso talu ai, o le numera o le taimi muamua e leai ni galuega e 837000, faʻatusatusa i le faʻamoemoeina 850000, faʻatusatusa i le fuainumera muamua o le 873000.
4.ModernaCEO, o se kamupani biotech a Amerika, fai mai o le tui coronavirus fou na atiaʻe e Moderna e le mafai ona saunia aʻo leʻi faia le palota a le peresetene o Amerika, ona e le mafai e le kamupani ona talosaga i pulega mo (faʻafuaseʻi) faʻatagaga e faʻaaoga ai le tui seia oʻo i le faaiuga. o Novema i le amataga.
5. US President Donald Trump tweeted on 2nd e faapea o ia ma lona faletua o Melania novel coronavirus na tofotofoina lelei, ma mafua ai le popole tele.Alexander Ginzberg, faatonu o le Gamaria Center o le Matagaluega o le Soifua Maloloina a Rusia, lea na atiina ae le tui COVID-19, fai mai o le a latou naunau e fesoasoani pe afai o le Trump ua aʻafia e liliu aloaia i le malo o Rusia mo se fesoasoani, na lipotia mai e le satelite a Rusia.
6.Sepania: faʻasalalau o le a tuʻuina atu tapulaʻa faʻatapulaʻa i luga o le laumua o Madrid, tapunia tuaoi o le taulaga ma faʻasa ni asiasiga le talafeagai.E mafai ona o atu tagata i totonu ma fafo atu o le taulaga mo galuega, aʻoga, togafitiga faafomaʻi poʻo le faʻatau, ae le o taimi paganoa.O faʻamaumauga aloaʻia o loʻo faʻaalia ai e tusa ma le 134000 fou faʻamaonia mataupu o le COVID-19 i Sepania i le lua vaiaso talu ai, lea e sili atu nai lo le 1/3 o loʻo i Madrid.
7.German Federal Bureau of Statistics: i le kuata lona lua, o le tau averesi o meatotino nofomau i Siamani na siitia 6.6% mai le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai, i luga 2% mai le masina talu ai.E ui ina pa'ū le GDP a Siamani i le 9.7% masina-ma-masina i luga o le vaitaimi lava e tasi, e foliga mai e leʻi afaina ai le faʻalagolago o le aufaipisinisi i le maketi o fale Siamani.O nisi o tagata suʻesuʻe e talitonu o le siʻitia o tau o fale Siamani e lagolagoina e le maualuga o le manaʻoga mo fale, o le le lava o fanua fau fale ma atinaʻe fou, ma le maualalo o mokesi i tala faasolopito.
8. E tusa ai ma se lipoti fou na tuʻuina faʻatasi e le American Academy of Pediatrics ma le Children's Hospital Association, e sili atu i le 620000 tamaiti i le Iunaite Setete ua maua i le novel coronavirus, ma le numera o tamaiti ua aʻafia i le Iunaite Setete ua vave faʻateleina talu ai nei. , e tusa ma le 829 mai le 100000 tamaiti uma.I le lua vaiaso mai le 10 i le 24 Setema, o le numera o mataupu faʻamaonia i tamaiti i le Iunaite Setete na siitia mai le 549432 i le 624890, o se faʻaopoopoga e sili atu nai lo le 75000.
9. Na taʻua e le peresitene o le US Donald Trump i le tweet e faapea o ia ma lona faletua, Melania novel coronavirus, na faʻataʻitaʻia lelei i ni nai aso talu ai, i nai aso talu ona faia se finauga o le palota ma le sui tauva o le Democratic president Joe.O le soifua maloloina o Biden ua tosina mai ai foi le tele o le gauai.(CNN) faatoa lipotia mai o Biden na tofotofoina e le coronavirus fou i le Aso Faraile (2nd) taeao i le lotoifale, ma o le taunuuga na leaga.
10. Minisita o Felauaiga a Atenitina Mayoni: faʻamaonia o le a toe amata e le atunuʻu le faʻatautaia o vaalele faʻapisinisi i Oketopa 12 poʻo 15. O le Matagaluega o Felauaiga o le a faʻamaonia faiga faʻavae mo tagata tafafao maimoa.Mo femalagaaiga i totonu o le atunuʻu, e mafai e malo faʻaitulagi ona faʻatapulaʻa le aofaʻi o pasese e ave e malo faʻalotoifale e tusa ai ma le faʻamaʻi tulaga, ma o vaalele faavaomalo o le a toe foʻi i le masani pe a maeʻa le ogatotonu o Oketopa.
11. Minisita o Felauaiga a Argentina Mayoni: faʻamaonia o le a toe amata e le atunuʻu le faʻatautaia o vaalele faʻapisinisi i Oketopa 12 poʻo 15. O le Matagaluega o Felauaiga o le a faʻamaonia faiga faʻavae mo tagata tafafao maimoa.Mo femalagaaiga i totonu o le atunuʻu, e mafai e malo faʻaitulagi ona faʻatapulaʻa le aofaʻi o pasese e ave e malo faʻalotoifale e tusa ai ma le faʻamaʻi tulaga, ma o vaalele faavaomalo o le a toe foʻi i le masani pe a maeʻa le ogatotonu o Oketopa.
12. Fa'alapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO): o lo'o fa'atupula'ia pea le fa'ama'i COVID-19, ma ua fa'atupula'ia le tulaga fa'ama'i i le Itulagi i Matu.O le faʻamaʻi tulaga e matua ese lava i itulagi eseese o le lalolagi, ma o le numera o mataupu i Sautesasae Asia o loʻo faʻaauau pea ona siʻitia.O faʻatusatusaga sili o loʻo iai nei o loʻo faʻaalia ai e 10 pasene o le faitau aofaʻi o le lalolagi atonu na aʻafia i le novel coronavirus, ae o loʻo i ai eseesega i le va o atunuʻu, o lona uiga o le tele o tagata i le lalolagi o loʻo lamatia pea i faʻamaʻi.
13. Caroline Medical College i Suetena: o le 2020 Nobel Prize in Physiology or Medicine ua tuʻuina atu i saienitisi Amerika Harvey Arter, Charles Rice ma le saienitisi Peretania Michael Horton mo lo latou sao i le mauaina o le hepatitis C virus.O saienitisi e toʻatolu o le a faʻasoa le faʻailoga o le 10 miliona Swedish kronor (U$1.12 miliona).
14. Caroline Medical College i Suetena: o le 2020 Nobel Prize in Physiology or Medicine ua tuuina atu i saienitisi Amerika Harvey Arter, Charles Rice ma le saienitisi Peretania Michael Horton mo lo latou sao i le mauaina o le siama o le hepatitis C.O le a fa'asoa e saienitisi e to'atolu le fa'ailoga o le 10 miliona Swedish kronor (U$1.12 miliona).


Taimi meli: Oke-06-2020

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou