CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa o tagata i luga o auala o le laumua o Austrian Vienna na tetee i le faʻatapulaʻaina o tapulaʻa na faia e le malo e taofiofia le faʻamaʻi o le COVID-19.E te iloa ole tui ole COVID-19 na fa'alauiloa ile atunu'u atoa i Initia ile 16 taimi fa'alotoifale.Siaki lelei tala fou a le CFM i aso nei.

1. Na valaau talu ai nei e le Sui Peresetene Burns le Sui Peresetene-filifilia Kamala Harris e faamalo atu ia te ia ma fai mai o le a ia tuuina atu se fesoasoani talafeagai mo le tuuina atu. Ua lipotia mai foi o le Trump e fuafua e lele ese mai Uosigitone a o lei leva ona faatautoina Biden i le vaiaso a sau (Ianuari). 20).

2. Ia Ianuari 15, taimi i le lotoifale, na tuuina atu e le Swiss Federal Supreme Court se faʻasalalauga faʻasalalau e faapea ona o le faʻaituau ma le faʻaituau e faasaga i se tasi o le arbitrators i le arbitrators panel o le Faamasinoga Faava o Malo o Arbitration mo Taaloga, na filifili le Faamasinoga Maualuga a Suiselani e soloia le e valu tausaga le fa'asa na tu'uina atu e le International Court of Arbitration for Sport i le fautasi Saina Sun Yang.E mana'omia e le Fa'amasinoga Fa'ava-o-malo o Arbitration mo Ta'aloga ona fa'atūina se laulau fa'amasino fou e fai ai se fa'ai'uga fou.

3. O le a faia e le EU ni fuafuaga e faʻalauiloa ai le faʻaogaina o le euro i maketi tau tupe ma lapatai atu e le mafai ona faʻaitiitia faʻafitauli tau tupe ma lamatiaga o le mautu o le tamaoaiga pe a faʻalagolago tele maketi tau tupe a le lalolagi i le tala.

4. O le tui ole COVID-19 na fa'alauiloa ile atunu'u atoa i Initia ile 16 taimi fa'alotoifale.I le aso lava e tasi, i le silia ma le 4000 tui puipui i le laumua o Initia o New Delhi, e oo atu i le 51 tagata faigaluega soifua maloloina na i ai ni aafiaga leaga ina ua uma ona tui, ma o se tasi o i latou na ulufale i le falemai tigaina ((ICU)) ona o le ogaoga. a'afiaga leaga.O faʻamaumauga lata mai na tuʻuina mai e le Matagaluega o le Soifua Maloloina a Initia i le aso 16 o loʻo faʻaalia ai ua faʻamaonia e le atunuʻu le sili atu i le 10.54 miliona mataupu o le COVID-19, ma le aofaʻi e silia ma le 150000 maliu.

5. Na ta‘ua e Dmitry Medvedev, sui taitaifono o le Fono Puipuia o le Malo o Rusia, e faapea o le pulega fou a Amerika e ono faatumauina se faiga tetee faasaga ia Rusia, ma e iai le faamoemoe o le a matuā maalili sootaga a Rusia ma Amerika i nai tausaga o lumanai. .Ua sauni Rusia e galulue fa’atasi ma Amerika i le toe fa’aleleia o so’otaga i le va o atunu’u e lua, peita’i e le’o iai se fa’amoemoe fa’apea a Amerika.I tausaga talu ai nei, e tusa lava po o ai e nafa ma le White House, o sootaga i le va o atunuu e lua ua faʻaitiitia, ma o le pulega fou a Amerika e foliga mai o le a tulituliloaina se faiga faʻavae e tetee i Rusia.

6. Ua a'afia le uaina ma isi 'ava malosi ona ua toe fa'alautele e le Iunaite Setete le tulaga o tau i nisi o oloa a le EU.O loʻo faʻatatau i Siamani loia na faʻaalia le le fiafia i lenei mea ma amata faʻasolosolo ona suia le taulaiga o le maketi.Ua faia e fale gaosi vine a Siamani ni fetuutuuna'iga sili i le maketi a Amerika, faatasi ai ma nisi o ituaiga ua o ese atoa mai le maketi a Amerika, ae o isi ua suia le auala latou te galulue faatasi ai ma le au faatau Amerika.I le feagai ai ma le leiloa o sea maketi, o loʻo faʻamoemoe le faʻatauina e Siamani e ala i le faʻalauteleina o isi maketi, aemaise lava i Asia.

7. Talu mai le faʻatinoina aloaia o le faʻalauteleina o le Life treatment decision Act i Korea i Saute i le aso 4 o Fepuari, 2018, e tusa ma le 800000 tagata na faʻaalia muamua o le a latou mumusu e maua togafitiga faʻalauteleina o le ola, ma le aofaʻi o tagata mamaʻi ua maliliu. ua filifili e taofi le mauaina o togafitiga faʻaumiumi ola ua oʻo i le 135000. O le mea e taʻua o togafitiga faʻalauteleina o le ola e faʻatatau i togafitiga faʻafomaʻi e leai ni aʻafiaga faʻamaʻi ma naʻo le faʻatuputeleina o le oti, e aofia ai le toe faʻaolaina o le cardiopulmonary, hemodialysis, tui o vailaʻau faʻamaʻi, faʻaogaina o ventilators. , ma faapena atu ai lava.

8. Na lipotia e le CNN i le 17th taimi i le lotoifale o le US President Donald Trump o loʻo sauni e tuʻuina atu le tusa ma le 100 faʻamagaloina ma faʻatonuga o le suiga i le aso 19, e aofia ai tagata solitulafono paʻepaʻe ma taʻutaʻua rappers.E foliga mai foi na te tatalaina se lisi fou o faamagaloga i le aso 20, le aso e faatauto ai le peresitene fou, lea e ono aofia ai Trump ma lona aiga.

9. E afe ma afe tagata na o atu i auala o le laumua o Austrian Vienna i Ianuari 16, taimi i le lotoifale, e tetee i le poloka poloka na faia e le malo e taofiofia le faʻamaʻi COVID-19 ma talosagaina le faamavaega a le Palemia Kurtz.I le vaaiga o le solo, o le toatele o tagata e le o ofuina ni matapulepule ma e oo lava i le sogi ma fusi le tasi i le isi.E le gata i lea, na latou faia faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga e aofia ai le "Kurtz e tatau ona faamavae" i o latou lima.

 

 

 


Taimi meli: Ian-19-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou