CFM-B2F (pisinisi i fale gaosi) & 24-Itula Taʻimua Taimi
+ 86-591-87304636
La matou faleoloa i luga ole laiga e avanoa mo:

  • ISA

  • CA

  • AU

  • Niu Sila

  • Peretania

  • LEAI

  • FR

  • BER

E te iloa le coronavirus fou, o se fesuiaʻiga na televave ai le sosolo o le faʻamaʻi i Initia, ua salalau atu i le sili atu ma le 40 atunuʻu ma itulagi. E te fia iloa atili tala fou faʻavaomalo. Agalelei siaki le tala fou a le CFM nei.

1. Ua faʻailoa mai, ua malilie le EU, ua tolopo e le AstraZeneca le faʻatinoina o le COVID-19 vaccine contract mo le tolu masina, ae seʻi vagana ua faʻaoʻo mai e AstraZeneca le 120 miliona inumaga o tui COVID-19 ia Iuni. O le uluaʻi konekalate a le AstraZeneca ma le EU na manaʻomia e AstraZeneca e ave le 300m inumaga o tui COVID-19 i le EU i le iʻuga o Iuni, ae oʻo mai i le taimi nei e naʻo le 50 miliona tui na faʻatagaina.

2.Tax Bureau of Indonesia: ina ua maeʻa le taʻutaʻua o le cryptocurrency i totonu o le aufaipisinisi, na mafaufauina e lafoga lafoga, ae o loʻo talanoaina pea. O loʻo faʻasa e Indonesia i le taimi nei le faʻaaogaina o cryptocurrency e avea o se auala e totogi ai, ae faʻatagaina latou e faʻatau atu o oloa.

3. O le paipa paipa a le malo o Amerika, lea na tapunia e hackers, ua fuafua e toe amata galue i totonu o lenei vaiaso. Coronier Pipeline Transportation Company, o se kamupani tele o paipa oloa a le US, o loʻo galue i se fuafuaga e toe faʻaleleia le faʻagaioiga o laina paipa paipa na faʻamalosia e tapunia ona o osofaʻiga i luga ole laiga.

4. Na taʻua e Iapani le Yoshino Faletalavai o le vailaau puipui o le COVID-19 o loʻo sauni atu e faʻaaoga i lenei tausaga i lalo ole aia tatau. Afai e mafai ona ausia, o le muamua tui COVID-19 tutoʻatasi atinaʻeina ma maketiina e se Iapani kamupani vailaʻau.

5. World Health Organisation (WHO): o le coronavirus, o se fesuiaiga na faatelevaveina le sosolo o le faamaʻi i Initia, ua salalau atu i le silia ma le 40 atunuu ma itulagi. O Peretania o le atunuʻu o loʻo tele le numera o faʻamatalaga o lenei faʻamaʻi pipisi siama vagana ai Initia. 

6. Na taʻua e le Minisita o le Soifua Maloloina a Indonesia Gunadi i se talanoaga ma le aufaasalalau i le aso 11 o Me, e 25374 tagata faigaluega faafomai i Jakarta na tulitatao mo le 28 aso talu ona maua le tui lona lua o le vailaau puipui o Coxing. na maua ai o le tui puipuia le 100% o tui puipui mai le oti ma 96% o tagata mai le falemai i le aso fitu talu ona maeʻa le tui. O le sailia o nei tui puipui na faaauau pea seia oo i le faaiuga o Fepuari o lenei tausaga. Na taʻua foi e Gunadi, o le 94% o tui o loʻo taʻua i luga e leʻi aafia i le siama, ma o se taunuuga lelei lea. 

7. E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai na faʻasalalau e le German Federal Bureau of Statistics ia Me 12, e tusa ma le 26300 tamaiti aʻoga na auai i vasega i iunivesite i Siamani i le 2020-2021 taumalulu semesa, o se paʻu o 29% faʻatusatusa i le 37240 i le 2019-2020 taumalulu semesa. Na faailoa mai e le Ofisa o Fuainumera, o le mafuaaga autu lava o le paʻu o le aofai o tagata maimoa, ona o le faaleaogaina o vasega faafesagai i le taimi o le faamaʻi, ae suia e vasega i luga o le upega tafailagi, e le manaia tele i le toatele o tamaiti aʻoga.

8.Forbes tatalaina le lomiga lona 19 o Forbes Global 2000 (Global 2000). O le lima pito i luga o le lisi na suia teisi, ma le Faletupe Alamanuia ma Faʻapisinisi o Saina na tuʻuina i luga le lisi mo le lona iva tausaga i le laina. I tulaga o itulagi, o le Iunaite Setete o loʻo i ai le tele o kamupani i luga o le lisi, ma le tele o le 590, sosoo ai ma Saina (aofia ai Hong Kong, Macao ma Taiwan), ma le aofaʻi o 395 kamupani i luga o le lisi. 

9.Colonial Pipeline, o le sili ona tele paipa paipa faagaoioia i le Iunaite Setete, totogiina le $ 5 miliona togiola i tagata hackers ina ua mavae le cyber osofaiga. I le taimi muamua, na fai mai le Colonial Pipeline i le aso 7, o le kamupani na aafia i se osofaiga i luga o le cyber ona tapunia ai lea o se laina paipa e 5500 maila. O le aʻafia ai i lenei faʻalavelave, ua siisii ​​i luga le tau o suauʻu i le tele o itu o le Iunaite Setete ma ua le lava sapalai o suauʻu, ua faʻaosofia ai tagata faʻatau e faanatinati e faʻatau kesi. 

10. Suʻesuʻega fou faʻasalalau i le Lancet-Diabetes ma Endocrinology, o se lala o le faʻavaomalo faʻafomaʻi tusi Lancet, faʻaalia ai pe a fai o le tino vaega tele (BMI)> 23kg / m ², o le aʻafiaga o le atiina ae ogaoga COVID-19 faʻateleina laina, ma o iunite uma faʻateleina i le BMI, o le aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma matuia COVID-19 faʻateleina e 5%. O le lapoʻa o le tino e tele sona aʻafiaga i le aʻafiaga o le COVID-19 ogaoga i tagata ei lalo ifo o le 40 tausaga le matutua, ma o iʻuga e ono fesoasoani e faʻailoa ai le faʻamuamua o tui i tagata talavou.


Taimi meli: Me-14-2021

Maua auiliiliga tau

Tusi lau feʻau ii ma lafo mai ia matou