CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa e silia ma le 3.03 miliona tamaiti i le Iunaite Setete na aʻafia i le novel coronavirus.Siaki lelei tala fou a le CFM i aso nei.

1. [bank of America] February fund manager survey na faaalia ai o le faasoasoaina o sea ma oloa na oo i le tulaga maualuga talu mai Fepuari 2011. O tupe teu a le pule o tupe na pa'ū i le 3.8 pasene, o le tulaga aupito maualalo lea talu mai le taimi na tupu ai le "tapering panic" ia Mati 2013.

2. Ofisa o le Tala o le Tupe a le Konekeresi: i le 30 tausaga, o le mamafa o aitalafu a le Iunaite Setete o le a faaluaina lona tamaoaiga faaletausaga.E oo atu i le 2051, o le aitalafu a Amerika o le a 202% o le GDP, toeititi faaluaina lona tulaga o iai nei.Mo le taimi muamua talu mai le Taua Lona Lua a le Lalolagi, o le maualuga o aitalafu a le Iunaite Setete na sili atu i le 100% o le GDP i le tausaga talu ai, ma o le tulaga o aitalafu a le Iunaite Setete i le lumanaʻi o loʻo faʻamoemoe e talepeina ana tala faasolopito.

3. Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi: o le 12th ma le 13th taamilosaga o le Ebola na tupu i le Democratic Republic of Congo (DRC).O lo'o fa'atinoina le su'esu'ega fa'a-genetic o le virusi o le Ebola i le lotoifale e va'ai pe o le toe fa'atupuina e mafua mai i ni fa'alavelave fa'afuase'i po'o ni fa'asalalauga fou mai manu i le tagata.Ole tui tele e fa'alagolago ile malo ma le avanoa ole tui.O lapata'iga ua tu'uina atu i atunu'u si'osi'omaga e ono e pei o Sierra Leone ma Liberia e su'esu'e ai ni fa'alavelave e ono tula'i mai.

4. Faasalalauga a Amerika: e tusa ai ma faʻamaumauga o suʻesuʻega na tuʻuina mai e le American Academy of Pediatrics, e oʻo mai ia Fepuari 11, e silia ma le 3.03 miliona tamaiti i le Iunaite Setete na aʻafia i le novel coronavirus, e tusa ma le 13% o le aofaʻi o faʻamaʻi faʻamaonia. e le COVID-19 i le Iunaite Setete.Na o le vaiaso na teʻa nei, o le aofaʻi o tamaiti na aʻafia i le novel coronavirus e tusa ma le 90,000.

5. Institute of International Finance: i le 2020, o le faʻamaʻi o le COVID-19 na faʻateleina aitalafu a le lalolagi i le US$24 miliona i se faʻamaumauga US$281 miliona, faatasi ai ma le aofaʻi o aitalafu-i-GDP o le lalolagi e sili atu i le 355%.O polokalame na lagolagoina e le Malo na maua ai le afa o le siitaga, faatasi ai ma aitalafu a kamupani a le lalolagi, faletupe ma aiga ua siitia i le US $ 5.4 miliona, US $ 3.9 miliona ma le US $ 2.6 miliona, i le faasologa.

6. Na ta’ua e le Failautusi o le Setete o Amerika, Lincoln, i le UN Security Council, o le a sili atu i le 200 miliona tala Amerika o le a totogi e le Iunaite Setete le totogi o sui auai i le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi i le faaiuga o lenei masina.“E atagia mai ai la matou tautinoga lata mai i le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) ina ia mautinoa e maua e WHO le lagolago e tatau ai i le taʻitaʻia o le tali atu a le lalolagi i le faʻamaʻi COVID-19, ma o loʻo matou galulue foi e toe fuataʻi le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) mo le lumanaʻi. ,” o le tala lea a Blinken.“

7. Pasila: Ole tui ole Sinopec COVID-19 a Saina ua fa'ata'ita'iina e aoga ile mutant novel coronavirus mai Peretania ma Aferika i Saute.I le aso 17 o Fepuari, na amata ai e le Butantan Institute se faʻasalalauga tuʻufaʻatasiga tele e faʻatatau i le faitau aofaʻi o tagata matutua ma faʻataʻitaʻi pe faʻaititia ai le faʻamaʻi pipisi.Ona o le faʻaogaina o tekinolosi e le faʻaaogaina, o le tui na faia e Saina Saienisi ma Tekonolosi e faʻamoemoe e sili atu le lelei nai lo isi tui.


Taimi meli: Feb-19-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou