CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa o le tuputupu aʻe o le tamaoaiga o le lalolagi e faʻamoemoe e oʻo atu i le 5.6% i le 2021, o le televave o le tuputupu aʻe i le lata i le 50 tausaga?E te fia iloa tala fou i le lalolagi?Fa'amolemole siaki tala fou a le CFM i aso nei.

1. Us: ia Iuni, CPI na siitia 5.4% mai le tausaga na muamua atu, o le maualuga maualuga talu mai Aukuso 2008, faʻatasi ai ma le faʻamoemoeina 4.9% ma le tau muamua o le 5.0%.CPI na siitia 0.9 pasene masina-i-masina ia Iuni, o le maualuga talu mai Iuni 2008, ae o le CPI autu na siitia 4.5 pasene mai le tausaga na muamua atu, o le maualuga maualuga talu mai le 1991.

2. Ua faaluaina le tau o felauaiga o saito faavaomalo pe a faatusatusa i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.E oʻo mai ia Iulai 9, o le fua faʻavaomalo o uta mo le faʻaulufaleina mai o soya US e 81 US tala i le tone, o le maualuga lea talu mai le faʻafitauli tau tupe faʻavaomalo ma le siʻitia o le 108 pasene i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.Talu mai le masina o Aukuso o le tausaga na te’a nei, ua amata ai ona si’itia le tau o taumafa, ma o le si’itia fo’i o le tau o uta o uta o le sami o se vaega lagolago, ae e le o se itu taua lea e a’afia ai le tau o taumafa.I lalo o le faʻavaivaia o isi mea lelei, o tau o meaʻai faavaomalo e ono fesuisuiai i se tulaga maualuga i le afa lona lua o le tausaga.

3. Fai mai le Minisita o le Siosiomaga a Iapani Junichiro Koizumi, o le ipu ogalaau i le maota o le palemia na afaina i le eleele o Fukushima.Ua taumafai le malo o Iapani e faʻamaonia e "saogalemu" le palapala eleelea, ae ua matua masalosalo tagata e toʻaitiiti tagata e naunau e faʻaogaina le palapala eleelea i totonu o latou nofoaga.O loʻo lipotia mai o le eleele faʻaleagaina lea na faia ai le faʻaleagaina o loʻo teuina i fale teu oloa i Fukushima Prefecture, ma e manaʻomia e le tulafono le ave i fafo atu o Fukushima Prefecture mo togafitiga mulimuli i le 2045. E ui lava ua tuʻuina atu e le Matagaluega o le Siʻosiʻomaga tulafono faatonutonu i le faʻaaogaina o le 'ele'ele e maualalo le fa'aogaina o mea fa'aalaiti i le fausiaina, ae o le galuega talafeagai e le o sologa lelei.

4. Un Secretary General Guterres: ina ia ausia le tele o tui puipuia ma faʻaumatia le faʻamaʻi COVID-19, e manaʻomia le isi 11 piliona tui o tui e tui ai tagata i le 70% o le lalolagi.E manaʻomia e le lalolagi se polokalame tui puipui COVID-19 i le lalolagi atoa e faʻaluaina le gaosiga o tui ma faʻamautinoa le tufatufaina lelei o tui.

5. [Matagaluega Leipa] o le US consumer price index (CPI) na siitia i le 0.9% ia Iuni mai le masina na muamua atu, o le siʻitaga sili lea i masina taʻitasi talu mai Iuni 2008, o loʻo faʻaalia ai o le siʻitia o tau o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina ai le tau o le tau.O le US CPI na siitia i le 5.4 pasene ia Iuni mai le tausaga na muamua atu, ma le CPI autu na siitia i le 4.5 pasene i lea tausaga ma lea tausaga, e le aofia ai tau tau taumafa ma le malosi, o le siʻitia sili lea i lea tausaga ma lea tausaga talu mai Novema 1991.

6. SEMI: fa'atauga i le lalolagi atoa o masini gaosiga semiconductor e fa'amoemoe e o'o atu i le US $95.3 piliona i lenei tausaga, lea o le a fa'amauina ai se fa'amaumauga maualuga.I le 2022, o loʻo i ai se avanoa e faʻalautele atili ai le US $ 100 piliona faʻailoga ma seti se maualuga fou.O nei mea, o faʻatauga, e aofia ai le faʻaogaina o meaʻai, fale faʻapipiʻi ma masini masini, o le a oʻo atu i le US $ 81.7 piliona i lenei tausaga, o se siitaga faaletausaga e 34 pasene.

7. [ECB] ole poloketi Digital Euro ole a ulufale ile 24 masina su'esu'ega.E leai ni fa'alavelave fa'atekinisi na maua i le vaega muamua o le pailate, ma o fa'ai'uga i le lumana'i pe tu'uina atu numera fa'atekinolosi o le a le fa'ai'uina muamua i lenei la'asaga.I so'o se tulaga, o le euro numera o le a fa'aopoopo nai lo le suia o tinoitupe.

8. I le aso 14 o Iulai, le National Day of France, na faʻaalia ai le tele o teteega tetee i le tele o vaega o le atunuu.I le aso 12, na faʻasalalau ai e Macron e amata atu ia Aukuso, e naʻo tagata e mafai ona ulufale i pa, faleʻaiga ma faleoloa ma tusi pasi tui.E tatau ona tui uma foma'i ma tausi soifua a'o le'i o'o i le aso 15 o Setema, a leai o le a le mafai ona fa'aauau galuega pe maua fo'i ni totogi.Na faitioina e le au tetee le faiga faavae o le "faailoga tagata i tagata e le o faia ni tui".Na lipotia mai e tusa ma le 20,000 tagata na auai i le tetee.

9. Faletupe a le Lalolagi: o le tuputupu aʻe o le tamaoaiga o le lalolagi o loʻo faʻamoemoe e oʻo atu i le 5.6% i le 2021, o le televave o le tuputupu aʻe i le lata i le 50 tausaga ma le tele o le faʻatupulaia o le tamaoaiga i le lata i le 80 tausaga.O loʻo faʻamoemoe e tumau pea le malosi o le tamaoaiga o le lalolagi i le 2022, ae o le malosi o le toe faʻaleleia o le tamaoaiga e le tutusa.Fai mai tagata popoto, o le tui o se tasi lea o mafuaʻaga taua mo le le tutusa o le toe faʻaleleia o le tamaoaiga.


Taimi meli: Iul-16-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou