CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa ua tu'uina atu e le fa'alapotopotoga fa'apisinisi le 10 aso e fa'atautaia ai avanoa avanoa?Siaki lelei tala fou a le CFM i aso nei.

1. Michael Ryan, faatonu o le World Health Organization (WHO)'s Health Emergency Program, fai mai o le COVID-19 e ono sosolo mo se taimi umi sei vagana ua usitaia e tagata tulafono faatonutonu mo le puipuia o faamai ma o tui puipui e ausia tulaga manaomia.Afai e tuai le tui puipui i tupulaga talavou, ole COVID-19 o le a faʻaauau pea ona sosolo.

2. Malo Aufaatasi: o le a toe faʻaleleia le tamaoaiga o le lalolagi i le 2021, faʻatasi ai ma le faʻamoemoe o le tuputupu aʻe o le 4.7%.Na afaina i le faʻamaʻi COVID-19, o le tamaoaiga o le lalolagi na paʻu i le 4.3% i le 2020, e sili atu nai lo le faʻaititia i le taimi o faʻafitauli tau tupe faavaomalo.Faatasi ai ma i latou, o le tamaoaiga o tamaoaiga tau atinaʻe na paʻu i lalo i le 5.6%, aʻo atinaʻe tamaoaiga na paʻu i le 2.5%.I le 2021, o le a tuputupu aʻe le tamaoaiga i le 4% ma le tamaoaiga i le 5.7%.O le tamaoaiga o Saina o loʻo faʻamoemoe e tupu i le 7.2% i lenei tausaga ma taʻitaʻia ai le 6.4% i Asia i Sasaʻe atoa.

3. O fa'atauga a Europa na si'itia i luga o le laupapa.O le FTSE 100th index a Peretania na siitia i le 0.33% i le 6660.75, o le CAC40 Farani na siitia i le 0.93% i le 5523.52, ma le DAX a Siamani na siitia i le 1.66% i le 13870.99.

4. O le Axiom Space, o se kamupani tumaoti a le US space, na ia tatalaina se lisi o le uluai vaalele vaalele faʻatautaia faʻapisinisi, faatasi ai ma le tolu tycoons mai le Iunaite Setete, Kanata ma Isaraelu na faʻatauina le $ 55 miliona le tau o tiketi mo se 10-aso malaga i le International Space Station i le. Ianuari.O le taimi muamua lea ua tu'uina atu ai e se fa'alapotopotoga fa'apisinisi le tautua avanoa mo se taimi umi.

5. O le sa avea muamua ma Peresitene o le US Donald Trump na faatuina le "Ofisa o le sa avea muamua ma Peresitene" i Palm Beach County, Florida i le 25th e tausia ai mataupu pe a uma ona tuua le tofi.O le ofisa fou a Trump o le a nafa ma le "puleaina (muamua) o le Peresitene Trump o fesoʻotaʻiga, faʻamatalaga lautele, foliga vaaia ma mea faʻapitoa," o le tala lea a le ofisa fou o Trump i se faʻasalalauga faʻasalalau.

6. [Taimi o le lalolagi] Na tuuina atu e Biden se faʻamanatuga e taʻusalaina ai le faʻailoga lanu, xenophobia ma le faʻaesea o tagata Asia-Amerika ma isi vaega na faʻatagaina ona ola faʻatauvaʻa e le malo tele o Amerika i le taimi o le Trump administration.O ia upu fa'ailoga lanu ma le mata'utia ma amioga e aofia ai le faiga o le "fa'aigoaina o le fa'ama'i COVID-19 i lona nofoaga muamua fa'afanua," fai mai o lenei fa'aupuga mo le fa'ama'i COVID-19 na fa'aosofia ai le fa'aituau ma le fa'ailoga tagata i tagata Asia ma le Pasefika i Saute Amerika, ma i'u ai fa'amalosi, fa'alavelave ma e o'o lava i solitulafono o le 'ino'ino i nei fa'alapotopotoga fa'ale-tagata.

7. Apple: i lana lipoti muamua o tupe maua mo le tausaga faaletupe 2021, na fa'ailoa ai e Apple le tele o tupe maua i kuata ta'i $111.4 piliona.O le taimi muamua lea ua malepe ai e le apu le US$100 piliona fa'ailoga i le kuata e tasi, ma fa'atau atu i luga 21% i lea tausaga ma lea tausaga ma tupe mama e US$28.76 piliona.

8.US: GDP na tupu i le 4% i le kuata lona fa o le 2020 ma ua faamoemoe e 4.2%, o lona uiga o le US GDP na paʻu i le 3.5% mo le 2020 atoa. O le GDP muamua le lelei talu ona faʻaitiitia 2.5% i le 2009 ma o le faaletonu faaletausaga sili ona leaga talu mai le tamaoaiga o Amerika na paʻu i le 11.6% i le 1946.


Taimi meli: Ian-29-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou