CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa e oʻo mai ia Setema 22, e silia ma le 6 piliona tui o tui na tuʻuina atu i le lalolagi atoa.E te fia iloa nisi tala fou i le lalolagi?Fa'amolemole siaki tala fou a le CFM i aso nei.

1. Faletupe tutotonu a Pasila: siitia le fua faatatau o nonogatupe i le 100 faavae i le 6.25%, e tusa ai ma faamoemoega.I le taimi lava e tasi, na ia folafola e siitia le tului i le isi 100 faavae ia Oketopa.

2. Russian Space Agency: tu'uina atu pepa fa'atatau o poloketi mo le su'esu'ega ma le fa'atulagaina o misiona a tagata i le masina.Ole aofaiga ole konekarate ole 1.7 piliona rubles ma o elemene o loʻo aʻafia i le poloketi o le a maeʻa i le ogatotonu o Novema 2025. O le uluai tulaueleele o Rusia i luga o le masina o le a faia i le 2030.

3. UK: fa'atumauina le tului fa'atatau e le suia i le 0.1 pasene ma le aofa'i atoa o fa'atauga o aseta e le suia ile £895 piliona, e tusa ai ma fa'amoemoega o maketi.

4. I le aso 23 o Setema, taimi fa'apitonu'u, na tu'uina atu ai e le WTO le barometer aupito lata mai o fefa'ataua'iga i auaunaga, fa'atasi ai ma le faitauga o le 102.5, o lo'o fa'ailoa mai ai o fefa'ataua'iga a le lalolagi i auaunaga na fa'aauau pea ona toe fa'aleleia i le kuata lona lua ma le tolu.Ae ui i lea, ua faʻaitiitia le faitau, ma afai o le faʻamaʻi COVID-19 o loʻo faʻaauau pea ona iai se aʻafiaga i fefaʻatauaʻiga i auaunaga, o le a vaivai le toe faʻaleleia o fefaʻatauaiga i auaunaga.O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai o fefaʻatauaiga a le lalolagi i auaunaga na paʻu i le 13.9 pasene i le kuata muamua o lenei tausaga faʻatusatusa i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.Fefa'ataua'iga i auaunaga na pa'u tele i le amataga o le fa'ama'i, ae na'o se vaega na toe fa'aleleia talu mai lena taimi, ma o le fa'ama'i o le a fa'aauau pea ona fa'amalosia le pisinisi turisi.

5. E tusa ai ma le Matagaluega o Faatoaga a Iapani, Vaomatua ma Faigafaiva, i le aso 22, ua aveese uma e le Iunaite Setete le faʻatapulaʻaina o meaʻai mai fafo mai Iapani talu mai le faʻalavelave faaniukilia i Fukushima i le 2011. E tusa ai ma tapulaʻa, 54 atunuu ma itulagi ua faʻauluina mai fafo. faʻatapulaʻa talu mai le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le afi faaniukilia a Fukushima Daiichi i le 2011, ae faʻatasi ai ma le siʻitia o tapulaa a le US, o le a faʻaititia le numera i le 14 atunuu ma itulagi.Faaalia e le Matagaluega o Faatoaga, Vaomatua ma Faigafaiva, e 100 le aofai o oloa ua mafai nei ona auina atu i Amerika i le 14 itumalo, e aofia ai le araisa ma le shiitake mushrooms i Fukushima Prefecture.

6. E oo atu i le aso 22 o Setema, e silia ma le 6 piliona tui puipui na faia i le lalolagi atoa.O Saina e tusa ma le 40 pasene, e oʻo atu i le 2.18 piliona tui, sosoo ai ma le 826 miliona tui i Initia ma 386m doses i le Iunaite Setete.

7. Ofisa o tala fou satelite a Rusia: Dmitry Peskov, failautusi a le peresitene o Rusia, fai mai na faataunuuina e Rusia ana matafaioi uma e tuuina atu le kesi faalenatura i Europa ma e latalata i le maualuga o taimi uma i tulaga o le sapalai.

8. Taialani's National Tourism Administration: o le tatalaina o Bangkok, Chonburi, Biburi, Bashu ma Chiang Mai, lea sa fuafua e tatalaina i turisi faavaomalo ia Oketopa, o le a tolopo ia Novema.O le mafua’aga ona e le’i o’o i le 70% le fua o tui puipui o le COVID-19 i itumalo nei e lima, ma o lo’o fa’atali pea nisi o vaega mo le tufatufaina atu e le Matagaluega o le Soifua Maloloina ia lava tui.

9. I le 2:00 i Beijing i le aso 23 o Setema, o le a faalauiloa ai e le Federal Reserve lana faaiuga o le tului ia Setema, ma o le a faia e le Taitaifono a le Federal Reserve Colin Powell se fonotaga a le au tusitala i le 2:30.O le Fed o loʻo faʻamoemoe lautele e taofi ana faiga faʻavae e le suia, ae o le a faʻaalia i le faʻaitiitia o le taimi o lana polokalame faʻatau-faʻatauga $120 piliona i le masina.

10. Us media: Ua fa'ailoa mai e le Iunaite Setete e amata mai i le amataga o Novema, o le a fa'amalieina tapula'a femalagaa'i mo turisi uma mai fafo ua uma ona tui fa'asaga i le COVID-19.E tusa ai ma taʻiala fou na tuʻuina atu e le US Centers for Disease Control and Prevention, o le tui COVID-19 ua faʻamaonia e le Iunaite Setete i le faʻamalieina o femalagaiga faʻatapulaʻa e aofia ai e le gata i latou ua faʻatagaina i le Iunaite Setete, ae faʻapea foʻi ma i latou o le World Health Organization (WHO). ) ua tu'u i le lisi fa'aoga fa'afuase'i.e aofia ai tui Pfizer, tui Initia Serology Institute, tui AstraZeneca, tui Johnson, tui Modena, faʻapea foʻi ma tui Sinopec a Saina ma vailaʻau masani a Saina.


Taimi meli: Sep-24-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou