CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa e tusa ai ma se lipoti na tuʻuina atu e le ILO i le 2nd, O le numera o tagata e leai ni galuega i le lalolagi e oʻo atu i le 205 miliona i le 2022. Faʻaopoopo tala fou, Kind siaki le tala fou a le CFM i aso nei.

1. [German Economic Weekly] ona o le tele o le tapunia o le taulaga, o kamupani vailaau ua matua tapunia, ma o le sapalai o le sapalai o fualaau faasaina a Initia i Europa ma isi itulagi ua i ai nei i se tulaga o le paʻu.O le faʻamaʻi COVID-19 ua mafua ai le paʻu tele o le gaosiga o falegaosimea i Initia, faʻatasi ai ma faʻasalalauga faʻafomaʻi a Initia ma kamupani API o loʻo faʻagaioi i le na o le 30 pasene.

2. I totonu o le tolu masina, na siitia ai le tau faavaomalo o auro mai le $1676 i le aunese i le sili atu i le $1900 i le aunese, o se siitaga e toetoe lava 15 pasene.E tusa ai ma le alamanuia, o le maketi auro o loʻo i ai nei o loʻo i ai i se taamilosaga maualuga, ma o le tele o kamupani gaosiga auro o loʻo faʻalauteleina le gaosiga gafatia ma le mauaina o punaoa minerale.E ui ina maualuga tau, ae o loʻo vevela pea le faʻaaogaina o auro.

3. O le tamaoaiga o le lalolagi o loʻo faʻamoemoe e tupu i le 5.8 pasene i le 2021, faʻatusatusa i le 5.6 pasene, o le US tamaoaiga o loʻo faʻamoemoe e tuputupu aʻe i le 6.9 pasene, faʻatusatusa i le 6.5 pasene, ma le Eurozone e faʻamoemoe e tupu i le 4.3 pasene , siitia mai le 3.9 pasene.O le tamaoaiga o Saina o le a faʻaauau pea le malosi o le tuputupu aʻe.O le tamaoaiga o Saina o le a tuputupu aʻe i le 8.5% i le 2021 ma o loʻo faʻamoemoe e faʻatupulaia i le 5.8% i le 2022, o ia mea uma e sili atu nai lo le maualuga o le tamaoaiga o le lalolagi.

4. WMO: o le La Nina event o le 2020-2021 ua maeʻa, ma tulaga le mautonu e le o El Nino poʻo La Nina e foliga mai o le a pulea le Pasefika teropika i masina a sau.O le vevela o le ea o loʻo faʻamoemoe e sili atu i luga ole averesi mai ia Iuni ia Aukuso, aemaise lava ile Itulagi i Matu.

5. [Faletupe a le Lalolagi] ua iai nei le US $12 piliona le Faletupe o le Lalolagi i le faatupeina o tui, lea e mafai ona fesoasoani i nisi o atunuu e faatau ma tufatufa atu tui COVID-19 ma faamalosia ai le tui.O loʻo faʻamoemoe e oʻo atu i le faʻaiʻuga o Iuni o le tausaga nei, o le a faʻatautaia galuega faʻamaonia a le Faletupe o le Lalolagi i le silia ma le 50 atunuu, lea o le a mafai ona faʻaogaina vave tui e ala i auala e pei o le COVID-19 Vaccine implementation Plan.

6. Iapani: o se mataupu o siama siama ma se suiga "E484Q" e ono faʻaitiitia ai le aoga o le tui ua faʻamaonia mo le taimi muamua i luga o le pale fou o le "Alpha" lea na faʻaalia muamua i Peretania.Ua talitonu nei pulega e leʻi suia le malosi faʻamaʻi ma le ogaoga o le faʻamaʻi pipisi.E leai se fa'amaumauga lata mai o tagata mama'i po'o latou aiga o lo'o o atu i fafo, o lea na fa'amautu ai e le pulega o le virusi e sui i le tino o le tagata ma'i.

7. O le Faalapotopotoga o Mea Taumafa ma Faatoaga a Malo Aufaatasi: ia Me, o le tau o taumafa i le lalolagi atoa na siitia i le 4.8% mai le masina talu ai, na siitia mo le 12th masina sosoo ma o le siʻitia sili lea o masina-ma-masina talu mai Oketopa 2010 ma le maualuga maualuga talu mai Setema 2011. Fa'ava-o-malo tau o suau'u fualaau faisua, suka ma fatu fa'asili maualuga, ma ta'ita'ia ai le fa'ailoga maualuga.

8. NASA: fuafua e faia ni misiona fou se lua e suʻesuʻe Venus i le va o le 2028 ma le 2030, e tofu ma le faʻatupeina e tusa ma le $ 500 miliona.O mea e aofia ai le suʻesuʻeina o le evolusione o Venus, o le malamalama atili i le tala faʻasolopito o Venus ma le auiliiliga o eseesega i le va o Venus ma le Lalolagi i le itu o le atinaʻe.

9. O le aofaʻi o tagata e leai ni galuega i le lalolagi o le a oʻo atu i le 205 miliona i le 2022, e sili atu nai lo le 187 miliona i le 2019, e tusa ai ma se lipoti na tuʻuina mai e le International Labor Organization (ILO) i le 2nd.O le lipoti o loʻo faʻaalia ai o le faʻafitauli o maketi faigaluega e mafua mai i le faʻamaʻi COVID-19 e ono umi, ma o le fua o le faʻatupulaia o galuega i le lalolagi o le a le lava e toe totogi ai le leiloa o galuega na mafua mai i le faʻamaʻi i le 2023.


Taimi meli: Iuni-04-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou