CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

Sa sainia e Saina ma Rusia se feagaiga o le malamalama i le galulue faatasi i le fausiaina o se nofoaga faavaomalo suʻesuʻe masina.E fia iloa nisi tala fou.Siaki lelei tala fou a le CFM i aso nei.

1. O loo feagai le lalolagi ma se faafitauli o le lē lava o le oneone.I le vaega faufale, e faʻaaogaina e le lalolagi le tusa ma le 4.1 piliona tone o sima i tausaga taʻitasi.O le aofaʻi o le oneone o loʻo faʻaaogaina e tusa ma le 10 taimi nai lo le sima, ma i galuega faufale lava ia, e sili atu i le 40 piliona tone oneone e faʻaaogaina e le lalolagi i tausaga taʻitasi.Fa'amaumauga mai le Polokalama Siosiomaga a Malo Aufaatasi o lo'o fa'aalia ai o le fa'aaogaina o oneone a le lalolagi ua si'itia i le 200% pe a fa'atusatusa i le 20 tausaga talu ai.Ona o le oneone i le toafa e lamolemole ma lapotopoto, e le talafeagai mo fale.O le oneone e masani ona faʻaaogaina i fale faufale e masani lava o oneone vaitafe.

2. Sa sainia e Saina ma Rusia se feagaiga o le felagolagoma'i i le fausiaina o se nofoaga mo su'esu'ega fa'ava-o-malo.O le National Space Administration of China ma le Russian State Aerospace Group o le a tausisia le mataupu faavae o le "faatalanoaina soofaatasi, fausia faatasi, ma fefaʻasoaaʻi" e faʻalauteleina le galulue faʻatasi i le International Lunar Research Station, tatala i atunuu fiafia uma ma paaga faavaomalo, ma fa'amalosia fefa'ataua'iga su'esu'ega fa'asaienisi.o le a tatou faʻalauiloaina le suʻesuʻega filemu ma le faʻaogaina o avanoa mo tagata uma.

3. Iapani: GDP na tupu i se fua faatatau faaletausaga o le 11.7% i le kuata lona fa, fuafuaina i le fua faatatau faaletausaga o le 12.6%, ma le GDP na tuputupu ae i le masina-i-masina faatupulaia o le 2.8% i le kuata lona fa, faatasi ai ma se fua faatatau o le tuputupu ae. o le 3.0%.

4. Na palota le US House of Representatives mo ma tetee i le US$1.9 trillion COVID-19 rescue bill ia Mati 10, taimi i le lotoifale.O le fuafuaga o le a tuʻuina atu i le US President Joe Biden mo le sainia o le tulafono.

5. O le malo o Iapani o le a faʻatagaina faapitoa tagata mai fafo e fesoʻotaʻi ma Taaloga Olimipeka ma Paralympic Tokyo e ulufale mai i le atunuʻu, ae faʻatapulaʻa le aofaʻi o tagata.O loʻo faʻamoemoeina e tusa ma le 2000 tagata i le aso, ma o tapulaʻa o le a faʻamalieina i vaega.

6. E lagolagoina tele e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) le tusipasi faaeletonika ole tui ole COVID-19, lea e mafai ona faamaumau faamatalaga ole tui ia lelei ma sa'o.E iai se eseesega tele i le mauaina o faʻamatalaga mai tusi pasi tui ma le faʻaaogaina o ia tusi pasi e faʻatapulaʻa ai femalagaaiga a tagata, ma o loʻo i ai le manaʻoga e faʻamautinoa le le faalauaiteleina o faamaumauga o tui ma e mafai ona faitau tusi pasi tui i luga o tulaga eseese.O lo'o fa'avaeina se fa'avae fa'apitoa ma fa'atekinisi mo ia tusipasi.

7. Japan Machine Tool Industry Association: ona o le tele o faʻatonuga fou mai Saina, o le aofaʻiga o faʻatonuga o mea faigaluega masini Iapani na siʻitia i le 36.7% ia Fepuari mai le tausaga na muamua atu i le 105.553 piliona yen, poʻo le 6.32 piliona yuan, faʻaalia se siitaga mo le fa masina sosoo, o le siitaga sili lea i le tolu tausaga.O poloaiga masina na malepe i le 100 piliona yen faʻailoga mo le taimi muamua i le 19 masina, o se maualuga fou i le toeitiiti atoa le lua tausaga.

8. Matagaluega a le US Treasury: o le tala fa'atatau o tupe ia Fepuari e 310.9 piliona tala Amerika.Aʻo amata le tausaga faʻaletupe a Amerika ia Oketopa, o le paʻu o le paketi i le lima masina muamua o le tausaga faʻaletupe 2021 na oʻo atu i le 1.05 trillion US tala, o se faʻamaumauga maualuga mo le vaitaimi lava e tasi.O le pa'u o le paketi mo le vaitaimi lava e tasi i le 2020 aʻo leʻi faʻamaʻi le COVID-19 e 624.5 piliona US tala.Fai mai le Congressional Budget Office o le stimulus bill o le a siitia ai le paʻu i se isi $1.16 miliona i le 2021 ma le $528.5 piliona i le tausaga faaletupe 2022.

9. O le ECB: fa'atumauina le fua faatatau autu o le toe fa'atupeina i le 0%, o le tului o tupe teu i le-0.5%, ma le tului o nonogatupe i le 0.25%.Ole fua ole polokalame ole faʻatauga faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi o le a tausia ile 1.85 trillion euros.O le saoasaoa o le faʻatauina o faʻalavelave faʻafuaseʻi e faʻatau ai aitalafu faʻamaʻi o le a matua faʻavavevaveina i le kuata a sau.

10. Ina ua maeʻa le tele o taamilosaga o talanoaga ma faʻatalanoaga, na faʻasalalau e le aufaipisinisi semiconductor a Saina ma le Iunaite Setete i le aso 11 o le a latou faʻatutuina faʻatasi se "Vaega galulue i luga o Faʻatekonolosi ma Fefaʻatauaʻiga faʻatapulaʻa i le Semiconductor Industry o Saina ma le Iunaite Setete, ” lea o le a fa'atuina ai se faiga fa'asoa fa'amatalaga talafeagai mo le pisinisi semiconductor a Saina ma le Iunaite Setete.faiga fa'afesuia'i i fa'atonuga fa'aulufale atu, puipuiga o filifili sapalai, fa'ailoga ma isi fa'agata fa'atekonolosi ma fefa'ataua'iga.

11. Ua pasia e le Maota o Sui o Sepania se pili e fa'asalaina ai mariuana e fa'aoga mo fa'afiafiaga, fa'afoma'i ma fa'asaienisi.O le tulafono taufaaofi o le a mafai ai ona tuʻuina atu laisene e lima mo le totoina, felauaiga, faʻatau atu, suʻesuʻega, faʻaulufale mai ma le auina atu i fafo o mariuana.E na'o tagata ua aulia le 18 tausaga ma ua i ai se laisene e mafai ona toto, ave pe fa'aaogaina le cannabis ma ana mea e maua mai ai.Afai e iu ina avea le pili ma tulafono, o Mekisiko, ma le faitau aofaʻi e sili atu i le 120 miliona, o le a avea ma atunuʻu sili ona tele i le lalolagi e faʻatulafonoina fualaau faasaina.


Taimi meli: Mati-12-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou