CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te fia iloa le atinaʻe lata mai o faʻamaʻi i atunuu eseese?E te fia iloa le a'afiaga o le fa'ama'i i pisinisi eseese?Ma le tulaga o tui i atunuu eseese?

  1. Ua fa'ailoa mai e le Facebook o le a tu'u aisa le tala a Trump "e le gata" i luga o le Facebook ma lona fa'asalalauga fa'asalalau Photo Wall se'ia mae'a se suiga filemu o le pule."Ua faamoemoe Peresitene Trump e faaaoga le vaega o totoe o lana nofoaiga e faavaivaia ai le suiga filemu ma le tatau o le pule," na tusia ai e le Pule Sili o Facebook Ma Zuckerberg i luga o le Facebook platform i le 7th.Fai mai Zuckerberg o le a "matua lamatia" le faʻatagaina o le peresetene e faʻaauau ona faʻaaoga le Facebook i le taimi nei.
  2. [Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO)] i le 2021, ua i ai i le lalolagi mea faigaluega fou e pei o tui e taulimaina ai le faʻamaʻi i le COVID-19, ae o loʻo feagai foʻi ma luʻitau fou e pei o le virus mutation.E silia ma le 230 miliona tagata i Europa o loʻo nonofo nei i le poloka a le atunuʻu, ma o nisi atunuu o le a faʻasalalau le poloka i vaiaso a sau.O le faʻamaʻi pipisi o le COVID-19 i le sili atu ma le 1/4 o atunuʻu Europa e maualuga tele, ma o loʻo i lalo o le mamafa o le tausiga o le soifua maloloina.
  3. [Faalapotopotoga o Mea'ai ma Fa'ato'aga a Malo Aufaatasi] Na si'itia tau o mea'ai i le lalolagi mo le fitu masina soso'o, ona o tau o suau'u susu ma fualaau faisua.Ia Tesema 2020, o le tau o taumafa i le lalolagi atoa na ave i le 107.5 points, i luga ole 2.2 pasene mai le masina talu ai.O le averesi o le 97.9 points i le 2020, o le tolu-tausaga maualuga, i luga 3.1% mai le 2019, ae i lalo ifo o le maualuga o le 131.9 i le 2011.
  4. I le 2020, o le numera o tagata tafafao maimoa faavaomalo na taunuu i Italia na faʻaititia i le 78 miliona, o le numera o tagata tafafao maimoa na faʻaititia i le 240 miliona, ma le numera o tagata Italia o loʻo malaga i fafo na faʻaititia i le 36 miliona.O turisi Italia ua toe foi i le mea sa i ai i le 30 tausaga talu ai.
  5. E oʻo mai ia Ianuari 9, 13 tulaga na faia faiga e poloka pe faʻatapulaʻaina Trump ma ana tala faʻatatau, e tusa ai ma le US media Axios.E aofia ai Twitter, Facebook, Google, Apple, TikTok, Ins ma isi.O le tele o mafuaaga o le faʻalauiloaina ma le faʻalauiloaina o sauaga ma le ita i luga o latou tala faʻatatau.
  6. O le Centers for Disease Control and Prevention a le Iunaite Setete na lipotia i le 8th e sili atu nai lo le 300000 fou faʻamaonia mataupu o le COVID-19, oʻo atu i le 314093, faʻamauina se faʻamaumauga fou talu mai le amataga o le COVID-19 i le Iunaite Setete.Kalefonia o le "nofoaga sili ona afaina" o faʻamaʻi talu ai nei i le Iunaite Setete, faʻatasi ai ma le faʻateleina o aso taʻitasi e lata i le 40,000 mataupu i le 7 aso talu ai.O nisi o tagata tomai faapitoa i le soifua maloloina lautele e popole ona o le vevesi talu ai nei i le US Congress i Uosigitone e ono faaosofia ai le tala fou o le coronavirus "tele fesootaiga" faalavelave.
  7. Dr. Mahajan, Iunivesite o Kalefonia, Los Angeles: o le potu tigaina i le eria o Los Angeles ua ova le uta, ae o le siʻitia o mataupu COVID-19 e mafua mai i femalagaaiga i aso malolo e "leʻo iinei."O le faʻamaʻi i Kalefonia i Saute o loʻo popole i lenei laʻasaga, ma o potu mo togafitiga tigaina i falemaʻi ua tumu atoa aʻo leʻi oʻo i aso malolo masani.O le maualuga o le faʻamaʻi e ono tupu i le lua i le tolu vaiaso pe a maeʻa le aso malolo masani, e ono le mafai e falemaʻi ona faʻafetaui.
  8. Fai mai le Palemia o Serbian Burnabic, ua ausia e le malo o Serbia se maliliega e faatau le 8 miliona tui o le COVID-19 tui, e aofia ai le tui Saina, ma ua faamoemoe e faamaea le tui a le atunuu ia Me ma Iuni.Afai e sologa lelei mea uma, e ono avea Serbia ma atunuu muamua i Europa e faamaea le tui.
  9. House Speaker Nancy Pelosi: House Democrats o le a tuʻuina atu se iugafono e talosagaina ai le Sui Peresetene Pence e faʻaaoga le 25th Teuteuga i le US Constitution e aveese ai Peresitene Trump.Afai e musu Pence, o le a agai i luma le Maota o Sui i le faagasologa o le molia o Trump.E tusa ai ma se suʻesuʻega fou a le ABC ma Ipsos, e oʻo atu i le 56% o tagata Amerika na faʻamaonia le faʻasalaina o Trump aʻo leʻi maeʻa lana nofoaiga.
  10. Talu mai le faʻamaʻi, ua faʻatupulaʻia le aofaʻi o aitalafu a le lalolagi, ua siitia i le $ 17 miliona i le $ 275 miliona i le 2020, e leʻi tupu muamua talu mai le faʻamaʻi.O le fua faatatau o aitalafu a le malo i le lalolagi atoa i le GDP na siitia mai le 90 pasene i le 2019 i le lata i le 105 pasene i le 2020. O le faʻamalosia o le tamaoaiga na faia se sao, ae ua aumaia ai foi luitau e pei o le le paleni o tupe ma paketi.O le tamaoaiga o le lalolagi e mafai ona faʻanofoina i aitalafu faʻamaumau i le 2021, toso i lalo avanoa mo le toe faʻaleleia.

Taimi meli: Ian-12-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou