CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te fia iloa le tulaga lautele o le tamaoaiga o le lalolagi i aso nei?E te fia iloa tala fou e uiga i le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi?Ma le su'esu'ega fou o tui puipui i atunu'u 'ese'ese? Kind check CFM's news today.

1. Ua faasilasila mai e le malo o le Hong Kong Special Administrative region (HKSAR) i aso nei o le a le toe amanaʻia le tusifolau a le British National (fafo) (BNO) o se pepa malaga aloaia ma faʻamaoniga o le faʻamatalaga.Fa'amanaia mai le aso 31 Ianuari, e le mafai ona fa'aogaina le tusifolau BNO mo le ulufale pe alu ese i Hong Kong, e le mafai fo'i ona fa'ailoaina o so'o se fa'amaoniga o le fa'asinomaga i Hong Kong.

2. E tusa ai ma le Los Angeles Times, o le aoga o tui Novax ma Johnson i le novel coronavirus ua oʻo i le 70 i le 90 pasene, ae o le tali atu i le siama eseese o loʻo maua i Aferika i Saute ua pa'ū i lalo ifo o le 60 pasene, lea e tele. maualalo ifo nai lo isi ituaiga.Novak talu ai nei na faasilasila mai ai o le aoga o le fesuiaiga o siama (B.1.351) na maua i Aferika i Saute ua faaitiitia i le 49%.

3. Faasalalauga Iapani: a o pulea e le malo Iapani le fua o suʻega, e ono i ai le tele o faʻamaʻi pipisi, 16 taimi le aofaʻi o tagata ua maua i le taimi nei, e tusa ai ma se suʻesuʻega fou i le faʻamaʻi COVID-19 i Iapani.E tusa ai ma le lipoti, ina ua maeʻa se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi o faʻamatalaga faʻamaʻi i Iapani, Okinawa International University ma Central University na faʻapea o le faʻamaʻi i Iapani na sosolo mai le laumua i le atunuʻu atoa, aemaise lava le fuafuaga faʻalauiloa a le malo "Alu i Malaga. ” faatelevaveina le sosolo o le siama.

4. US GDP moni na tupu i se fua faatatau faaletausaga o le 4 pasene i le kuata lona fa o le 2020, ae o le tamaoaiga na faaitiitia i le 3.5 pasene mo le tausaga atoa.O le tausaga atoa foi lea na pa'u'u ai le tamaoaiga o Amerika talu mai le fa'afitauli tau tupe fa'ava-o-malo i le 2008, o le tulaga sili ona leaga talu mai le 1946.

5.Citron, o se US short-seller, fai mai o le a le toe tuʻuina atu lipoti puʻupuʻu ma o le a taulaʻi atu i avanoa umi mo tagata taʻitoʻatasi teufaafaigaluega.O matou fa'atau atu VS Wall Street's lima aso toso-o-taua: i le lua vaiaso talu ai, sa i ai se vaaiga uiga ese i le US stock market: Game Station, o se US ta'aloga fa'atau oloa ua fa'aitiitia mo le tele o tausaga, ua faʻafuaseʻi ona avea ma tupe sili ona vevela i totonu o le Iunaite Setete, ma lona tau o sea na siʻitia mai le $19 i le aso 12 o Ianuari i le maualuga o le $483 i le aso 28 o Ianuari, ma tapunia i le $193.6 i le aso 28.O le si'itia mata'ina o tau o fa'atauga e le'i fa'amoemoeina ose maketi fa'amalosia e mafua mai i le to'atele o tagata fa'atau oloa o lo'o fa'apotopoto fa'atasi.O le taimi lea, na faʻatonuina ai e le vaega o le aufaipisinisi faʻatau oloa ia le itiiti ifo ma le lua Wall Street hedge funds e faʻapuupuu le "taʻaloga taʻaloga" e "tuu i lalo o latou lima".Ina ua maeʻa le mea na tupu, Robin Hood, o se faʻatautaia fefaʻatauaʻiga a Amerika, na tuʻuina atu tapulaʻa e taofia ai tagata faʻaoga o ana talosaga mai le faʻatauina o faʻatau e pei o nofoaga taʻaloga.

6. I le aso 1 o Ianuari, na taunuu ai i Pakisitana se vaega o tui puipui o le coronavirus fou ua le mafai ona faʻaaogaina e le malo o Saina.O le vaega muamua lea o fesoasoani tui mai le malo o Saina ma le vaega muamua o tui na maua e Pakistan.Na faafetaia e le Minisita o le Va i Fafo Pakisitana Qureshi le malo o Saina ma tagata mo le latou lagolago malosi i le taua a Pakisitana e faasaga i le faamai, ma fai mai o le faamai o le a ave le faamuamua i le tui i luma o tagata fomai.

7. Na faasilasila mai e Farani i le afiafi o le aso 29, ina ia taofia le faʻamaʻi COVID-19, ua filifili le malo Farani e tapunia ona tuaoi i atunuu i fafo atu o le Iuni a Europa.

8. Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO): o le teuina o tui COVID-19 o le a oo atu ai i ni faafitauli tetele se tolu.Muamua, o le a avea ma "faʻalavelave faʻaleagaina amio mama", ma lona lua, o le a mafua ai ona sosolo le faʻamaʻi, ma faʻagesegese ai le toe faʻaleleia o le tamaoaiga o le lalolagi.Ole fa'ataga ole fa'aulufale atu o lo'o iai nei po'o fa'atapula'aina o lo'o faia e so'o se atunu'u o le a taofia ai le tafe fua o mea mata mo le gaosiga o tui, meafaigaluega fa'amaonia ma isi vaila'au, e leai se mea e taofia ai le sosolo ole fa'ama'i COVID-19.

9.German Marshall Foundation: I le 2020, e ui lava i taumafaiga a Twitter ma Facebook e taofia faʻamatalaga sese, na faʻaauau pea ona faʻateleina mea taufaasese mai luga o upega tafaʻilagi taʻutaʻua.O le faʻasalalauina o upega tafaʻilagi taufaasese i luga o Twitter na oʻo i le maualuga o taimi uma i le kuata lona fa o le tausaga talu ai, ina ua tapeina a latou mea e Twitter 47 miliona taimi.Pe a faʻatusatusa i isi mea, o mea o loʻo i totonu o upega tafaʻilagi taufaasese e faʻalauteleina ai lona faʻasalalauga vave.

10. Talu ai nei, o tau taugofie o le tele o "fetu" i le maketi o oloa a Amerika na fesuisuiai ma le malosi i le taʻaloga i le va o tagata faʻatau oloa ma tupe puipui.E ui lava o lenei ta'amilosaga o fa'atauga pu'upu'u o fa'atauga laiti uma ma tau maualalo o sea, o lo'o atagia mai ai le tele o taumatematega e mafua mai i le si'itia fa'avalevalea o fa'atauga a Amerika e fa'atatau i le tele o tupe fa'aalu.O nisi o tagata fai maketi e talitonu o le maketi "puupuu" e mafai ona faʻalauiloaina se taamilosaga fou o le tosoina i tua i US stocks.

11. E leai se loia mo le fa'amasinoga a Trump?E silia ma le vaiaso aʻo lumanaʻi le faʻamasinoga o le sa avea muamua ma Peresetene o Amerika Donald Trump, e toʻalima loia, e aofia ai ma loia taʻitaʻia e toʻalua, ua tuua le latou vaega faʻaletulafono i luga o le mafuaaga latou te le ioe i le "fuafuaga faaletulafono" a Trump, e tusa ai (CNN) .

12.O le kamupani telefoni atamai Saina Xiaomi na faila se tagi faasaga i le US Department of Defense and Treasury ia Ianuari 29 taimi i le lotoifale.I le taimi muamua, na faalauiloa ai e le US Department of Defense ia Ianuari 14 ua faaopoopo kamupani Saina e iva i le lisi o faasalaga a le militeri a Saina, e aofia ai le kamupani vaalele Comac ma le telefoni feaveai Xiaomi.


Taimi meli: Feb-02-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou