CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te fia iloa e uiga i suiga ole tau ole lalolagi?E te fia iloa le tulaga o iai nei le fa'ama'i i atunu'u 'ese'ese?si'i lelei talafou a le CFM i aso nei.

1. Na malilie taʻitaʻi o le 27 sui o le Iuni a Europa i le fuafuaga lata mai e faaitiitia ai le afi ia Tesema 11, ma ioe o le EU kasa kasa o le a itiiti ifo i le 55% maualalo i le 2030 nai lo le 1990. O le EU na faatulaga muamua se sini o le 40 pasene.Ae ui i lea, o le fuafuaga fou a le EU e faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o mea e manaʻomia lava ona faʻamaonia e le Palemene Europa.

2. O le faʻamaʻi i Siamani ua faʻateleina talu ai nei, ma o le Chancellor Angela Merkel o le a talanoaina ma ofisa o le malo ia Tesema 13 faiga e faʻamalosia atili ai le poloka.O le talanoaga o le Aso Sa o le a aofia ai pe tatau ona tapunia faleoloa aʻo leʻi oʻo i le Kerisimasi.I le taimi muamua, o vaega o Siamani na tapunia mo le ono vaiaso, pa ma faleaiga ua tapunia, ae o faleoloa ma aʻoga na tatala pea.

3. Tesla, le US carmaker, o le a auina atu se sui i Initonesia i le masina a sau e talanoaina le ono mafai ona faʻafaigaluegaina i lana eletise sapalai laina, o le tala lea a le malo o Initonesia.Fai mai Mr Musk na ia fuafua e ofoina atu se "konekarate umi, tele" pe afai o le laʻuina o le nickel e "lelei ma lelei le siosiomaga".

4. O le Olo o Eiffel i Farani ua fuafua e toe tatalaina mai ia Tesema 16. Ua tapunia le faatosina talu ona toe tatalaina le poloka ia Oketopa 30. O le aafia i le COVID-19 faʻamaʻi, le aofaʻi o pasese ma le suiga o le Eiffel Tower na faʻaititia e tusa ma le 80% ma le 70% faʻatusatusa i le 2019. O le mafuaʻaga sili o le paʻu i le suiga o le le lava o tagata tafafao maimoa.

5. E tusa ai ma tulafono feterale a Amerika, o le a fono le au palota a le setete ia Tesema 14 e palota aloaia mo le peresitene ma le sui peresitene.O le a faavaeina le Konekeresi fou ia Ianuari 3, 2021, ma o le a faia se fonotaga soofaatasi i le aso 6 o Ianuari e faitau aloaia ai palota palota ma faalauiloa ai le manumalo i le palota a le peresetene.I le aoauli o Ianuari 20, 2021, na maeʻa ai le fesiitaiga o le pule a le peresetene.

6.Apple CEO Tim Cook: Ua ausia e Apple le carbon neutrality i lana pisinisi i le lalolagi i lenei tausaga ma ua fesoasoani i le 95 tagata faʻatau oloa e ausia le 100% suiga o le malosi faʻafouina.Ua faʻaalia e Apple se fuafuaga e ausia ai le carbon neutrality i lana sapalai atoa ma le faʻaaogaina o oloa i le 2030, 20 tausaga muamua atu nai lo le faʻamoemoe na faʻatulagaina e Malo Aufaatasi.

7. Na lipotia mai e le BBC e faapea, faatasi ai ma le fesoasoani a le Iunaite Setete, o sootaga a Morocco ma Isaraelu na masani ai.I le avea ai o se vaega o le maliliega, na malilie le Iunaite Setete e amanaʻia le pule a Morocco i luga o le finauga i Sisifo Sahara.O Morocco o le lona fa lea o atunuu ua ausia se maliliega faapena ma Isaraelu.O le United Arab Emirates, Bahrain ma Sudan ua maeʻa ona faia ni maliega ma Isaraelu.

8.World Gold Council: lalolagi auro ETF umia pa'u i le 107t, pe tusa ma le $6.8 piliona, ia Novema, faʻamauina mo le 2.9 pasene o le aofaʻi o aseta i lalo o le pulega.O le pa'u muamua lea i le tausaga ua tuana'i ma le lona lua aupito maualuga o tupe maua mai masina ta'itasi i tala'aga.O le mafuaʻaga autu atonu o tau auro na mafatia i le sili ona leaga o le masina talu mai Novema 2016, pa'ū 6.3 pasene.

9. E leai se faʻafitauli i le saogalemu o tamato faʻasologa o kene i le Iunivesite o Tsukuba ma Sanatech Seed, ma o loʻo faʻamoemoeina e avea ma uluai "meaʻai faʻasologa o gene" faʻamaonia i Iapani.O tamato atiaʻe e mauoa i le GABA, o se mea e taofia ai le faʻatupulaia o le toto.E faʻaaogaina auala faʻataʻitaʻiga e faʻaumatia ai se vaega o kenera e faʻatapulaʻaina le anotusi o le GABA, faʻateleina le anotusi.

10. O Amerika o le a tuiina i le pale niumonia fou na atiina ae e Pfizer ma Biotech mai Tesema 14 taimi i le lotoifale.O le vaega muamua o tui o le a tatalaina i le aso 13 o Tesema i le lotoifale, ma 145 nofoaga sapalai o le a faʻatulagaina i le Iunaite Setete ia Tesema 14, faʻatasi ai ma le 425 faʻaopoopo i le aso 15 ma le 66 faʻaopoopo i le 16th.Ole numera o tagata e mauaina le vaega muamua ole tui ole a oʻo ile 3 miliona.

11.On Tesema 14, na lipotia e le Matagaluega o le Puipuiga a Rusia talu mai le amataga o lenei tausaga, ua maua e le au tekinolosi leitio a le Army Space Army le sili atu i le 1,000 faʻalavelave o vaalele vaʻavaʻa mai fafo o loʻo felelei latalata i le tuaoi o Rusia, lea e tusa ma le 40% sili atu nai lo le mea mulimuli. tausaga.Na taʻua foi e le Matagaluega o le Puipuiga a Rusia, ua maua ma tulituliloa e le au tekinolosi leitio le sili atu i le 2 miliona le ea i lenei tausaga.

12. Taimi i le lotoifale i le aoauli o Tesema 13, na tupu ai se fana i tafatafa o se falesa i Manhattan, Niu Ioka, na fana ai e le tagata fana ni nai fana i luga o le ea ma leoleo a o lei faatoilaloina e leoleo.Na ta‘ua e Edward Riley, le sooupu o le Matagaluega o Leoleo a Niu Ioka, na tafana atu e le alii fana i leoleo, na tali atu ai leoleo, ma taofia ai loa le alii fana e leoleo ina ua uma ona fana.Ua faanatinati atu le alii fana i le falemai i se tulaga tigaina.


Taimi meli: Tes-15-2020

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou