CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te fia iloa e uiga i fefaʻatauaiga o le lalolagi?E te fia iloa le tala o le tupe a le EU mo le 2022?E te iloa le tulaga o le tau i Peretania?Kind check CFM's news today .

1. WTO: ua fa'agesegese le fa'atupulaia o fefa'ataua'iga o oloa i le lalolagi.I le 15th, taimi faʻapitonuʻu, na tuʻuina atu ai e le WTO le barometer aupito lata mai o fefaʻatauaʻiga i oloa, faʻatasi ai ma le faitauga o le 99.5, latalata i le tau faʻatatau o le 100. Pe a faʻatusatusa i le barometer o fefaʻatauaʻiga i oloa i le vaitau talu ai, o le faitauga na faʻaititia tele, e fa'ailoa mai ai na amata fa'agesegese le fefa'ataua'iga o oloa i le lalolagi ina ua mae'a le malosi.O le mafuaaga autu o le gaosiga ma le sapalai o faʻalavelave i vaega autu ua taofia ai le faʻatupulaia o fefaʻatauaiga, ma ua amata ona faʻavaivaia le manaʻoga mai fafo.

2. Na sainia aloaia e le peresitene o le US Joe Biden le pili o aseta e lua i le aso 15 o Novema i le lotoifale, ma tuuina atu ai le ono faamuamua mo le toe fausia o aseta a Amerika, faamalosia o fale gaosi oloa, fatuina o galuega totogi maualuga, atinaeina o le tamaoaiga, ma foia le faafitauli o suiga o le tau, e saunia ai le amataga. taiala.Na faia foi e Biden se lauga faalauaitele i le White House i le aso lava e tasi, ma faamamafaina ai le taua o pili o galuega tetele mo tagata Amerika, aiga ma fale.

3. O le ASEAN Secretariat, o le leoleo o le Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP), na tuʻuina atu talu ai nei se faʻaaliga e faʻaalia ai e toaono sui o le ASEAN, e aofia ai Brunei, Cambodia, Laos, Singapore, Thailand ma Vietnam, ma sui e toafa e le o ni ASEAN, e aofia ai Saina. , Iapani, Niu Sila ma Ausetalia, ua maeʻa ona tuʻuina atu a latou pepa faʻatagaina i le Failautusi-Aoao o ASEAN e faʻafeiloaʻi le faʻamaualuga mo le faʻamalosia o le maliliega.O le RCEP o le a faʻamalosia mo atunuu e sefulu o loʻo i luga ia Ianuari 1, 2022. O le faʻaaogaina o le RCEP o le a manuia ai le tusa ma le 3.5 piliona o le faitau aofaʻi o le tamaoaiga i totonu o le itulagi, ma o le a mautinoa lava le faʻaleleia o le toe faʻaleleia ma le faʻaauauina o le tuputupu aʻe o le lalolagi. tamaoaiga.

4. Na fa'ailoa mai e Siamani ua taofia le fa'atagaina o le laina paipa a le Nord Stream 2 mo le si'itia o tau o kesi fa'alenatura i Europa.I le Aso Lua, na faasilasila mai ai e le Federal Network Agency o Siamani ua latou filifili e taofia le faʻatagaina o le North Stream 2 natural gas pipeline o loʻo fesoʻotaʻi ai Rusia ma Siamani, ma faʻaosoina ai se isi siʻitia i luga o tau o kesi masani a Europa.Na taʻua e le au pulega Siamani e faapea, ina ua maeʻa se iloiloga ma le totoa o pepa talosaga, na maua ai e le o tausisia e le vaega o loʻo faagaoioia le paipa ma le tulafono.O le Gazprom i le taimi nei e na o se lala o loʻo faʻaaogaina le paipa i Suiselani, ma ina ia mafai ona faʻamalieina tulafono a le EU, ua filifili ai e faʻatūina se lala i Siamani e faʻatautaia aseta ma gaioiga i totonu o Siamani.O le mea lea, o le tulafono faatonutonu e taofi le faʻatagaina, faʻatali mo kamupani talafeagai e faʻamaeʻaina le fesiitaiga o aseta ma tagata faigaluega.

5. Ua ausia e le Fono a Europa ma le Palemene Europa se maliliega i luga o le paketi a le EU mo le 2022. Na ausia e le Fono a Europa ma le Palemene Europa se maliliega i luga o le paketi a le EU i le 2022 i le 15th, ma faatulaga ai le aofaiga atoa o le paketi fou i le 169.515 piliona. euros ma le aofaʻi o tupe faʻaalu i le 170.603 piliona piliona.I lalo o le maliliega, o le tala o le tupe fou o le a taulaʻi i le lagolagoina o le toe faʻaleleia o le tamaoaiga, faʻafeiloaʻi suiga o le tau ma suiga lanu meamata ma numera, aʻo tuʻu le avanoa i totonu o tapulaa faʻaalu o le faʻavae tupe mo le vaitaimi mai le 2021 i le 2027 e faʻafetaui ai le manaʻoga e leʻi mafaufauina i le lumanaʻi.

6. O le a faia e le Komiti o Tupe ma Tupe a le Faletupe o Korea (Central Bank) se fono tului i le aso 25 o le masina nei e fetuunai ai le 0.75% o le tului o loʻo iai nei.E talitonu le au suʻesuʻe e mafai e le Faletupe o Korea ona siitia le tului faʻatatau i le 25 faʻavae i le 1.0%.Fai mai o le amanaia o le siʻitia o tau i Korea i Saute ina ua maeʻa le siʻitia o le tului ia Aukuso ma le fesuisuiaʻi o le maketi tau tupe, o le siʻitia o tului o le a fesoasoani e ausia ai se tulaga vaivai i luga o le tau ma faʻamautinoa le faʻagaioiina o le maketi tau tupe. .

7. Ua maua e se inisitituti su'esu'ega tui puipui i le Iunaite Setete ni ipu e lima masalomia ua faaigoaina o le “smallpox”.Na vave ona poloka le inisitituti, ma ua amataina e le CDC ma le FBI o le Iunaite Setete se suesuega.Fai mai le CDC na maua e tagata faigaluega ia fagu aʻo faʻamamaina le pusaaisa ma lipotia.

8. O faʻamaumauga a le US talu ai nei na faʻaalia ai o le CPI ia Oketopa na sili atu le maualuga nai lo le mea na faʻamoemoeina, faʻatupulaia 6.2 pasene i lea tausaga ma lea tausaga, o le maualuga lea talu mai Tesema 1990;CPI autu, e le aofia ai tau o mea taumafa ma le malosi, na siitia le 4.6 pasene i lea tausaga ma lea tausaga, o le maualuga lea talu mai Setema 1991. I le taimi lava e tasi, o Europa o loʻo pagatia foi i le siʻitia o tau, faatasi ai ma le sone euro e toe faʻaleleia le CPI i lea tausaga ma lea tausaga. i le maualuga o taimi uma ia Oketopa.

9. National Oceanic and Atmospheric Administration: ia Oketopa, o le vevela o le Itulagi i Matu na oʻo i le maualuga maualuga i le silia ma le 140 tausaga ma o le lona fa o masina sili ona vevela i le lalolagi.O fa'amaumauga o lo'o fa'aalia ai o Oketopa sili ona vevela e valu na tutupu uma i le valu tausaga talu ai.Mai ia Ianuari ia Oketopa i lenei tausaga, o le numera o afa o le teropika i le lalolagi atoa na oʻo atu i le 86, sili atu i le tulaga masani mo le vaitaimi lava e tasi i le talafaasolopito.E 99% le avanoa o lenei tausaga o le a avea ma se tasi o le 10 tausaga sili ona vevela i faamaumauga.

10. ONS: a'o si'itia le tau atoa o le tamaoaiga o Peretania, ua o'o atu le tau o le tau i lona tulaga maualuga i le sefulu tausaga, fa'atasi ai ma le tau o le suau'u ma le malosi o lo'o feagai ma le mamafa.

11. Faipule a le malo o Farani Attar: ua taunuu le tumutumu o se taamilosaga fou o faamai i Farani.I le fitu aso ua tuanaʻi, o le aofaʻi o faʻamaʻi pipisi o le coronavirus i le 100000 tagata i totonu o le atunuʻu ua sili atu i le 100, faʻatasi ai ma le faʻamaʻi tulaga i Corsica, Provence-Alps-Blue Coast itulagi ma Loire itulagi faʻapitoa.E le gata i lea, o le numera o mataupu na ulufale i falemaʻi mo le COVID-19 i Farani atoa ua siitia i le 10 pasene i le vaiaso talu ai.O suʻesuʻega i Farani ua faʻaalia ai o tagata e leʻi faia se tui e iva taimi e sili atu ona ulufale i le potu tigaina ona o le COVID-19 nai lo i latou na faia.

12. O le tau o fua pama Thai na siitia i le 9 baht i le kilokalama, o le tau sili ona maualuga i le lata i le 10 tausaga.Fai mai le sui palemia o Thailand, o tau o pama i le taimi nei o se tala lelei mo le au fai pama.O le si’itia o tau o pama i Taialani e mafua ona o le faiga faavae a le malo o le fa’asa lea o le fa’aulufaleina mai o fuala’au pama mai fafo e ala i alāvai.I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaogaina e le malo fua pama mo le gaosiga o le tiso ma faʻamalosia le tatalaina o maketi fou i fafo.


Taimi meli: Nov-18-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou