CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa ua faʻamaonia e Peretania le mauaina o se ituaiga fou o le coronavirus fou?E te iloa ua ausia le maliega tau fefaʻatauaʻiga a Peretania i tua atu o Brexit?Siaki lelei tala fou a le CFM i aso nei.

1. Fa'alapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) na tu'uina mai fa'amatalaga talafeagai e uiga i le mutant novel coronavirus na lipotia mai i Peretania.I le aso 14 o Tesema, na lipotia ai e le UK i le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) o se suiga fou o le coronavirus fou na maua e ala i viral gene sequencing.O le suʻesuʻega muamua o loʻo faʻaalia ai o le fesuiaiga e sili atu ona sosolo mai lea tagata i lea tagata, ma e tusa ma le 40% le faʻateleina o faʻamaʻi pipisi ma le 0.4 faʻaopoopoga i le faʻasalalauga faʻasalalau i le va o le 1.5 ma le 1.7.

2. Ofisa talafou a Yonhap: Kim Rong-fan, o le uluai ofisa o le Matagaluega o Fuafuaga ma Tupe a Korea i Saute, sa pulefaamalumalu i se fonotaga macroeconomic ma tupe ia Tesema 22. O le fua faatatau o le tamaoaiga o Korea i Saute e faamoemoe e-1% i-2% i lenei tausaga.I le taimi muamua, o le tamaoaiga o Korea i Saute sa le lelei le tuputupu ae i le 1980 (- 1.6%) ma le 1998 (- 1.5%).

3. Asosi Uamea ma Uamea a le Lalolagi: ua siitia le 6.6% o oloa gaosi i le lalolagi atoa ia Novema mai le tausaga na muamua atu i le 158 miliona tone.Na siitia le 8% o oloa gaosi mai Saina ia Novema mai le tausaga na muamua atu i le 87.7 miliona tone.

4. Faalapotopotoga o Tagata Tafafao Maimoa a le Lalolagi: o le numera o tagata tafafao maimoa i le lalolagi na pa'ū i le 65% i le 2020 pe a faatusatusa i le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.I vaega o Asia, na pa'ū 72% mai le tausaga na muamua atu.O le a tumau pea le tamaoaiga o tagata tafafao maimoa mai fafo i le 2021, ma o nisi o atunuu Asia ma itulagi o loʻo faʻalagolago i tagata tafafao maimoa o le a feagai ma luitau tetele, e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga o pisinisi tafafao maimoa e le ofisa faʻasalalau faavaomalo Fitch.

5. Ua faalauiloa e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) i aso nei e faapea o le tala a Peretania na lipotia mai le mutation novel coronavirus ua maua i Ausetalia, Tenimaka, Italia, Iceland, Netherlands ma Aferika i Saute.Ua fa'ateleina atunu'u ma itulagi ua fa'atinoina tapula'a fa'asaga i Peretania ma isi atunu'u fa'atatau.E oʻo mai i le taimi nei, e silia ma le 40 atunuʻu ma itulagi ua taofia le malaga mai Peretania.

6. I le aso 23 o Tesema, o faʻamaumauga muamua o loʻo faʻaalia ai o le aofaʻi o tagata maliliu i le Iunaite Setete i lenei tausaga e ono oʻo atu i le 3.2 miliona, 400000 sili atu nai lo le 2019. Robert Anderson o le Centers for Disease Control and Prevention fai mai le faʻamoemoe o le ola i le Iunaite Setete o le e foliga mai o le a pa'ū atoa i le tolu tausaga i le 2020. E le gata i lea, ona o le le aoga o le tau faasaga i le faʻamaʻi a le malo o Amerika, o le COVID-19 ua avea ma mafuaʻaga lona tolu o le oti i tagata Amerika, lona lua i le fatu fatu ma le kanesa.

7. Na faasilasila mai e le Komiti Faafoe o le Olimipeka o Tokyo o le a soloia le au faatonu o sauniga amata ma le tapunia o Taaloga Olimipeka, ma faasilasila atu o Hiroshi Sasaki, o le sa avea muamua ma faatonu sili ma le tusiata lauiloa Iapani Wanzhai Nomura, o le a nafa ma le toe iloiloina. le tatalaina ma le tapunia o sauniga o le Olimipeka ma Paralympic Games Tokyo.

8. E tusa ai ma le British "Guardian", Sky News ma isi lipoti i le 24th, ua ausia le maliega fefaʻatauaʻiga a Peretania post-Brexit.O se mea taua tele lea i le faagasologa o Brexit.O Peretania ma Europa na faʻamoemoe e faʻasalalau le maliega tau fefaʻatauaʻiga i le aso 23, ae o loʻo i ai pea le masalosalo o sui o le EU e uiga i tusitusiga o le maliliega.Na fa’aauau pea feutanaiga i le po atoa, ma ua fa’ailoa mai o lo’o taula’i pea le talanoaga i le mataupu tau fagota.Na tuua aloaia e Peretania le Iuni a Europa i le aso 31 o Ianuari o le tausaga nei ma ulufale atu i le 11 masina o suiga e faaiuina ia Tesema 31. I le vaitaimi o suiga, e le o toe avea le UK ma sui o le EU, ae o loo tumau pea i totonu o le EU tasi maketi ma le iuni o tiute. ma, pei o isi sui o le setete, usitaʻia tulafono uma a le EU.Afai e leai se maliega tau fefa'ataua'iga e faia a'o le'i mae'a le vaitaimi o suiga, o le a fefa'ataua'i itu e lua i lalo o tulafono a le WTO, lea e tele ai le gau o le tamaoaiga i itu e lua.

9. Ua faamaonia e Peretania le mauaina o se ituaiga fou o le coronavirus fou, lea na maua i le amataga o Setema ma sosolo vave i totonu o le tolu masina, o le tala lea a le lipoti.I le taimi nei, o le fesuiaiga o le siama ua maua i Tenimaka, Netherlands, Italia, Peleseuma, Isaraelu, Sigapoa ma Ausetalia.E le gata i lea, o suiga fou o le siama ua maua i Aferika i Saute, Potukale ma Ekuatoa, e leai se mea e fai i le mauaina o suiga i totonu o Peretania.O se suiga fou o le siama ua maua foi i Pasila, lea e le o mautinoa pe tutusa ma le mea na maua i Peretania.O faʻalapotopotoga suʻesuʻe talafeagai i le Iunivesite o Magellan i Chile na faʻailoa mai e iva faʻamaʻi mutant COVID-19 na maua i le itulagi o Magellan, lea e sili ona leaga le faʻamaʻi i le atunuʻu, o se tasi o ia faʻamaʻi e leʻi maua i isi vaega o le lalolagi ma e sili ona pipisi.


Taimi meli: Tes-25-2020

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou