CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa o le a faʻasalalau e Taliban le faʻavaeina o se malo fou ia Setema 3?E te fia iloa nisi tala fou i le lalolagi?Fa'amolemole siaki tala fou a le CFM i aso nei.

1.O Setema 1, na tuʻuina atu e le Korean Land Research Institute se lipoti e faʻapea o le siʻitia o tau o fale i Gangnam i Seoul na mafua ona o lipoti a le aufaasālalau.O le fa'ai'uga lautele lea o le su'esu'ega fa'alotoifale o le "Suiga o tau fefa'ataua'iga o fale mai le Va'aiga o Amio Tamaoaiga" na fa'atautaia e le Inisetiute Su'esu'e, lea o lo'o fa'amauina o lipoti a le aufaasālalau e i ai se aafiaga i mafaufauga o tagata o le fa'atau ma le fa'atau atu o fale.

2. O le auivi fossilized o se Triceratops tele 66 miliona tausaga le matua o le a faʻatau atu i le fale faʻatau oloa Druo i Pale ia Oketopa, CNN lipotia.O le fossil o le Triceratops faʻataʻitaʻiga sili ona tele na maua i le lalolagi ma e faʻamoemoe e aumai i le va o le 1.2 miliona euros ma le 1.5 miliona euros, e tusa ai ma le fale faʻatau.

3.Nigeria toe faia le faoa o tamaiti aoga.I le aso 1 o Setema, taimi i le lotoifale, 73 tamaiti aʻoga na faoa e le au fitafita e leʻi iloa ina ua osofaʻia se aʻoga tulagalua i le setete o Zamfara i matu i sisifo o Nigeria.O malo o setete e fa o le atunuʻu ua tuʻuina atu le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi e puipuia ai solitulafono faʻalavelave faʻapea.

4. Takashi Kawamura, pulenuu o Nagoya, na faitioina i le lamuina o pine auro, na maua i le COVID-19 ia Setema 1. O Aokuso 29, na maua ai e le failautusi faapitoa a le pulenuu o Nagoya le COVID-19.Na taʻua e Nagoya i lena taimi, o Kawamura e le o sana fesoʻotaʻiga vavalalata, ma sa taofia o ia i le fale ma faia i suʻega nucleic acid talu mai le aso lava e tasi.

5.On Setema 1, taimi i le lotoifale, na faia ai e le Taliban Afghan se solo manumalo i le itu i saute o Afghan aai o Kandahar, lea na faʻaalia ai e Atta le tele o taʻavale faʻapipiʻi a Amerika ma auupega fou na faoa.O fitafita Taliban na tutu i luga o Humvees feʻaveaʻi ma taʻavale ofutau, talotalo paʻepaʻe a Taliban fuʻa, o le tele o latou toetoe lava a le atoatoa.Na faʻatulagaina foi e le Taliban se faʻaaliga i luga o le ea lea na lele ai se helikopter Black Hawk talu ai nei i luga o Kandahar, ma tosoina se fuʻa Taliban paʻepaʻe i tua atu.

6. Talu mai Mati 1 i le tausaga nei, ua faʻaumatia e le Iunaite Setete le itiiti ifo i le 15.1 miliona tui ole tui COVID-19, e sili atu nai lo le mea na faitauina muamua, ma atonu e sili atu, e tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina mai e le Centers for Disease Control and Prevention ia Setema. .1.

7.O Setema 1st, fai mai le failauga Taliban Zabiura Mujahed e manao Afghanistan e faatuina se malo Islama moni.I le taimi nei, o loʻo faʻapipiʻi e le Taliban vaega faʻapolofesa ma tekinisia i le malaevaalele e toe faʻaleleia nofoaga o malae vaʻalele, ma o loʻo galulue e toe faʻaleleia ma galulue i vaega o le saogalemu, tulafono a le tulafono, soifua maloloina ma teugatupe i Afghanistan.

8. I le aso 1 o Setema, taimi i le lotoifale, na amata ai le sailiga o le dolphin faaletausaga a Iapani i Taiji, i le itumalo o Wakayama, lea e 12 vaa fagota na malaga ese ai a o lei tafa o ata.Na ta‘ua e le Asosi Fagogota a Taiji e tusa ma le 10 ninii fagufagu, e tusa ma le 2.7 mita le umi, na maua i lea aso ma sa fuafua e faatau atu i le pusa tioata.O le sailiga o le lupe i Taiji, lea o le a tumau mo le afa tausaga seia oo i le tautotogo o le 2022, e finau ona o tuuaiga o le sauā.

9.O Aukuso 31, taimi i le lotoifale, na faia ai e le malo o Iapani se fonotaga i le tali atu i faalavelave faaniukilia ma filifili aloaia e faalauiloa le toe tatalaina o vaega o le Fukushima sone faatapulaaina e 2030, faatasi ai ma fuafuaga e faataga tagata e ola mai le 2022 i le 2023. lipotia mai o le nofoaga faaniukilia faʻasaʻo i Fukushima e tusa ma le 337 sikuea kilomita, lea o le 27 sikuea kilomita o "vaega faʻafouina faʻapitoa."

10. I le aso 30 o Aokuso, e le itiiti ifo i le 20 tagata na maliliu ma e silia ma le 50 na leiloloa ina ua fetoai se vaa afi ma se vaa i le vai o le Vaitafe o Varaga e latalata i le taulaga o Yurimaguas i le pito i luga o le itumalo o Amazon i le itulagi o Loreto i matu sasaʻe o Peru.I le taimi nei, o loʻo faʻaauau pea ona faia e le neivi Peruvian ma tagata i le lotoifale le sailiga ma le laveaʻiina ma le suʻeina o tino.

11. Ua fa'amaonia e le palemene a Korea i Saute se pili e avea ai Korea i Saute ma atunu'u muamua na fa'atulafonoina faiga fa'atulafono a Google ma Apple.E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau a Korea i Saute, o le tulafono e mafai ai e le au atinaʻe polokalame ona taʻitaʻia tagata faʻaoga e totogi e ala i isi faʻavae ma aloese mai le totogiina o sea i faleoloa tetele e pei o Google ma Apple.O le tulafono fo'i ua tu'uina atu ai i le malo o Korea i Saute le aia tatau e fa'atalanoaina ai fe'ese'esea'iga i luga o le totogiina, fa'aui i tua ma toe fa'afo'i i le maketi talosaga.A'o le'i fa'atulafonoina le tulafono taufa'aofi, sa mana'omia e le au fa'atekonolosi Apple ma Google le au fai polokalame e fa'aoga a latou faiga fa'akomepiuta e na'o le aoina mai o tupe ma totogi atu i le 30% o le sea i kamupani tetele.

12. I le tali atu i le avanoa o se faʻaopoopoga tele i le tala o le puipuiga a Iapani mo le tausaga faʻaletupe 2022, fai mai le Matagaluega o le Va i Fafo: ona o mafuaʻaga faʻasolopito, o le puipuiga a le militeri Iapani sa popole i tuaoi Asia ma le lalolagi lautele.Ua faateleina e Iapani lana paketi mo le puipuiga mo le iva tausaga sosoo, ma o Iapani e faitio pea i ona atunuu tuaoi ina ia maua ai se alofaga mo le faalauteleina o le militeri.“Ua fautuaina e Saina le itu a Iapani ina ia tausisi i le ala o le atiina ae filemu, ia mataala i ana upu ma galuega i le tulaga o le puipuiga a le militeri, ma faia nisi mea e sili atu ona lelei i le faatumauina o le filemu ma le mautu, nai lo le isi itu.”

13. Na ta'ua e le RIA Novosti fa'amatalaga e fa'apea o le a fa'alauiloa e Taliban le fa'avaeina o se faigamalo fou i le aso 3 o Setema, ma e le o manino mai pe fa'apefea ona fa'atūina le faigamalo fou.


Taimi meli: Sep-03-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou