CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa le mafuaʻaga o le paʻu o le COVID-19 o tagata maliliu i le tele o atunuʻu?E te iloa le mana'oga uamea i le lalolagi atoa?E te iloa le lisi fa'aletausaga a le mekasini a Forbes o le 100 sili ona tamaoaiga fai pisinisi tama'ita'i i le Iunaite Setete?E te iloa le gau o le tamaoaiga o le lalolagi e mafua mai i faʻalavelave tau, tau ma vai i lenei tausaga?Siaki lelei tala fou a le CFM i aso nei.

1. Na faalauiloa aloaia e le Asosi e faapea o Ronaldo novel coronavirus na faamaonia lelei.I le taimi nei, o lo'o lelei le tulaga o tama ta'a'alo, e leai ni fa'ailoga, o lo'o taofia, ma o fa'ai'uga o su'ega a le isi vaega e le lelei.Lua aso talu ai, na maua ai e Portugal le 0-0 ma Farani i le vaega o le Europa League, ma Cristiano Ronaldo na amata mo le 90 minute.

2. Faʻalapotopotoga (WHO): faʻatusatusa i le amataga o le faʻamaʻi, o le numera o tagata maliliu o le COVID-19 ua faʻaititia i le tele o atunuʻu, i se vaega ona o le faʻaleleia atili o le mafai ona iloa, sili atu suʻega ma siaki fesoʻotaʻiga e mafai ona faia, ma sili atu le agamalu. e mafai ona maua mataupu.E le gata i lea, ua suia le matutua o tagata ua aʻafia, ma e tele faʻamaʻi pipisi e tutupu i taimi faʻaagafesootai ma nofoaga o faʻafiafiaga, ae o tupulaga talavou e itiiti ifo faʻamaʻi masani ma oʻo atu i maʻi mamaʻi COVID-19 nai lo tagata matutua.

3. O le Failautusi a le Matagaluega o Tupe Lawrence Summers ma le polofesa o le tamaoaiga o le Iunivesite o Harvard, David Cutler, na faailoa mai i'uga e faapea o le faamai COVID-19 ua faamoemoe e mafua ai le tusa ma le U$16 trillion i le tamaoaiga o le Iunaite Setete.O lenei gau e tusa ma le US $16 trillion, e tusa ma le US $7.6 trillion o le gau tuusao o le tamaoaiga e mafua mai i le pa'u o le GDP, ma e tusa ma le US $ 8.4 trillion o le leiloa tuusao o le tamaoaiga e mafua mai i le oti vave, faʻaleagaina soifua maloloina umi, faʻaleagaina o le mafaufau ma fa'apea.

4.SensorTower: Google na pito i luga le lisi o le lalolagi atoa o tagata tala'i telefoni feavea'i ia Setema ma 294 miliona sauga, i luga 20 pasene mai le tausaga na muamua atu.Facebook tulaga lona lua ma sili atu i le 204 miliona download.O isi tagata talaʻi e tolu i luga o le lima pito i luga o Voodoo, AppLovin ma byte jump.

5. [Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO)] faʻatusatusa i le amataga o le faʻamaʻi, ua faʻaititia le aofaʻi o tagata maliliu o le COVID-19 i le tele o atunuʻu, i se vaega ona o le faʻaleleia atili o le mafai ona iloa, sili atu suʻega ma le siakiina o fesoʻotaʻiga, ma iʻu ai i le tele o fesoʻotaʻiga. mataupu mama.E le gata i lea, ua suia le matutua o tagata ua aʻafia, ma e tele faʻamaʻi pipisi e tutupu i taimi faʻaagafesootai ma nofoaga o faʻafiafiaga, ae o tupulaga talavou e itiiti ifo faʻamaʻi masani ma oʻo atu i maʻi mamaʻi COVID-19 nai lo tagata matutua.

6. E tusa ai ma le lipoti a le World Meteorological Organization (WMO), i le 50 tausaga talu ai, ua sili atu nai lo le 11000 tau, tau ma le vai-faʻalavelave faʻafuaseʻi i le lalolagi atoa, ma iʻu ai i le 2 miliona maliu ma le 3.6 trillion US tala i totonu. gau o le tamaoaiga.e ui lava o le averesi o tagata maliliu i faʻalavelave faʻafuaseʻi ua paʻu i le 1/3, o le numera o faʻalavelave faʻamaumau ua faʻateleina faʻa-lima ma faʻaititia le tamaoaiga o le faʻa fitu.O le fausiaina o tulaga lamatia o le tau ma lapataiga vave e tatau ona faʻamalosia atili.

7.NASA: faʻasalalau faʻasalalauga lata mai mo le fuafuaga tulaueleele o le masina o Artemis.O le auina atu o tagata vaalele i le masina i le 2024, i laasaga e tolu, o le a tau ai le U $ 28 piliona, lea o le U $ 16 piliona o le a faʻaalu i le atinaʻeina o le module o le masina.O le misiona a Artemis 1, o se vaalele e leai ni tagata, o le a amata ia Novema 2021. I le 2023, o Artemis 2 o le a ave tagata vaʻalele i le masina, ae o le a le tulaʻi i luga o le masina.I le 2024, o Artemis 3 o le a tulaʻi i luga o le masina.

8.WSA: mana'omia u'amea lalolagi e tatau ona pa'u 2.4% i le 1.725 piliona tone i le 2020, fa'atusatusa i le 6.4% na fa'amoemoeina muamua.O le fa'asoa a Saina i le gaosiga o u'amea a le lalolagi ua fa'amoemoe e si'itia i le tusa ma le 60% i lenei tausaga.E ui lava o le gaosiga e tulaga muamua i le lalolagi, o mea autu autu mo le gaosiga o le uʻamea i Saina, nickel ma chromium punaoa, e faʻalagolago tele i oloa mai fafo, lea e sili atu i le 80% le faʻalagolago i fafo o le nickel ore;o le faʻalagolago i fafo o le chromium ore e latalata ile 100%.

9. E to'alua le au pepese ta'uta'ua Amerika o Madonna ma Rihanna ua ta'ua i le lisi fa'aletausaga a le mekasini a Forbes o le 100 tama'ita'i fai pisinisi sili ona mau'oa i le Iunaite Setete.Faatasi ai ma i latou, Rihanna tulaga 33rd ma se tupe maua faaletausaga o le US $ 600m ma Madonna tulaga 40th ma se tupe maua o le US $ 550 miliona.Seline Dion tulaga 51st (US$455 miliona) ma Beyonce tulaga 55th (US$420 miliona).


Taimi meli: Oke-16-2020

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou