CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa o le virus mutated virus na maua i Peretania ua sosolo i se tulaga mataʻutia.O le sa avea muamua ma sui peresitene ma le Democratic candidate Joe Biden na filifilia e avea ma peresitene lona 46 o le Iunaite Setete ma le tele o palota e 306, ma na filifilia ai Harris e sui peresitene.Siaki lelei tala fou a le CFM i aso nei.

1. Na sainia e le peresitene o le US Donald Trump se poloaiga faʻapitoa i le Aso Faraile e faʻasaina ai fefaʻatauaiga ma talosaga Saina e valu, e aofia ai Alipay, WeChat Pay ma QQ Wallet.

2. Us: ADP galuega na pa'ū i le 123000 ia Tesema 2020, o se fuainumera leaga mo le taimi muamua talu mai Aperila 2020. O loʻo faʻatatauina o le ai ai se faʻaopoopoga o le 75000, faʻatusatusa i le siʻitaga muamua o le 307000.

3. Ina ua uma ona suʻesuʻeina le mutant novel coronavirus o loʻo maua i totonu o le atunuʻu, fai mai tagata poto faʻafomaʻi a Aferika i Saute e ono le aoga tui o loʻo iai e pei o Pfizer ma Oxford.Na faʻaalia muamua e le au atamamai faʻafomaʻi Peretania lea lava popolega.

4. E tusa ai ma se lipoti na tuʻuina mai e le kamupani faʻamaumauga o vaalele a le lalolagi o Cirium, o le pasese o pasese i luga o le ea na paʻu i le 67% i le 2020, toe foʻi i le tulaga o le 1999 i le seneturi talu ai.I le taimi nei, e silia ma le 40 kamupani vaalele i le lalolagi atoa ua taofia atoatoa pe le tumau a latou galuega.E tele kamupani e fa'amoemoe e faila mo le gaumativa i le 2021.

5. O loʻo mafaufau le malo o Iapani e toe faʻaalia se taʻutinoga faʻafuaseʻi e faasaga ia Tokyo ma nofoaga lata ane.I le taimi lava e tasi, o loʻo fuafua foi le malo o Iapani e taofi auala faʻaalia o loʻo faʻaagaga mo tagata faipisinisi mai atunuu ma itulagi e 11.Afai o le a taofia le ala lea, o lona uiga o le a taofia mo se taimi le tumau auala mo tagata mai fafo e ulufale atu ai i Iapani.O lona uiga, o Iapani o le a ulufale i se setete o le "loka-i totonu" mo le taimi nei.

6. O Vietnam, o le lona tolu lona tele o le lalolagi e fa'atau atu araisa, na amata fa'atauina araisa mai le tagata fa'atauva'a fa'atauva'a o Initia mo le taimi muamua i le tele o tausaga a'o si'itia le tau o araisa i le iva tausaga le maualuga i le utiuti o sapalai i totonu o le atunu'u.O fa'atauga fa'atauga e fa'ailoa mai ai le malosi o sapalai i Asia, e ono fa'atupuina ai le tau o araisa i le 2021 ma fa'amalosia ai tagata fa'atau araisa mai Taialani ma Viatename e liliu atu i Initia, le fa'atauina o saito aupito tele i le lalolagi.

7. Ina ua maea le faitauina o palota, o le fono soofaatasi a le Senate ma le Maota o Sui o le Konekeresi a le Iunaite Setete na faamaeaina ai le faamaoniga o palota a le kolisi palota.O le sa avea muamua ma sui peresitene ma le Democratic candidate Joe Biden na filifilia e avea ma peresitene lona 46 o le Iunaite Setete ma le tele o palota e 306, ma na filifilia ai Harris e avea ma sui peresitene.O Pence, le sui peresitene o le Iunaite Setete o lo o i ai nei ma le taitaifono o le Senate, na ia faalauiloa faaiuga ina ua maeʻa le faitauga o palota.Trump: le malie i le palota, ae o le ai ai se suiga "faʻatonu" ia Ianuari 20.

8. Na fa'aauau pea le fa'agesegese ole taumafaiga ole tui ole COVID-19 ile Iunaite Setete atoa.E oʻo mai i le 9:00 i le taeao o Ianuari 5, 2021, naʻo le 4.8 miliona o le 17 miliona tui o le COVID-19 tui na tufatufaina atu i setete na faʻaaogaina, e tusa ma le 28% o le aofaʻi o tui faʻasoa.I le taimi muamua, o le tui ole tui ole COVID-19 na latalata ile 30% ile Ianuari 4 ma le 33% ile faaiuga ole vaiaso ole 2nd ma le 3rd.

9. Palemia o Peretania Johnson: o le virus mutated na maua i Peretania ua sosolo i se tulaga mataʻutia, ma o le aofaʻi o tagata gasegase COVID-19 o loʻo togafitia i falemaʻi e 40 pasene maualuga atu nai lo le tumutumu o le taamilosaga muamua o le faʻamaʻi. ia Aperila i le tausaga talu ai.O faʻamaumauga lata mai na faʻaalia i le aso 6 o loʻo faʻaalia ai o le numera o mataupu fou na faʻamaonia i Peretania ua oʻo i se faʻamaumauga fou o le 62322 i le 24 itula talu ai, ma aumaia le aofaʻi o mataupu faʻamaonia i le 2836801.

10. Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO): ulufale atu i le 2021, ua i ai i le lalolagi tui puipui ma isi meafaigaluega fou e taulimaina ai le faʻamaʻi COVID-19, ae o loʻo feagai foʻi ma luitau fou e pei o le suiga o le virus.E silia ma le 230 miliona tagata i Europa o loʻo nonofo nei i le poloka a le atunuʻu, ma o nisi atunuu o le a faʻasalalau le poloka i vaiaso a sau.O le faʻamaʻi pipisi o le COVID-19 i le sili atu ma le 1/4 o atunuʻu Europa e maualuga tele, ma o loʻo i lalo o le mamafa o le tausiga o le soifua maloloina.


Taimi meli: Ian-08-2021

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou