CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa le aafiaga o le coronavirus i le tamaoaiga o le atunuu?O e fia iloa le tui muamua?Kind check CFM's news .

1. Na faasilasila mai e le Peresetene Rusia o Vladimir Putin o le tui muamua COVID-19 a Rusia na lesitala i Rusia, lea na faaigoaina "Satellite-V".Fai mai le Minisita o le Soifua Maloloina a Rusia o le tui o le tui e mafai ona maua ai le puipuiga i le tino o le tagata mo le lua tausaga.Fai mai le au ofisa Rusia ua latou mauaina talosaga mai le silia ma le 20 atunuu e tuuina atu le 1 piliona tui o tui.O tui o le a maua ile maketi mai Ianuari 1, 2021.

2. O kamupani Siamani o loʻo faʻamoemoe o tapulaʻa i olaga lautele e tumau mo le averesi o le 8.5 masina, seʻia oʻo ia Aperila i le tausaga fou, i le lotolotoi o popolega e uiga i le faʻateleina o le numera o mataupu fou faʻamaonia o le COVID-19, e tusa ai ma se suʻesuʻega na tuʻuina mai e le Ifo Institute. i le Aso Gafua.

3. Fai mai le Matagaluega o Fefa'ataua'iga ma Alamanuia a Sigapoa i le Aso Lua o le GDP a Sigapoa na pa'ū i le 13.2% i le kuata lona lua mai le tausaga na muamua atu, i lalo o le fa'aaliga aloa'ia i le masina talu ai.Ua ulufale Sigapoa i se pa'u tau tekonolosi ona o se taunuuga o le lua kuata sosoo o le tamaoaiga.O le GDP a Sigapoa na pa'ū i le 12.6 pasene i le kuata muamua mai le tausaga talu ai.

4. E tusa ai ma faʻamatalaga a le International Air Transport Association, e tusa ma le 4.5 miliona vaʻalele ua faʻaleaogaina ona o le faʻamaʻi o le COVID-19, ma o kamupani vaalele e sili ona aʻafia e aofia ai Air France, Lufthansa, Emirates, Singapore Airlines ma isi.Ole kamupani vaalele ole lalolagi ole a leiloa le $252 piliona i tupe maua ma le 25 miliona galuega tau vaalele e lamatia ai le leiloa o a latou galuega.

5. I le maliega tau fefaʻatauaʻiga fou, na malilie ai le malo o Iapani ma Peretania e faʻaititia le tau o taʻavale Iapani i tulaga faʻasolosolo ma faʻaumatia i latou i le 2026. E le gata i lea, na faia e itu e lua ni feutagaiga mulimuli i luga o le tau o sisi, ma le faʻamoemoe e oʻo atu i se lautele. maliliega i totonu o lenei masina.

6. Na tuʻuina atu e le Komisi Europa se apili i sui auai i le aso 8 e faʻatagaina paaga e leʻi faaipoipo o tagatanuu Europa ma tagata nofomau e ulufale atu i le atunuʻu, aʻo Siamani na taʻimua i le aveesea o tapulaʻa ulufale i ulugalii e leʻi faaipoipo.Na faasilasila mai e le Matagaluega o le Initeria a Siamani e faapea, mai ia Aokuso 10, o ulugalii e leʻi faaipoipo mai atunuu e le o ni EU e mafai ona ulufale atu i Siamani.

7.McKinsey: O le itulagi o Asia ma le Pasefika o loʻo feagai ma aʻafiaga ogaoga o suiga o le tau.O le to'atele o tagata matitiva e fa'alagolago i galuega i fafo ma nonofo i nofoaga e sili ona a'afia i le vevela tele ma fa'ateleina le susū.E fa'atatau i le 2050, o lenei gau o tagata faigaluega o le a tau ai le itulagi $4.7 trillion i le tausaga i le GDP, e tusa ma le 2/3 o le aofa'i o le lalolagi.

8. Ole numera tele o fa'ato'aga i totonu o le Iunaite Setete o lo'o masalomia i fa'ama'i.O se kamupani e igoa ia Freshaus ua toe manatua ma le lotomalie nisi o pateta paʻu mumu, tipolo, moli ma limes, o le tala lea a le US Food and Drug Administration.Na maua e Feishaus Listeria monocytogenes i luga o ana mea faʻapipiʻi ma filifili ai e toe manatua nisi o mea tau faʻatoaga.Fai mai le aufaasālalau a Amerika, o le toe fa'alua lea o fa'ato'aga i lenei masina.

9. Na taʻua e le sa avea muamua ma Minisita o le Initaneti Lebanese Mashnouk i se fonotaga a le aufaasālalau i le aso 12 o Isaraelu e manino lava le nafa ma le pomu o Aokuso 4 i Beirut."E manino lava na faia e Isaraelu se gaioiga i Beirut." O loʻo matou molimauina solitulafono e faasaga i tagata soifua, o lea e leai se tasi e faʻamalosi e fai mai le nafa.


Taimi meli: Aukuso-14-2020

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou