CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa na pasia e Iapani se pili: ole tau ole tui ole COVID-19 e tatau ona totogi e le setete?Fa'avasegaina o auro fa'alelalolagi? Siaki lelei talafou a le CFM i aso nei.

1. E tusa ai ma se suʻesuʻega a le malo na tuʻuina mai e saienitisi i le US Centers for Disease Control and Prevention ia Novema 30th, o le novel coronavirus na aliali mai i le Iunaite Setete i le amataga o le ogatotonu o Tesema 2019, vaiaso aʻo leʻi maua aloaia e Saina le novel coronavirus, ma le masina na muamua atu. Na maua e le pulega o le soifua maloloina lautele a Amerika le mataupu muamua na faamaonia i le Iunaite Setete, na lipotia mai e le Wall Street Journal.

2. Gottlieb, sa avea muamua ma faatonu o le Food and Drug Administration a le Iunaite Setete: e oo atu i le faaiuga o lenei tausaga, toeitiiti atoa le 100 miliona tagata Amerika (na o le 100 miliona) o le a iu ina aafia i le novel coronavirus.I setete e pei o North Dakota ma South Dakota, o le faʻamaʻi pipisi e tusa ma le 30% i le 35%, ma e ono oʻo atu i le 50%.I le taimi atoa o le faʻamaʻi, o le numera moni o faʻamaʻi e mafai ona maualuga atu nai lo le numera o faʻamaʻi pipisi, ona e le o tagata mamaʻi uma e faia suʻega ma mulimuli ane maua.

3. Reuters: o le subway system o loʻo tautua i le eria o Uosigitone e mafai ona faʻamalosia e faʻamutaina auaunaga i le faaiuga o le vaiaso i le 2021. E le gata i lea, o le a tapunia e Uosigitone 19 subway stations ma faʻaititia le aofaʻi o galuega i lalo ole ala i aso uma.e fa'amalie ai le va o le paketi e $500 miliona i fesoasoani fa'aopoopo e le'i fa'atagaina e le Konekeresi.Ole faiga ole alavai ole Uosigitone e tautua ile 6 miliona tagata.

4. Na pasia e Iapani se pili: o le tau ole tui ole COVID-19 e tatau ile setete.Afai e tulaʻi mai faʻafitauli faʻalesoifua maloloina pe a uma le tui, o le a faia e le setete se maliliega ma le kamupani vailaʻau e toe totogi ai.Na fa'atupe e le malo tupe gau a kamupani vaila'au mulimuli ane.

5. Talu ai nei, o le Copenhagen Fur Company, o le 90-tausaga le matua fale faʻatau faʻatau ma le toeitiiti 70% o le maketi o le lalolagi ma le faʻatauga faaletausaga o le sili atu i le 10 piliona yuan, faʻafuaseʻi ona malepelepe ma o le a faasolosolo ona tapunia i lalo i le 2023. Tenimaka e masani lava. o le lalolagi sili ona gaosia mink, e tusa ma le 0.7 pasene o oloa auina atu i fafo a Tenimaka.

6. Biden: Ou te manaʻo e ave le faʻamuamua i le teufaafaigaluegaina o tupe i le Iunaite Setete ina ia mautinoa tatou te manumalo i lenei taua i seoli.Malosiaga, biotechnology, mea fa'apitoa ma le atamai fa'apitoa o vaega matutua ia mo tupe fa'afaigaluega su'esu'ega a le malo.E leai ni feagaiga fou o fefa'ataua'iga o le a sainia ma so'o se tasi se'i vagana ua faia ni tupe fa'aalu tetele i tagata faigaluega i totonu o aiga ma a'oga.

7. Ua tuʻuina atu e le World Meteorological Organization (WMO) se lipoti le tumau e uiga i le tulaga o le tau o le lalolagi i le 2020, faʻailoa mai o le 2020 o le a avea ma se tasi o tausaga sili ona mafanafana e tolu i faʻamaumauga.Sa maualuga le vevela o le sami i le 2020, ma e sili atu i le 80% o sami o le lalolagi na o'o i galu vevela o le sami i nisi taimi, ma e tele sona aafiaga i le gataifale.O le a faamafanafanaina le lalolagi i tupulaga a sau.

8. Musk o loʻo "matua mautinoa lava" o se tagata e tulaʻi mai i Mars e SpaceX i le 2026. O lenei sini e mafai ona ausia pe a ma le ono tausaga mai le taimi nei, ma atonu e fa tausaga pe afai e te laki.SpaceX o loʻo faʻagasolo ni galuega se tolu, e aofia ai le vaʻalele a Dragon, Star chain ma Starship.O polokalame a le “tarako” ma le “starship” ua fuafuaina e ave ai tagata i le vanimonimo.Ole galuega ole Star chain ole a fausia ai se feso'ota'iga i le lalolagi atoa o satelite laiti e tu'uina atu ai auaunaga tau Initaneti i le lalolagi atoa.

9. Le Fono Auro a le Lalolagi: ina ua maeʻa le lua masina sosoo o le faʻatauga faʻatau, na toe faʻaauau le faʻatauga auro a le faletupe tutotonu ia Oketopa, faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga o tupe faʻaagaga auro aloaia o le lalolagi o 22.8 tone.O le maualuga o le faʻatauina o auro e tutusa ma le lua masina talu ai, ae o le maualuga o le faʻatau atu na matua maualalo.E oʻo mai ia Tesema 3, o loʻo i ai pea i le Iunaite Setete le tele o faʻaagaga auro i le lalolagi, e tusa ma le 8133.5 tone o auro, e tusa ma le 79.3% o le aofaʻi o tupe faʻaagaaga mai fafo.O le itulagi o Saina o loʻo tulaga fitu, faʻatasi ai ma faʻaagaga auro o le 1948.3 tone, e naʻo le 3.6% o tupe faʻaagaaga mai fafo.

10. I le aso 2 o Tesema, taimi i le lotoifale, na palota ai le US House of Representatives e pasia le Tulafono o Kamupani mai Fafo, e manaʻomia ai kamupani mai fafo e faʻasaina le fefaʻatauaʻiga o latou faamalumaluga i le Iunaite Setete pe a latou le ausia manaoga o le US Public Company Accounting. Komiti Fa'afoe mo le asiasiga a kamupani tausi tusi mo le tolu tausaga sosoo.


Taimi meli: Tes-04-2020

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou