CFM-B2F(pisinisi i falegaosimea)&24-itula Taimi Taimi
+86-591-87304636
O lo'o avanoa le matou faleoloa i luga ole laiga mo:

  • FA'aoga

  • CA

  • AU

  • NZ

  • UK

  • NO

  • FR

  • BER

E te iloa pe faʻafefea ona faʻatusatusa le tamaoaiga ma lena aʻo leʻi tupu le faʻamaʻi?E te fia iloa e uiga i le manumalo i le Nobel Prize in Economics?E te iloa va'alele moni i fafo i malae va'alele i le salafa o le lalolagi ia Setema?Kind check CFM's news today.

1. Ua faasilasila mai e le Norwegian Nobel Committee e faapea o le 2020 Nobel Peace Prize o le a tuuina atu i le (WFP), le Polokalama Taumafa a le Lalolagi, i le amanaiaina o ana taumafaiga e tafiesea le fiaai, o lona sao i le faaleleia o tulaga filemu i nofoaga o loo aafia ai feteenaiga ma ana faagaioiga. sao i taumafaiga e taofia le fiaai mai le faaaogaina o se auupega o taua ma feteenaiga.
2. E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai na tuʻuina mai e le World Gold Council, o le ETF auro o le lalolagi atoa (faʻatau-fefaʻatauaʻiga tupe) na faʻamauina faʻamaufaʻailoga tupe mo le 10 masina sosoo ia Setema.I tua atu o manaoga o tupe teufaafaigaluega, o le tupe maua mai le lalolagi atoa ETF auro i lenei tausaga ua oʻo atu i le 1003 tone, ma maua ai le aofaʻi o avanoa i le maualuga o le 3880 tone, poʻo le U$235 piliona.
3.Warner Media, e umia e AT & T, o loʻo sauni e toe faʻatulagaina ona o le faʻamaʻi fou o le coronavirus ua mafua ai le leiloa o tupe maua mai tiketi tifaga, faʻasalalauga uaea ma faʻasalalauga televise, ma taumafai e faʻaitiitia tau e oʻo atu i le 20 pasene.O le toe faʻatulagaina, o loʻo faʻamoemoeina i vaiaso a sau, o le a taʻitaʻia ai le faitau afe o faʻamalologa i Warner Bros. (Warner Bros) ma televise e pei o HBO, TBS ma TNT.O le galu lona lua lea a le Warner Media o le fa'amaloloina ina ua fa'ate'a e Warner Bros le silia ma le 500 tagata.
4. I le masina o Setema, o le numera moni o malaga i fafo i malaevaalele i le lalolagi atoa e 1.4595 miliona, i lalo 52.88% mai le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai.O va'alele moni i fafo o atunuu TOP10 ia Setema o Saina, Amerika, Rusia, Iapani, Initia, Initonesia, Sepania, United Kingdom, Turkey ma Italia.E taua le maitauina o le numera o malaga i malaevaalele a Saina o loʻo tulaga muamua i le lalolagi, ma o loʻo vave ona toe faʻaleleia, ma e sili atu i le 90% le toe faʻaleleia pe a faʻatusatusa i le vaitaimi lava e tasi i le tausaga na teʻa nei.I se isi itu, o le numera o vaalele i Peretania na pa'ū sili mai le tausaga na muamua atu, ma le pa'ū o le 65.36%.
5. Ua lapataia e le aufaasālalau a Amerika i nai aso talu ai e tusa ai ma tala faʻatatau o loʻo i ai nei, o le aofaʻi atoa o faʻamaumauga a le US treasury bond i le tausaga faʻaletupe 2020 o le a sili atu i le GDP o le Gross Domestic Product (GDP).E tusa ai ma le Congressional Budget Office, o le pa'u o le paketi a le malo o Amerika ua faamoemoe e oʻo atu i le U$3.13 trillion i le tausaga faʻaletupe 2020, e tutusa ma le 15.2% o le GDP, e sili atu i le faatoluina o le tupe 2019 ma le maualuga maualuga talu mai le Taua Lona Lua a le Lalolagi.
6. O le tamaoaiga Italia o le a paʻu i le 10% i le 2020 ma o le a toe faʻaleleia se vaega i le tausaga a sau, faʻatasi ai ma le tuputupu aʻe o le 4.8%.O le tuputupu a'e i masina mulimuli e tolu o le tausaga ua fa'amoemoe e toe fa'avaivai ina ua toe fa'aleleia le tamaoaiga i le kuata mulimuli.Ua valoia e le feterale o faiga lagolago ua uma ona faamaonia e Europa e mafai ona maua ai se faʻaleleia tele i le tamaoaiga i le tausaga fou.
7. O tamaoaiga o lo'o tula'i mai ma atina'e i Europa ma Asia Tutotonu o le a fa'akonekarate i le 4.4% i lenei tausaga, o le fa'aletonu sili lea ona leaga talu mai le fa'afitauli tau tupe a le lalolagi i le 2008. O le fa'atupulaia o le tamaoaiga o lo'o fa'amoemoe e toe amata i le 2021, ma le fa'atupulaia o le fua faatatau i le va o le 1.1% ma le 3.3% .O le paʻu o le tamaoaiga na mafua mai i le faʻamaʻi i le 2020 e faʻamoemoe foi e taʻitaʻia ai le siʻitia o le mativa i atunuu uma o le itulagi.
8.Jakarta, le laumua o Initonesia: ua faʻasalalauina o le a toe faʻamalieina le faiga faʻavae lautele lautele i totonu o le laumua mai ia Oketopa 12 taimi faʻapitonuʻu, toe foʻi atu i le suiga.Ole vaitaimi ole suiga ole a umi se'ia o'o ile Oketopa 25. E fuafua lea ile numera o mataupu fou ile aso, ole numera o tagata maliliu i aso ta'itasi ma le si'itia ole gafatia ole Falema'i fa'apitoa ole COVID-19.
9. O le faʻamaʻi i Europa ua toe faʻafouina, ma le tele o atunuʻu ua faʻamautu faʻamaumauga fou o mataupu fou faʻamaonia i le aso e tasi: 1 i Farani, 26896 mataupu fou na faʻamaonia e le COVID-19 i le 24 itula talu ai, faʻatasi ai ma se faʻamaumauga o numera fou. mataupu i le aso e tasi, fa'atasi ai ma le aofa'i fa'aputuina o le sili atu i le 700000 fa'amaonia mataupu.2 Na lipotia e Rusia i le aso 10 o loʻo i ai 12846 fou faʻamaonia mataupu o le COVID-19 i le aso e tasi, faʻamauina se faʻamaumauga fou i le aso e tasi talu mai le faʻamaʻi o le faʻamaʻi mo le lua aso sosoo.Ua toe tatalaina le Falemai fou o Guanfang i Moscow.3 i le aso 10, na lipotia ai e le Czech Republic 8618 fou faʻamaonia mataupu i le aso e tasi, faʻamauina se faʻamaumauga fou mo le fa aso i le laina.4 Polani lipotia 5300 fou faʻamaonia mataupu i le aso e tasi i le aso 10, faʻamauina se faʻamaumauga fou mo le lima o aso i le laina.Talu mai le aso 10, ua ulufale uma ai Polani i se "tulaga mataala samasama o le faʻamaʻi."5 e tusa ai ma faʻamaumauga mai le matagaluega faʻamaʻi Siamani, e oʻo i le 0: 00 taimi faʻapitonuʻu i le aso 10, e 4721 fou faʻamaonia mataupu o le COVID-19 i Siamani i le aso e tasi, ma o le saʻo o suʻesuʻega i le tele o taulaga ua sili atu nai lo le. tulaga mataala o 50 mataupu mo 100000 tagata nonofo.
10. O le upega tafaʻilagi aloaia a le Nobel Prize: o le Nobel Prize in Economics ua faʻasalalau aloaia ma manumalo e le aufaipisinisi e toʻalua mai le Iunaite Setete, Paul R. Milgrom ma Robert B. O le mafuaʻaga o le manumalo i le faʻailoga "o le faʻaleleia o le talitonuga faʻatautuʻi. ma le fouga o se faiga fa'atautu'i fou”.
11. Na taʻua e le Australian Federal Scientific and Industrial Research Organization i se faʻamatalaga na maua e ana tagata suʻesuʻe o le coronavirus fou e mafai ona ola i luga o le lamolemole e pei o tioata (e pei o lau telefoni feaveaʻi) ma le uamea e oʻo atu i le 28 aso.Ae ui i lea, na fai mai foi le au suʻesuʻe e manaʻomia nisi suʻesuʻega i le auala e mafai ai ona iai le coronavirus fou i luga o nisi mea ma mafua ai le faʻamaʻi, e pei o le aʻafiaga o mea e pei o le maualuga o fesoʻotaʻiga i le va o tagata ma mea talafeagai ma le numera o siama e manaʻomia e mafua ai. fa'ama'i.
12. Na mae'a le 2020 NBA Finals i le siamupini lona 17 a le Lakers.O le au fiafia a Los Angeles Lakers na faʻafiafia i auala i lena po.O le fiafia o le au fiafia na latou tutuina ni faapapa ma alalaga atu i ana upu, ae na le mafai ona taofiofia le vaaiga ma iu ai ina misa ma leoleo.Sa tatau ona sasaa e leoleo le kesi loimata e tau ai.


Taimi meli: Oke-13-2020

Maua Auiliili Tau

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou